А, то където има Наздраве, има и мир. То ние се дракаме от години, пък сме си ОК. Само че малко останахме драките и споровете не са така богати, като до 2009 г. Тва е, което ме дразни мен.П.С. Аз приключих за тая вечер, ама и на теб
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стачки против новата цена на винетката
Collapse
X
-
И на теб задочно ,че аз го изпих преди 2 часа. Преди малко се сетих да мезя с фъстъци. Ако утре сутринта ми се размине леда на челото и содата в гърлото, ще съм късметлия. Шегичка, само двоен препек на биопродукти се пие, откак съм "улегнал". Не съм полагал лед на каската от петнаесе годин, сигурно. Нямаше още винетки, даже, както го е изпял певеца.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Immortal написа:Аз като чета Слона и Коня, съм по-склонен да подкрепя неговото мнение. Инвестиции в България има доволно много чуждестранни. Колегата от Сливен, дето реве, че нямало - ами Едоардо Миролио колко пари вкара в Сливен бе, колега? Ами японците от Язаки? Направиха ви цехове, да не идвате да работите в Ямбол.Останалите фабрики, дето не са с чуждестранен капитал, едва кретат. Добре, че има и среден бизнес, да няма голяма безработица.Едно време, Добри Желязков е направил първата фабрика в Сливен, и той с "чуждестранен" капитал - взел е директно пари от султана, които султанът после му е опростил даже и не ги е връщал. Това по време на "робството".Проблемът е друг. Всъщност това е коренът на ВСИЧКИ проблеми в България.Ниската оценка на труда на хората. Компаниите генерират огромни печалби, които изнасят навън, вместо да дават много по-голям процент от печалбите си на работниците под формата на заплати. Ако всеки брутно взима по 4000 лв, и при данъци 50% пак ще му остават 2000 и ще живее нормално.А и в държавата ще има и за пътища, и за здравеопазване, че даже и за 20 заплати на полицаите.Сега данъците са 10%, а парите не стигат до никъде.Големите корпорации крият печалби, отчитат загуби и не плащат данъци - пример - Лукойл Нефтохим АД (той е само един от хилядите),Малките фирми работят почти изцяло в сивия сектор, защото ако излязат на светло - фалират,Обикновения човек укрива квото може, съгласява се да го осигуряват на много по-малко отколкото реално взима (губещия е пак той, ама косвено)... Отделно от това не декларира нито един допълнителен лев, който е изкарал "на частно". И аз го правя, не се деля от стадото.Та... всичко в България е на принципа: ПАРИ НЯМА - ДЕЙСТВАЙТЕ.А всичко може да се реши с едни нормални европейски заплати.П.П. Навсякъде говоря само за преките данъци, ДОД и Данък печалба.Непреките данъци си ги има навсякъде (ДДС, винетки, осигуровки и др.)Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
http://www.flagman.bg/article/90811Автор: Иван КОЛЕВ.Сборният пункт е пред магазин "Метро"В събота Бургас ще ври. Стотици се очаква да се включат в протеста срещу новата цена на винетките, които от следващата година ще струват 97 лева.Организацията е изключително сериозна и Бургас дава индикации, че може да направи най-зрелищната и масова демонстрация срещу "Рекета наречен Винетка"."Тръгваме в 13 часа от паркинга пред "Метро". Ще направим символично автошествие до Ветрен и обратно. Предварително се извиняваме на шофьорите, но битката е и за тях. Писна ни държавата да ни изнудват със скъпи винетки, а пътищата ни все така да са разбити. 97-те лева са безобразие и подигравка спрямо българските граждани", казаха пред Флагман.бг организаторите на протеста.Те са уведомили кмета на Община Бургас, шефа на АПИ, регионалния министър, министър-председателя и КАТ. Категорични са, че ще превърнат съботната блокада в традиция, ако не бъдат върнати старите цени на винетките.
Коментар
-
Immortal написа:Протестирайте, ама само да не ни докарате тол-системата, че тогава ще ви питам.
Коментар
-
Аз останай с впечатление, че основата на протеста ще е новата (проекто) цена на винетката.Твоите искания ще се размият с това на множеството.Някой ще убеди всички протестиращи, че е "по-честно" да се плаща на изминати километри и всички ще завикат в един глас, че така е "по-справедливо".А ония само това чакат. Аз силно подозирам, че тия протести са провокирани именно с такава цел, ама дано не съм прав.И после, тез дето "си карат колите веднъж на 3 месеца извън града", ще плащат повече, отколкото е винетката, дори и с новата цена.А тия, дето пътуваме по 30-35 хил. км годишно, от които повечето извънградско, да го духаме.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Дидо,едва ли в близко бъдеще ще стане тая. За жалост,ако си мълчим и видят ,че могат да ни клатят както си поискат. То ще ни клатят до забрава.
Коментар
-
Immortal написа:И после, тез дето "си карат колите веднъж на 3 месеца извън града", ще плащат повече, отколкото е винетката, дори и с новата цена.А тия, дето пътуваме по 30-35 хил. км годишно, от които повечето извънградско, да го духаме.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар