Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

krasio_79bs написа:
    Добре де! Проблема не в цената на винетките.Ако си купувате хляб от магазина на някакво задоволително за цената си качество и продавача ви заяви,че ще вдигне цената с близо 50% и ви обещае по добро качество,как ще реагирате?
    Да ти кажа, дразни ме, че в съседния магазин раздават плесенясал хлеб за без пари.Ако ме разбираш...Ако не - дразни ме, че по пътищата се движат таралясници, дразни ме, че няма никакъв контрол над годността на автомобилите - било за техническа изправност, за регулиране на фарове, за изгорели газове, за гуми.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

И мен ме дразнят много неща,но не ме карат да плащам от джоба си за тях.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
        Демек, мое да те таковат, ма ако не ти искат пари, няма проблем?

Коментар

Lane Staley написа:
          krasio_79bs написа:
          Не! Демек тебе те таковат, искат ти пари за таковането, но ти си съгласен и не виждаш причина да протестираш.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Lane Staley написа:
            krasio_79bs написа:
            И сега остава да ми обясниш,какво общо имат с темата за винетките и протестите раздрънканите таралясници и износени гуми.И какво общо има цялата тема с безплатното таковане?Дразня се ,че ми искат допълнителни пари ,при зле свършена работа за тези пари които са получили до момента.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Lane Staley написа:
              krasio_79bs написа:
              Добре де! Проблема не в цената на винетките.Ако си купувате хляб от магазина на някакво задоволително за цената си качество и продавача ви заяви,че ще вдигне цената с близо 50% и ви обещае по добро качество,как ще реагирате?
              Да ти кажа, дразни ме, че в съседния магазин раздават плесенясал хлеб за без пари.Ако ме разбираш...Ако не - дразни ме, че по пътищата се движат таралясници, дразни ме, че няма никакъв контрол над годността на автомобилите - било за техническа изправност, за регулиране на фарове, за изгорели газове, за гуми.
              По думите ти разбирам колега, че ти си изправен на 100%, никога не си давал пари на полицай, не си прецаквал никой примерно, само хората с повечко пари който карат коли от 2006+ година трябва да се движат по пътщата и когато катализатора ти се запуши ти щ идеш и ще дадеш 500-600 лева да го смениш с оригинален катализатор (или ДПФ не знам Реното с какво е), а няма да го премахнеш и да сложиш резонторно гърне или нещо заместващо? Еми да, но аз имам пари да си купя Ауди А4 2009 година, но не искам защото си харесвам старата трошка и искам да си я карам, сега какво дай да ми забранят, защото е на 21години. Когато сложиха винетни такси казах че пътищата ще се оправят, да имаше някакво подобрение ама за колко време 2-3 години и това е, и сега пак си караме по лунният пейзаж и тка ще си остане. Мен лично 30 или 80 лева върху винетката не ме бъркат хич, ама дай като ида да си свърша работа да не нося по 3 комплекта джанти и гуми с мен и за това да плащам. Нека ги вдигнат, но искам да карам по що годе нормални пътища, не перфектни, но поне да не заобикалям дупките... пък нека си друса от неравностите
              Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
              Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
              Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

flippy89 написа:
                По думите ти разбирам колега, че ти си изправен на 100%, никога не си давал пари на полицай, не си прецаквал никой
                Да, така го разбирай.===Започвам отзад напред:
                krasio_79bs написа:
                Дразня се ,че ми искат допълнителни пари ,при зле свършена работа за тези пари които са получили до момента.
                Може ли гледната точка да е - получили са малко пари - свършили са малко работа?Ако догодина, при повишена цена, няма промяна, тогава да - нека се протестира и се пита защо се е случило така.
                krasio_79bs написа:
                И сега остава да ми обясниш,какво общо имат с темата за винетките и протестите раздрънканите таралясници и износени гуми.И какво общо има цялата тема с безплатното таковане?
                За мен темите са свързани.Цитирам колега, доста активен и уважаван във форума, който ми беше писал на лични: На последната среща, на която бях, редихме колите за снимка на една доста неравна площадка. То да видиш какво стържене на скорости беше, каква лоша работа на двигателите, какви продънени гърнета. Всичко замириса на феродо. Брички и таратайки-факт, макар много хора да се тупат в гърдите как си поддържали колите. Ако за някого 30 лв ( 2,5 лв/месец ) са голям проблем, ясно е как си поддържа колата.

Коментар

30 лв. Х 4 години са ми едни нови носачи на мен. Нямам основание да вярвам, че ако ги дам за винетки, няма да сменям носачи.Освен това, всички ние тук плащаме към 60% данък върху горивото. От какъв изобщо трябва да плащаме и за винетки?! За съжаление, и на мен и на вас отговорът ни е ясен. И той е, че с безогледно крадене, през последните 5 години се построиха едни пътища, които се разпаднаха за няма и година. И, понеже пътищата са по-широки от предишните, трябват към 30% повече пари, за да се ремонтират, най-вероятно пак с безогледно крадене. Затова на мен пък ми е проблем да гледам някого с обожание, вяра и надежда, докато заради него изхвърлям 30 лв. през прозореца.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Който иска да протестира, негово право, аз ще изчакам да видя, дали ще има ефект от повишението.
                    207 тиква автомат
                    новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Lane Staley по твоята логика хората едвам си поддържат колите в движение,ама трябва да извадят едни допълнителни 30 лв. за нещо което вероятно ще е само в мечтите им. Безспорен е факта ,че колите ни не са първа младост и голяма част от тях са съсипани именно от зле поддържаните ни пътища за които плащаме 67лв.Факт е и,че ония големи гондоли масово се претоварват и разбиват пътищата.Факт е ,че ония дето трябва да упражняват контрол си затварят очите срещу някаква облага от тая работа.Приеми ,че има хора на които не им харесват пътищата и цената за винетката е висока.Има хора с нисък доход и е напълно нормално да негодуват от тая работа.Аз лично не съм съгласен да плащам за обещания. У дома като си извикам майстор да ми реди плочките ,не му давам парите преди да е свършил работата си.Получава аванс и след добре свършена работа му давам остатъка.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Мисля да отида да протестирам - защо ми не трябва да седиш и да казваш ми добре и да почваш да се чудиш откъде да ги спестиш тия 30лв отгоре.луфтханзата имам чувството ,че всяка година си стачкуват ,ама и сигурно знаят за какво ,че си уважават труда.
                        Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                        Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                        Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

аз подкрепям протеста.каква е схемата-бойко е впрегнал цялата си мощ за да усвои парите от еврофондовете и строи пътища.да обаче и лапа от изпълнителите едни дебели пари.да ние сме с нови пътища и той лапа -всички доволни,обаче да ми вдига винетката не съм съгласен.а какво става с пътния данък.как един чисто нов автомобил отговарящ на всички еко норми плаща 1500лв данък на година,а едно да кажем фиат добло 2008г 120кс,защото е товарно плаща по 20лв.според мен пътния данък трябва да е еднакъв за автомобили с еднаква маса,тъй като тя определя износването на асвалтовото покритие.също е необяснимо и неприемливо в различните общини данъка да е различен.с какво варна заслужава да има най-скъпия данък да кажем

Коментар

ivel, то пътен данък вече няма, замениха го с винетката. Има само данък и той няма нищо общо с републиканската пътна мрежа и не е вярно, че новите автомобили плащат много, моят е 50 лева. Иначе аз съм против вдигането на всякакви данъци, да не говорим, че само 10% корпоративен данък е нисък - като сложим и останалите данъци, сме доста напред с материала. За гомямо съжаление на всички държавни служители, трябват големи реформи, иначе не знам как народът ще смогне да ги храни всичките, защото ако не се направят реформи, вдигането на данъците е неизбежно за съжаление.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

хехе, ти що си мислиш, че държавните служители са против т.нар. "реформи"? И при тях, като при другите, масово битува мнението, че точно те са супер кадърни и затова са там, а не щото така са стекли обстоятелствата. Съответно си мислят, че заслужават повече, а некадърните им колеги спокойно могат да си ходят.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ами като си мислят, че некадърните им колеги трябва да си вървят, защо всички си натискат парцалите и един не е излязал да протестира за реформи??? Нали уж ще е добре за тях, ще има повече пари за заплати и прочее.... а да казвам ли опашката да станеш държавен служител колко е дълга?
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X