Гледам по телевизоро, на места се блокират пътища като форма на протест и прочеее...Някой нещо да знае по въпроса?Кой го организира?Защо автомобилните форуми /или поне нашият/ не се включва?Защо автомобилните форуми не са инициатор или поне един от инициаторите?п.п.ц Още много въпроси може да се зададът...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стачки против новата цена на винетката
Collapse
X
-
Има дупки по пътищата > няма пари > не искаме да даваме пари > има дупки по пътищата.Не виждам къде е проблема в уравнението, че да стачкувам.Преди няколко дни си правих една сметка, че за 8 години притежание на автомобил, с данъците+винетки съм си купил 33 кв. м асфалт, или 6,6 метра от улица с ширина 5 метра.Горе-долу колкото да си паркирам автомобила, какво остава за движение."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
M5kov написа:Има дупки по пътищата > няма пари > не искаме да даваме пари > има дупки по пътищата.
Коментар
-
geo_g написа:А каква трябва да е правилната цена на винетката?
Коментар
-
Според мен протеста трябва да е против лошото състояние на пътищата. За това как се плаща за нови участъци магистрала, които много скоро трябва да се ремонтират, дори преди да са пуснати в експлоатация. Протеста трябва да е за прозрачност на парите, които се вливат в бюджета. Не бройте леките автомобили, колко според Вас тирове минават всеки ден през България. Аз лично не знам, но редовно чувам по новините за 2-3 или 4 километрова опашка на Капитан Андреево или на Калотина или другаде, значи между 100 - 200 тира, стоят и чакат на ден да влязат, на всеки се взимат пари, а камионите регистрирани в България, колко ли са тези които плащат по 1000лв. винетка. И къде отиват тези пари, това са стотици милиони левове?--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
M5kov написа:Има дупки по пътищата > няма пари > не искаме да даваме пари > има дупки по пътищата.
Коментар
-
По бай Тошево време се плащаше само пътен данък. Да речем че беше около 10% от една средна заплата от 120лв. Автомобилите бяха в пъти по малко от сега,плащаха по 12 лв. на година и пътищата бяха в добро състояние и се строяха нови.Сега плащаме винетка 67лв,данък на общината доста над 12лв.Плащаме доста високи акцизи на горивата и доколкото ми известно имаше и някакъв малък процент ,който уж трябваше да отива за поддръжката на третокласните пътища.Голяма част от пътищата са в окаяно състояние.Дори новите участъци на магистралата са в ремонти. Излиза една ресорна министърка и заявява ,че няма основание да се вдига цената на винетката. След няма и седем месеца същата тя излиза и казва,че цената се вдига.http://www.roads-bg.eu/#Обърни внимание на пътищата в червено и жълто. Навсякъде към по малките населени места е трагедия. Ремонтират се и се поддържат единствено важните транспорти коридори,останалото е куче влачи.Тоя довод за изчезването на дупките го чухме още при въвеждането на винетките и резултата е видим за всеки.
Коментар
-
Основният мотив за вдигането на цените на винетките е за да има пари за подръжка, ремонти, и пр.Отново избраха най-лесният начин - ще дерем кожите на Гольо и Голица! То брашнения чувал....Знаете ли колко несъбрани публични задължения има?Само тези към съдебната система от глоби и прочие са над 700 000 000 /седестотин милиона/ лева. Другите несъбрани публични задължения към НАП сигурно и те самите не знаят колко са, но са няколко милиарда лева!Немалка част от тях дори са погасени по давност!!!Има тюфлеци в НАП, които трябва да събират тези вземания си чешат ..... по цял ден. И какво става - Гольо и Голица плащат заплати на НАП-аджиите, които не си вършат работата, оттам няма приходи, дори се погасяват по давност.И като резултат от това Бате Бойко Борисов вдига цените на винетките, които ще са плащат от кой - от Гольо и Голица. Като във вица - каквото и простотия да стане по света в БГ се вдига цената на ракията.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Та, дотук изяснихме едно - проблема не е в цената на винетките.Има 9999 други по-основателни причини, за които да се протестира."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Че защо да протестираме?Аз приемам увеличението на винетката. Смятам го за необходимо.Също така ми се иска да се промени идиотската практика колкото по-стара е колата, толкова по-малко данък да се плаща. Уви, надежда това да се случи скоро няма.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар