Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А, то където има Наздраве, има и мир. То ние се дракаме от години, пък сме си ОК. Само че малко останахме драките и споровете не са така богати, като до 2009 г. Тва е, което ме дразни мен.П.С. Аз приключих за тая вечер, ама и на теб
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

еми аз съм от 2011 и млъквам.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Младене, всяка екосистема постига баланс, това е естественото състояние на нещата.П.П. На мен ми писнА, честно. Аре,
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

И на теб задочно ,че аз го изпих преди 2 часа. Преди малко се сетих да мезя с фъстъци. Ако утре сутринта ми се размине леда на челото и содата в гърлото, ще съм късметлия. Шегичка, само двоен препек на биопродукти се пие, откак съм "улегнал". Не съм полагал лед на каската от петнаесе годин, сигурно. Нямаше още винетки, даже, както го е изпял певеца.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ашколсун младежи . Най после постигнахте съгласие.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Immortal написа:
              Аз като чета Слона и Коня, съм по-склонен да подкрепя неговото мнение. Инвестиции в България има доволно много чуждестранни. Колегата от Сливен, дето реве, че нямало - ами Едоардо Миролио колко пари вкара в Сливен бе, колега? Ами японците от Язаки? Направиха ви цехове, да не идвате да работите в Ямбол.Останалите фабрики, дето не са с чуждестранен капитал, едва кретат. Добре, че има и среден бизнес, да няма голяма безработица.Едно време, Добри Желязков е направил първата фабрика в Сливен, и той с "чуждестранен" капитал - взел е директно пари от султана, които султанът после му е опростил даже и не ги е връщал. Това по време на "робството".Проблемът е друг. Всъщност това е коренът на ВСИЧКИ проблеми в България.Ниската оценка на труда на хората. Компаниите генерират огромни печалби, които изнасят навън, вместо да дават много по-голям процент от печалбите си на работниците под формата на заплати. Ако всеки брутно взима по 4000 лв, и при данъци 50% пак ще му остават 2000 и ще живее нормално.А и в държавата ще има и за пътища, и за здравеопазване, че даже и за 20 заплати на полицаите.Сега данъците са 10%, а парите не стигат до никъде.Големите корпорации крият печалби, отчитат загуби и не плащат данъци - пример - Лукойл Нефтохим АД (той е само един от хилядите),Малките фирми работят почти изцяло в сивия сектор, защото ако излязат на светло - фалират,Обикновения човек укрива квото може, съгласява се да го осигуряват на много по-малко отколкото реално взима (губещия е пак той, ама косвено)... Отделно от това не декларира нито един допълнителен лев, който е изкарал "на частно". И аз го правя, не се деля от стадото.Та... всичко в България е на принципа: ПАРИ НЯМА - ДЕЙСТВАЙТЕ.А всичко може да се реши с едни нормални европейски заплати.П.П. Навсякъде говоря само за преките данъци, ДОД и Данък печалба.Непреките данъци си ги има навсякъде (ДДС, винетки, осигуровки и др.)
              Това би бил най-добрия вариант, но той е приложим само за силните държави, тези, които използват нас за евтина работна ръка. Защото в момента, в които ние, евтината работна ръка им станем скъпи като започнем да вземаме 4000 лв заплати бруто, то вече не сме интересни за инвеститори и отиват в Индия. Така и малкото прилични заплати в Бг ще изчезнат. За да има повече за едни, то за други трябва да има по-малко. Ние сме от вторите за момента. Ако имам възможност ще ида на протеста, не ме притесняват 30 лв, но да има нещо насреща, а то няма и няма и да има, тези простотии "ти въри, аз ще дойда" ги слушаме отдавна.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Чета темата и си мисля - абе, то правителството вече не се налага да измисля причини и оправдания. Казват какво ще правят, а във форума народа почва да им влиза в положението, да разбира защо и да се съгласява. Малко ви е поскъпването, 500лв трябва да е.

Коментар

http://www.flagman.bg/article/90811
                  Автор: Иван КОЛЕВ.Сборният пункт е пред магазин "Метро"В събота Бургас ще ври. Стотици се очаква да се включат в протеста срещу новата цена на винетките, които от следващата година ще струват 97 лева.Организацията е изключително сериозна и Бургас дава индикации, че може да направи най-зрелищната и масова демонстрация срещу "Рекета наречен Винетка"."Тръгваме в 13 часа от паркинга пред "Метро". Ще направим символично автошествие до Ветрен и обратно. Предварително се извиняваме на шофьорите, но битката е и за тях. Писна ни държавата да ни изнудват със скъпи винетки, а пътищата ни все така да са разбити. 97-те лева са безобразие и подигравка спрямо българските граждани", казаха пред Флагман.бг организаторите на протеста.Те са уведомили кмета на Община Бургас, шефа на АПИ, регионалния министър, министър-председателя и КАТ. Категорични са, че ще превърнат съботната блокада в традиция, ако не бъдат върнати старите цени на винетките.
                  В събота се включвам в протеста. Който желае и има възможност да заповяда.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Протестирайте, ама само да не ни докарате тол-системата, че тогава ще ви питам.

Коментар

Immortal написа:
                      Болния на леглото, босия- в тръните... - това е положението в България.
                      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Immortal написа:
                        Дидо,ся пак ли трябва да ти обяснявам ,че по скоро протестирам против начина за отчитане на срока на винетката?Мога ли за три месеца да плащам колкото за цяла година? Нима таксите примерно за телевизия или интернет са ти така?Щом в една Румъния от години е така,значи и при нас трябва да може. Нима е нормално като дойде януари да обикаляш като гламав да си дириш винетка?Са дай да си мълчим ,щото имало и по лошо! И до кога така?
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Аз останай с впечатление, че основата на протеста ще е новата (проекто) цена на винетката.Твоите искания ще се размият с това на множеството.Някой ще убеди всички протестиращи, че е "по-честно" да се плаща на изминати километри и всички ще завикат в един глас, че така е "по-справедливо".А ония само това чакат. Аз силно подозирам, че тия протести са провокирани именно с такава цел, ама дано не съм прав.И после, тез дето "си карат колите веднъж на 3 месеца извън града", ще плащат повече, отколкото е винетката, дори и с новата цена.А тия, дето пътуваме по 30-35 хил. км годишно, от които повечето извънградско, да го духаме.

Коментар

Дидо,едва ли в близко бъдеще ще стане тая. За жалост,ако си мълчим и видят ,че могат да ни клатят както си поискат. То ще ни клатят до забрава.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                              Дидо,едва ли в близко бъдеще ще стане тая. За жалост,ако си мълчим и видят ,че могат да ни клатят както си поискат. То ще ни клатят до забрава.
                              Те щото не са се убедили досега, че могат да ни клатят когато си поискат.Истината е, че и да си мълчим, и да не си мълчим, пак ще ни клатят.Едно време бях пръв на подобни протести. ОТ Варна съм се грабвал да ходя в София на протести.В един момент осъзнах, че кучетата си лаят, керванът си върви. А и лаещите кучета ги бият. И приключих с "гражданската позиция".Ма вий сте по-млади, имате време

Коментар

Immortal написа:
                                И после, тез дето "си карат колите веднъж на 3 месеца извън града", ще плащат повече, отколкото е винетката, дори и с новата цена.А тия, дето пътуваме по 30-35 хил. км годишно, от които повечето извънградско, да го духаме.
                                А защо трябва тия които си карат колите веднъж на три месеца да ви плащат на вас където си карате колите всеки ден

Коментар

Working...
                                X