Следя внимателно всичко изписано до тук . За мен всички сте прави в разсъжденията си .Получава се параграф 22. Връщам се в спомените ми от преди 40-50 години. Дойдох в Ловеч на работа семейно и разбира се на квартира . Плащах 50лв на хазаина и не ме интересуваше нищо ,че покрива прокапал ,че в мазата имало влага ,че мазилката на къщата се руши. Има си хазаин ,нека му бере грижата .След няколко години се настаних в мое жилище апартамент и започнахме веднага да събираме пари било за покрив ,било за чистачка, било за асансьор.Все разходи .Дойде демокрацията .Вече имам жилище, имам и собствена сграда сервиз, плюс къщата на село .И разходите скочиха тройно .И всяка година се увеличават.Няма мърдане . След като искам да имам , трябва и да плащам.Та мисълта ми е че и новопостроените пътища се нуждаят от поддръжка и естествено парите се увеличават.А приходи няма . Тъй че щем не щем трябва да се примирим с увеличението на цената на винетките.Ако трябва да има протест и да има някаква файда от него ,то протеста трябва да е срещу некачествената работа от тези които строят пътищата и тези които ги поддържат.Между другото не е само при пътищата ами и при всичко останало май се получава така ,че днеска го откриваме обект ,красив ,хубав и от утре почваме да го ремонтираме . За софиянци ежедневните ремонти по Цариградско шосе са нагледен пример за много пари хвърлени на вятъра и много опоскани от някого.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стачки против новата цена на винетката
Collapse
X
-
коцев написа:Вече имам жилище, имам и собствена сграда сервиз, плюс къщата на село .И разходите скочиха тройно .И всяка година се увеличават.Няма мърдане . След като искам да имам , трябва и да плащам.Та мисълта ми е че и новопостроените пътища се нуждаят от поддръжка и естествено парите се увеличават.А приходи няма . Тъй че щем не щем трябва да се примирим с увеличението на цената на винетките.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
За това написах че всичко стана като в параграф 22.Или по просто казано дали яйцето е първо или кокошката .На нас ни се иска първо да има хубави пътища и тогава да плащаме.На държавата и се иска първо да се съберат парите и после с тях да се строи.Или още по просто казано на всеки му се ще да кара нова и хубава кола , ама трябва първо да събере пари за да я купи и за това си кара старата раздрънкана кола . Като събере пари ще си я купи. :D Че има неправда в плащането за ползване на пътната мрежа съм съгласен.Лично аз вече се ограничавам в пътуванията и едва ли ще мина повече от 4-5 хиляди на година .Значи че ще ползвам пътната мрежа много по малко от други дето минават по 50 000 на година . Но няма начин как да се натъкми и за това ще си плащам винетката колкото и да струва тя.Доволен съм и на тия пътища дето ги има сега ,защото си спомням и по какви съм карал преди време .А това че държавата пилее много пари ей тъй на вятъра също съм съгласен и може би на там трябва да има протести и то масови протести.Това си мое мнение и не ангажирам никого с него .
Коментар
-
Прав е колегата Коцев. Пътищата ни са, като всичко което ни се случва в дребния бит.Строим и съзидаваме нещо. Влагаме пари. По-късно тези НОВИ нещица си искат поддръжката, ръчичката и още париза да изпълняват старите си функции и предназначение...Само, че когато правим нещо за себе си вкарваме сърце и душа. Ако се променим и строим обществени благини (пътищата, сгради, съоръжения) със същата тази нагласа със сигурност бихме имали качество такова, че тези 30 лева увеличение за всички щяхада бъдат справедливи. Това, което наблюдавам/е сега не кореспондира с тези ми/ни желания. Новите и хубави пътища се скапват бързо и се задържат такива за време, за което юлската локва се изпарява.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Прав е колегата Коцев. Пътищата ни са, като всичко което ни се случва в дребния бит.Строим и съзидаваме нещо. Влагаме пари. По-късно тези НОВИ нещица си искат поддръжката, ръчичката и още париза да изпълняват старите си функции и предназначение...Само, че когато правим нещо за себе си вкарваме сърце и душа. Ако се променим и строим обществени благини (пътищата, сгради, съоръжения) със същата тази нагласа със сигурност бихме имали качество такова, че тези 30 лева увеличение за всички щяхада бъдат справедливи. Това, което наблюдавам/е сега не кореспондира с тези ми/ни желания. Новите и хубави пътища се скапват бързо и се задържат такива за време, за което юлската локва се изпарява.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Коцев,нещата с хазяина са малко като с нашите пътища,но малко по различно от това което ти си описал.Плащаме си на държавата(хазяина) за пътища.Но пътищата са зле(тече ти тавана в квартирата)Хазяина( държавата) ти иска по висок наем (винетка),но не ти оправя покрива.Чакаш с надеждата да го оправи някой ден.В твоя случай ти вече имаш имот и се грижиш за него.Шофьорите нямаме лични пътища за които да се грижим,нямаме и избор да се движим по други.И така даваме пари и чакаме един ден да се случи чудо и да оправят пътя (покрива на квартирата).
Коментар
-
Aм чИ то и тук малко ли хора напуснаха квартирата ( разбирай Държавата). Накрая "квартирата" ще се превърне в свърталище на роми и да видим, кой ще им плаща наема.Та и хазаинът ти. Имало е тогава желаещи да плащат наем за течащата му квартира, защо да я прави ?...Типично по нашенски.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Lane Staley написа:15 страници и Коцев още не е постнал Снимката!!!ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Ей го на, от 2017 плащаме на изминат колиметър:http://www.dnes.bg/politika/2015/12/...lometyr.285361
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар