Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заплатата ми холандска ли ще бъде? А на баба ми пенсията ? А може ли да искам пътища като в съседна Турция? Там няма винетка.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
      Заплатата ми холандска ли ще бъде? А на баба ми пенсията ? А може ли да искам пътища като в съседна Турция? Там няма винетка.
      Очаквах да дадеш примера с Германия.Нито заплатите, нито пенсиите, а и нито пътищата ни ще бъдат такива, каквито са в цивилизованите държави. Просто в какъвто кръговрат си се завъртял, то там ще си останеш. Може би само жените ни са по-добри. Просто в капиталистическо общество няма как да вземеш нещо без да дадеш.Както и да е. Ти си имаш твоите виждания, аз моите.Живи и здрави да бъдем.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Когато нямаше винетки откъде идвваха парите за пътища и ремонти да Ви попитам аз?
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

krasio_79bs написа:
          Въртите и сучете и вместо да питате защо се увеличават винетките,вие се чудете как да ме убедите да се лиша от нещо за сметка на увеличението!Когато изчезнат новини като тези в линовете съм съгласен да ми увеличат цената.http://vbox7.com/play:28735793da&start=1http://videos.botevgrad.com/view/191...niya-pat-E-79/http://www.dunavmost.bg/Ruse/Video/1...atya-za-sofiyaИ за разлките в цените за поддръжка на пътищата-http://btvnovinite.bg/video/video/ne...dna-dupka.html
          Това става с пари, майна. Как да стане, от къде да дойдат парите? Пари идват само от данъци. И наистина не искаш да знаеш колко е данъка и застраховката в Холандия.

Коментар

BO написа:
            krasio_79bs написа:
            Очаквах да дадеш примера с Германия.Нито заплатите, нито пенсиите, а и нито пътищата ни ще бъдат такива, каквито са в цивилизованите държави. Просто в какъвто кръговрат си се завъртял, то там ще си останеш. Може би само жените ни са по-добри. Просто в капиталистическо общество няма как да вземеш нещо без да дадеш.Както и да е. Ти си имаш твоите виждания, аз моите.Живи и здрави да бъдем.
            Туй па за жените от къде го измисли, може да са по красиви, ама пък по добри, все жена. Пили, харчи, мрънка, и все ти си и виновен, па дали е българка или германка все тая. Иначе си прав, както казва моя приятел чичо Дж. М. Кейнс "Безплатен обяд няма"
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

https://youtu.be/fVaSAmw8kZQ
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

S_BANKOV написа:
                BO написа:
                krasio_79bs написа:
                Туй па за жените от къде го измисли, може да са по красиви, ама пък по добри, все жена. Пили, харчи, мрънка, и все ти си и виновен, па дали е българка или германка все тая. Иначе си прав, както казва моя приятел чичо Дж. М. Кейнс "Безплатен обяд няма"
                Ама можеш ли да си легнеш с мъж? Нееее! За това си трай
                ФИАТ- Пътят е само формалност
                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                -----------------------------------------------------
                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Не живея в Холандия или на луната. Живея в България и ме интересуват доходите и разходите в България. Това за оправянето на пътищата ни го обещаха с въвеждането на винетките. Не виждам нещата да са се оправили.Друг повод за размисъл.Цените на горивата и битума за асфалт се намалиха,защо тогава не се отразява в цената,а искат и увеличение?Разберете ме правилно, искам да плащам реално за това което получавам. При това състояние на пътищата не намирам причина да плащам повече.Радвам се ,че вас ви устройва цената на винетката и сте съгласни да плащате и повече. Да сме живи и здрави да видим резултатите.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    Когато нямаше винетки откъде идвваха парите за пътища и ремонти да Ви попитам аз?
                    Да ти напомня, ако искаш да се върнеш назад във времето. "Закриваш" АПИ, връщаш Пътния данък и след това всяка община да се оправя с всички пътища, които минават през нейната територия. Това би довело автоматично до задължителна винетка за всички регистрирани автомобили. Припомни ли си делението как беше сега?
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ами не съм сигурен, че ги устройва. Примерът със салама си е меродавен в личен план за всеки, квото и да ми разправя Имортъла. Да попитам и другите, дето не ги бърка. Принципно, ако лично на вас някой (да кажем майстор) ви поиска 50% увеличение на нещо, ей тъй - от раз, няма ли да искате обяснение? И ако получите отговор, ми щот сега ми трябват повече пари, това обяснение ще ви удовлетвори ли? Това е 50% увеличение - ми трябва да има нещо насреща - разчет на средства за ремонт, планиране на дейностите, де да знам. Радвам се, че не ви пука за 30 лв., ама като искате от нас - плащащите - да си направим план на разходите за годината, що не искате и на заплатените такива, преди да си дадете парите? Ми оня ден москов каза, че на българите им трябвали точно 29095 болнични легла, вместо сегашните 46000. 50% орязване, демек, пък как ги е сметнал - божа работа. Ся кажете, че вас 25000 евро не ви бъркат да се лекувате в чужбина и сте съгласни с тая работа, щото ви е интересно какво ще стане.
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

В уравнението ’добри пътища’ променливата ’пари’ далеч не е най-важната, но гледам че всички се фиксират само и единствено в нея. Съгласен съм, че ’няма пари’=’няма пътища’, но също е вярно и че ’изобилие от пари(даже 500лв винетка)’<>’добри пътища’. И би трябвало и тези от вас, които са съгласни с увеличението на винетките, и тези, които не са, да сте заедно в тази тема за тръгване към добрите пътища не откъм ’повече пари’, а откъм ’повече други действия’.А ако някой пита какви ще да са тези ’други’ неща освен парите, значи няма (полезно) място в разговора чисто, хм, интелектуално, ще прощава.

Коментар

BO написа:
                          kiro_of_the_day написа:
                          Да ти напомня, ако искаш да се върнеш назад във времето. "Закриваш" АПИ, връщаш Пътния данък и след това всяка община да се оправя с всички пътища, които минават през нейната територия. Това би довело автоматично до задължителна винетка за всички регистрирани автомобили. Припомни ли си делението как беше сега?
                          Аз казах ли ти да се зАпреш, че плещиш само глупости!?
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            Аз казах ли ти да се зАпреш, че плещиш само глупости!?
                            Слушам, г-н Началник. Надявам се правилно да съм отговорил!
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Понеже ми направиха забележка,че за 500 м.не е необходимо да си купувам винетка,а мога да ги мина с колело,а даже и пеша-да,мога.Къде тогава са парите от таксите за винетки,които плащахме толкова години?Защо толкова години продължавам да карам през кратери тези 500 м.Къде са парите на всички хора от селата,които пътуват всеки ден за работа по 10-15 км за да отидат да работят за мизерните 350-400 лв,а пътя е като лунен пейзаж?Съгласен съм да плащам,но трябва и да получавам нещо,макар и малко за тези пари.Хайде защитниците да кажат приблизително колко км.пътища/магистрали са ремонтирани или изградени на север от Стара планина за този период-николко.По-лошо е,че тези,които до скоро бяха що-годе прилични,вече не стават за каране.А иначе,Имортале-ходя,и на море,и на планина,и си купувам винетка всяка година,даже четири.Не е въпроса как ще мина 500 м,за да видя баща си.Въпроса е принципен-не можеш да плащаш нещо и да не получаваш нищо!
                              PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                              Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

kostov написа:
                                Не е въпроса как ще мина 500 м,за да видя баща си.Въпроса е принципен-не можеш да плащаш нещо и да не получаваш нищо!
                                Един път викаш това е въпроса, после викаш - не е това. (майтап де, не се връзвай)Ясно ми е, че е принципен.И между другото, като изключим вътре в самия П.Тръмбеш и явно до селото на баща ти (там не съм минавал), останалите пътища наоколо не са никак лоши. Пътя Плевен-Бяла е много добър, а пък П.Тръмбеш-Велико търново си е перфектен.Съгласен съм за селските пътища. Ама в повечето случаи те са общински и не се поддържат от винетки. Поне така е в моя край (Ямболско-Сливенско).В северна България се сещам за ремонтирани пътища например Ловеч - Троян, Троян-Кърнаре, Луковит - Червен бряг, Борован - Долни Дъбник, Мездра - Своге - Нови Искър, околовръстното на Враца, Велико Търново-Гурково (Хаинбоаз), последно направените лотове на магистрала Хемус край Шумен, пътят Русе-Силистра, Разград-Исперих-Дулово, проходът Твърдица - Елена... това всичко е основно ремонтирано (чисто нов асфалт и не само) през последните 5-6 години. Лично съм минавал по всички изброени през последните 6 месеца.Вярно е, че в южна България положението е много по-добре, но и в северна се прави.Аз лично съм ощетен, щото тука в Козлодуй положението е по-зле от в Полски Тръмбеш, повярвай ми. Но все някога и тук ще се оправят. Ама за това трябват пари. И ако трябва да дам още 60лв отгоре (за 2-те винетки), ще ги дам.За времето, през което протестирате, бихте могли да изкарате 30 лв с допълнителен труд (вместо протест) и да си избиете разликата. Примерно...

Коментар

Working...
                                X