Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Следя внимателно всичко изписано до тук . За мен всички сте прави в разсъжденията си .Получава се параграф 22. Връщам се в спомените ми от преди 40-50 години. Дойдох в Ловеч на работа семейно и разбира се на квартира . Плащах 50лв на хазаина и не ме интересуваше нищо ,че покрива прокапал ,че в мазата имало влага ,че мазилката на къщата се руши. Има си хазаин ,нека му бере грижата .След няколко години се настаних в мое жилище апартамент и започнахме веднага да събираме пари било за покрив ,било за чистачка, било за асансьор.Все разходи .Дойде демокрацията .Вече имам жилище, имам и собствена сграда сервиз, плюс къщата на село .И разходите скочиха тройно .И всяка година се увеличават.Няма мърдане . След като искам да имам , трябва и да плащам.Та мисълта ми е че и новопостроените пътища се нуждаят от поддръжка и естествено парите се увеличават.А приходи няма . Тъй че щем не щем трябва да се примирим с увеличението на цената на винетките.Ако трябва да има протест и да има някаква файда от него ,то протеста трябва да е срещу некачествената работа от тези които строят пътищата и тези които ги поддържат.Между другото не е само при пътищата ами и при всичко останало май се получава така ,че днеска го откриваме обект ,красив ,хубав и от утре почваме да го ремонтираме . За софиянци ежедневните ремонти по Цариградско шосе са нагледен пример за много пари хвърлени на вятъра и много опоскани от някого.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
      Вече имам жилище, имам и собствена сграда сервиз, плюс къщата на село .И разходите скочиха тройно .И всяка година се увеличават.Няма мърдане . След като искам да имам , трябва и да плащам.Та мисълта ми е че и новопостроените пътища се нуждаят от поддръжка и естествено парите се увеличават.А приходи няма . Тъй че щем не щем трябва да се примирим с увеличението на цената на винетките.
      Мистър Коцев преди време тук написахте за винетките нещо което беше много умно и казано на място -"Човек може да кара само една кола по едно и също време, защо да има 2 за 2 коли като може само една да кара"........Тук изтъквате друг мотив и довод за тия винетки който не е особенно точен.......Обръщам внимание на втората дума от вашия цитат - "ИМАМ"......ВЕЧЕ ИМАМ - Вие вече И-М-А-Т-Е.......и след като вече имате нещо, разходите са се увеличили и прочее ала - бала......Но НИЕ Н-Я-М-А-М-Е все още пътища който да заслужават изобщо винетка, камо ли тя да е 100 лв......Когато някой слънчев ден ИМАМЕ такива - ОК и 150 да искат......Тогава ние може, и ЩЕ знаем че имаме нещо, което трябва да се подържа........двойно, тройно или колкото и да е там......А в момента скапаната държава прави пътища с заем от народа.......СЪС З-А-Е-М........Една кука преди време ми каза - Ми как да направят пътища като не си плащате за винетки.......Питах го като е турил каскета в меверето веднага ли са му дали първата заплата или първо е поработил поне месец.......Първо дали е дал, или първо е взел.....Маргарит и Маргарита нали сте го гледали?????
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

За това написах че всичко стана като в параграф 22.Или по просто казано дали яйцето е първо или кокошката .На нас ни се иска първо да има хубави пътища и тогава да плащаме.На държавата и се иска първо да се съберат парите и после с тях да се строи.Или още по просто казано на всеки му се ще да кара нова и хубава кола , ама трябва първо да събере пари за да я купи и за това си кара старата раздрънкана кола . Като събере пари ще си я купи. :D Че има неправда в плащането за ползване на пътната мрежа съм съгласен.Лично аз вече се ограничавам в пътуванията и едва ли ще мина повече от 4-5 хиляди на година .Значи че ще ползвам пътната мрежа много по малко от други дето минават по 50 000 на година . Но няма начин как да се натъкми и за това ще си плащам винетката колкото и да струва тя.Доволен съм и на тия пътища дето ги има сега ,защото си спомням и по какви съм карал преди време .А това че държавата пилее много пари ей тъй на вятъра също съм съгласен и може би на там трябва да има протести и то масови протести.Това си мое мнение и не ангажирам никого с него .

Коментар

Прав е колегата Коцев. Пътищата ни са, като всичко което ни се случва в дребния бит.Строим и съзидаваме нещо. Влагаме пари. По-късно тези НОВИ нещица си искат поддръжката, ръчичката и още париза да изпълняват старите си функции и предназначение...Само, че когато правим нещо за себе си вкарваме сърце и душа. Ако се променим и строим обществени благини (пътищата, сгради, съоръжения) със същата тази нагласа със сигурност бихме имали качество такова, че тези 30 лева увеличение за всички щяхада бъдат справедливи. Това, което наблюдавам/е сега не кореспондира с тези ми/ни желания. Новите и хубави пътища се скапват бързо и се задържат такива за време, за което юлската локва се изпарява.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
            Прав е колегата Коцев. Пътищата ни са, като всичко което ни се случва в дребния бит.Строим и съзидаваме нещо. Влагаме пари. По-късно тези НОВИ нещица си искат поддръжката, ръчичката и още париза да изпълняват старите си функции и предназначение...Само, че когато правим нещо за себе си вкарваме сърце и душа. Ако се променим и строим обществени благини (пътищата, сгради, съоръжения) със същата тази нагласа със сигурност бихме имали качество такова, че тези 30 лева увеличение за всички щяхада бъдат справедливи. Това, което наблюдавам/е сега не кореспондира с тези ми/ни желания. Новите и хубави пътища се скапват бързо и се задържат такива за време, за което юлската локва се изпарява.
            Извивявам се, но не се сдържах " Сърцеееее, душаааа...за Левски София" Але але але
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Коцев,нещата с хазяина са малко като с нашите пътища,но малко по различно от това което ти си описал.Плащаме си на държавата(хазяина) за пътища.Но пътищата са зле(тече ти тавана в квартирата)Хазяина( държавата) ти иска по висок наем (винетка),но не ти оправя покрива.Чакаш с надеждата да го оправи някой ден.В твоя случай ти вече имаш имот и се грижиш за него.Шофьорите нямаме лични пътища за които да се грижим,нямаме и избор да се движим по други.И така даваме пари и чакаме един ден да се случи чудо и да оправят пътя (покрива на квартирата).
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Къзъм ,знаеш кво ми каза хазаина като му казах че покрива тече? Ами намери си друга квартира дето да не ти тече . Анадъмо ?

Коментар

коцев написа:
                  Къзъм ,знаеш кво ми каза хазаина като му казах че покрива тече? Ами намери си друга квартира дето да не ти тече . Анадъмо ?
                  Aм чИ то и тук малко ли хора напуснаха квартирата ( разбирай Държавата). Накрая "квартирата" ще се превърне в свърталище на роми и да видим, кой ще им плаща наема.Та и хазаинът ти. Имало е тогава желаещи да плащат наем за течащата му квартира, защо да я прави ?...Типично по нашенски.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

коцев написа:
                    Голем французин се извъди и ти. Де е другата квартира? Няма да плащам винетки и ще си купя перката на Карлсон.Ще се рея из облаците и ще броя дупките от високо.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

15 страници и Коцев още не е постнал Снимката!!!
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                        С пълния стадион ли?
                        ФИАТ- Пътят е само формалност
                        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                        -----------------------------------------------------
                        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Ей го на, от 2017 плащаме на изминат колиметър:http://www.dnes.bg/politika/2015/12/...lometyr.285361

Коментар

Kay_ написа:
                            Lane Staley написа:
                            С пълния стадион ли?
                            Другата, със спрелите в насрещното катаджии
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Lane Staley написа:
                              Спокойно. Още сме на 14 страница. До двайста има време и за снимката .

Коментар

Не е нужно да сменяш квартирата ами само хазяина. Квартирата в случая не е негова ами му е дадена за 4-години. Затова като не иска да оправи покрива му биеш шута и така. Лошото е, че от тия които са кандидати за хазяини всичките са един дол дренки.

Коментар

Working...
                                X