Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaveto написа:
    Immortal написа:
    И после, тез дето "си карат колите веднъж на 3 месеца извън града", ще плащат повече, отколкото е винетката, дори и с новата цена.А тия, дето пътуваме по 30-35 хил. км годишно, от които повечето извънградско, да го духаме.
    А защо трябва тия които си карат колите веднъж на три месеца да ви плащат на вас където си карате колите всеки ден
    Щом си кара колата веднъж на три месеца- да си купува седмична винетка.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
      chaveto написа:
      Immortal написа:
      И после, тез дето "си карат колите веднъж на 3 месеца извън града", ще плащат повече, отколкото е винетката, дори и с новата цена.А тия, дето пътуваме по 30-35 хил. км годишно, от които повечето извънградско, да го духаме.
      А защо трябва тия които си карат колите веднъж на три месеца да ви плащат на вас където си карате колите всеки ден
      Щом си кара колата веднъж на три месеца- да си купува седмична винетка.
      Става ама не баш.Защото да кажем тръгвам петък вечер и се прибирам неделя вечер.В този ред на мисли за тази година съм дал точно 154 лв. за винетки и с тяхна помощ съм изминал 1711 км.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

За тия дето си караме колите веднаж на три месеца има идеално решение и то е пътуване с такси . :D Нито ще плащаш винетка ,гражданска,данък,пари за бензин,за масло и какво ли не още , нито ще трепериш че някой ще ти я открадне , нито ще даваш пари по сервизи и за зимни и летни гуми и въобще пей сърце . А и голямо предимство е, че можеш да глътнеш и няколко чаши от "скоросмъртницата" без да те е страх от КАТ.Е па не съм ли прав ?
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Не си прав другарю! Винетката е за извън града и ако трябва да си хващам такси Бургас-София не ми се връзва сметката.В града естествено и автобус може да си хвана
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Е па от Бургас за София имаш и друг избор . Кеф ти влак ,кеф ти автобус. :D

Коментар

Демек не ни трябват автомобилите. :D
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

коцев написа:
                Е па от Бургас за София имаш и друг избор . Кеф ти влак ,кеф ти автобус. :D
                Е точно па кеф . И ако имаш да обикаляш няколко адреса в едната ми София... отиде заплатата. За жалост в динамичното ни ежедневие автомобила си е необходимост. Задачки с личен автомобил,ще ги свършиш за ден,а с автобуси и таксита и два дена няма да ти стигнат.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Пак не ми следиш мислата . От Бургас до София има и аероплани . Стигаш за един час във шопско .,фащаш едно такси , свършваш си работата и, пиеш едно твърдо и едно меко питие, качваш пак на аероплана и вечерта си си в къщи излегнал се на дивана и гледаш телевизия.

Коментар

То няма да ми останат кинти за питие Ама щом е за питие,мога и да не пътувам .
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

То пък като идеш с колата ще ти останат пари .Като сметнеш годишните разходи и ще дойде танту за кукуригу .

Коментар

chaveto написа:
                        Immortal написа:
                        Казах ли ви? Правилно съм подозирал, че така ще стане.Що бе, Чаве? Ти не си ли караш колата всеки ден?А откъде на къде винетки ще се плащат само за извънградско?!?Нима в градовете не се трошат пътищата?!?Аз ходя от къщи до работа с колата, 12 км е, трябва ми винетка.Нане ходи от къщи до работа с колата, ама в София, минава 15 км, ама не плаща винетка.Неговата кола да не би да лети!?!?Това не е ли дискриминация!?!Я винетки за АБСОЛЮТНО всички коли. Ама ха!

Коментар

Дидо,не си прав в даденият от теб пример.Знаеш ,че има републиканска пътна мрежа и общинска.За общинската си плащаш,че и някой път в повече с данъка към обшината.За републиканската си плащаш с винетка.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не си прав.И то главно, защото републиканската пътна инфраструктура трябва да има входящ приход, който приход се осигурява от винетките.Пътя, който е в града, се финансира от бюджета на общината, в който се намира. А общината се финансира от събраните годишни данъци на автомобила.Така, че е много по-честно ако не използваш едно нещо, то да не плащаш за него. Ако имаш кола то се предполага, че поне ще я караш в града, в който е регистрирана и съответно трябва да платиш за това нещо.На мен винетната система към днешна дата ми излиза 9 стотинки на всеки километър. На теб колко ти излиза?
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Immortal написа:
                              Я винетки за АБСОЛЮТНО всички коли. Ама ха!
                              Това пак ни връща на начално положение - добре познатия пътен данък.В много бивши соц държави схемата е винетки само за магистралите и то не всички.Нормалните пътища са без винетка, а където не са осигурени такива има знак на преходите през магистрала, че не се изисква винетка.На нас просто ни се дава пример с най-скъпите държави, по спомен министърката спомена Франция, а всички останали възможности се премълчават.Медиите също послушно разискват само ’удобните’ схеми.
                              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Immortal написа:
                                chaveto написа:
                                Immortal написа:
                                Казах ли ви? Правилно съм подозирал, че така ще стане.Що бе, Чаве? Ти не си ли караш колата всеки ден?А откъде на къде винетки ще се плащат само за извънградско?!?Нима в градовете не се трошат пътищата?!?Аз ходя от къщи до работа с колата, 12 км е, трябва ми винетка.Нане ходи от къщи до работа с колата, ама в София, минава 15 км, ама не плаща винетка.Неговата кола да не би да лети!?!?Това не е ли дискриминация!?!Я винетки за АБСОЛЮТНО всички коли. Ама ха!
                                За да си карам автомобила в рамките на София си плащам на година по 300лв. За разлика от други който си плащат данъка в Кюстендил, Видин, Хасково..... и автомобилите им се движат в София.Имам няколко излизания на година след знак за винетка и затова си купувам годишна. Купувам годишна защото ми е по на сметка.Затова в момента такива като мен плащат за останалите. Като въведат ТОЛ ще си плащам за това което съм изминал.

Коментар

Working...
                                X