Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кола от Австрия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кола от Австрия

Колеги, обмислям да си вкарам кола от Австрия, но съм чувал че там купетата много гниели, заради препаратите, с които обработват пътищата зимно време. Някой може ли да даде препоръки по темата? Добра идея ли е или не? Другата алтернатива е Италия.. Колебая се все още между новото Браво 1.9 150к.с. (вече не е толкова ново но все пак.. ) и Алфа 159 SW TI или Брера 2.4. Ще се радвам да чуя мнения и препоръки, като относно разликата в разхода и поддръжката е ясно. По-скоро ме интересува дали наистина се уврежда ЧАК толкова много купето на колите в Австрия.
    Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
    ex-Fiat Stilo 1.9JTD
    ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Ако сам се разходиш до Австрия и огледаш колата - ок, иначе не.Аз откакто се нахаках с една Мареа, вече директно затварям дадена обява, само като видя, че е от Австрия...159 и Брера са сравнително нови модели, не би следвало да са чак толкова зле, но при положение, че в Италия е бъкано с тях, търси си от там.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
      Ако сам се разходиш до Австрия и огледаш колата - ок, иначе не.Аз откакто се нахаках с една Мареа, вече директно затварям дадена обява, само като видя, че е от Австрия...159 и Брера са сравнително нови модели, не би следвало да са чак толкова зле, но при положение, че в Италия е бъкано с тях, търси си от там.
      При всички положения ще ида лично да си я избирам.. Ще съчетая полезното с приятното, екскурзия до Австрия и автомобил.
      ex-Fiat Stilo 1.9JTD
      ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

По-добре Италия. Австрийските....повечето са тръгнали на разни критични и трудни за виждане места и до 2-3 години стават на парцал.

Коментар

Скоро видях на какво приличаше една "австрийска" Мазда 6 - произведена 2004-5 година. Отдолу се беше превърнала в паяжина. И което е най-странното - прогресивно започнала да гние през последните две години откак е в сегашния си собственик. Иначе предисторията и из австрийските друми един Господ знае, каква е. Аз лично мисля, че е риск закупуването на "австрийска кола", еле пък, ако е на повече от 6-7 годинки.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

кола

От Италия трябват номера или автовоз/влечка.
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

TopnegoTo написа:
              M5kov написа:
              При всички положения ще ида лично да си я избирам.. Ще съчетая полезното с приятното, екскурзия до Австрия и автомобил.
              Вкарал си се в сериозен филм или по-скоро предстои да се вкараш. Не си мисли, че етолкоз лесно и/или евтино да отидеш на една екскурзийка, да разгледаш забележителности и да се върнеш с читав автомобил. За това дали от Австрия или Италия не мога да те посъветвам ( аз бих избрал Италия, заради по-големият избор). Сметни си добре разходите и това дали си готов да заплатиш едни 2500- 3000 лв. за докарване лично от теб (автовоз или транзитни номера+застраховка+винетки+гориво+разход за ношувки поне 3 или 4 за теб и човек който дас е води напред-назад), освен това ако искаш да я провериш в сервиз на място, което е препоръчително се плаща една солидна сума. За 159-ката има доста инфо в Алфа форума, но като цяло трудно се намират читави екземпляри на достъпни цени. Виж, ако си заделил едни 18-20 хил. лв. за TIмисля, че и тук ще намериш читав екземпляр ( например този: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...6&slink=bbqzgl )

Коментар

кола

Зависи и до колко пари те се дават за кола .
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

sasho_n2 написа:
                  TopnegoTo написа:
                  M5kov написа:
                  Вкарал си се в сериозен филм или по-скоро предстои да се вкараш. Не си мисли, че етолкоз лесно и/или евтино да отидеш на една екскурзийка, да разгледаш забележителности и да се върнеш с читав автомобил. За това дали от Австрия или Италия не мога да те посъветвам ( аз бих избрал Италия, заради по-големият избор). Сметни си добре разходите и това дали си готов да заплатиш едни 2500- 3000 лв. за докарване лично от теб (автовоз или транзитни номера+застраховка+винетки+гориво+разход за ношувки поне 3 или 4 за теб и човек който дас е води напред-назад), освен това ако искаш да я провериш в сервиз на място, което е препоръчително се плаща една солидна сума. За 159-ката има доста инфо в Алфа форума, но като цяло трудно се намират читави екземпляри на достъпни цени. Виж, ако си заделил едни 18-20 хил. лв. за TIмисля, че и тук ще намериш читав екземпляр ( например този: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...6&slink=bbqzgl )
                  Аз форума на Алфа го чета отдавна, ама до скоро нямах финансовата възможност за такава кола... Сега съм решил да заделя едни 15-16 000 за кола и да си вкарам нещо, а за избора има кой да помогне в Италия, имам приятели там, които се занимават с това от доста години. Екскурзията ще е просто съчетаване на полезното с приятното, или по-скоро на приятното с приятното. Бях се замислил за Австрия, щото гледах там няколко хубави днеска в autoscout24, но явно всичко, което съм чувал си е истина и няма какво да го обмислям повече.
                  ex-Fiat Stilo 1.9JTD
                  ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

Все още имало хора, дето искат да си докарват коли от чужбина... Че тук малко ли регистрирани има? Или са по-скъпи тук? Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Германеца/Австриеца вече не е толкова щур като едно време да ни продава поддържани возила... Сега всеки планира подмяната на автомобила поне година-две по-рано... Съответно по автомобила, който ще се продава не се бара нищо през този период, в който могат да се навъртят до 100’000км... И после щастливия нов собственик хвърля още 1/4 от стойността на колата, за да я стегне.За мен най-добре е да се вземе кола, карана от един собственик в БГ между 1 и 2 години... Все пак е хубаво да се познава модела и слабите му страни и да се гледа внимателно под лупа.Успех при избора!
                    M-Benz E 250 TD 150hp
                    M-Benz 200d 75 hp
                    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Е то реално ,проблема ще е за твоя майстор ,който ще я облсужва и сменя носачи и накрайници,маншони ,тампони и т.н. след като се разхлопа след 3 месеца из нашите пътища .Иначе какво значи да е изгнила.Ти няма да купуваш астра 96-та .
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

Първо, да попитам колегата - защо си мисли, че в Италия колите не гният??? Италия е почти островна държава, заобиколена отвсякъде с море. За тези от вас, които не живеят в близост до морето, трябва да се каже, че там ВСИЧКО гние и изгаря от слънцето. Всичко - а колите най-вече. С много много грижи, сравнително добър живот имат 3 неща - алумииний, бетон и дърво. Но с много поддържане! Останалото - заминава за отрицателно време.

Коментар

knososs написа:
                          Първо, да попитам колегата - защо си мисли, че в Италия колите не гният??? Италия е почти островна държава, заобиколена отвсякъде с море. За тези от вас, които не живеят в близост до морето, трябва да се каже, че там ВСИЧКО гние и изгаря от слънцето. Всичко - а колите най-вече. С много много грижи, сравнително добър живот имат 3 неща - алумииний, бетон и дърво. Но с много поддържане! Останалото - заминава за отрицателно време.
                          тук си в грешка голяма ,гние само ако е удряна ,вие италянците хептен балъци ги изкарахте ,все пак не е Африка .Колите в Италия -КОЛИТЕ са доста по- скъпи от тези в Германия и Австрия .
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

knososs написа:
                            Не съм съгласен. Италия е полуостровна Държава, но не всичко в нея е и море. Иначе в Несебър ( полуостров ), Созопол, Варна, Бургас и др. значи ли, че колите ни гният повече от тези във вътрешността и ?За мен основен и пагубен за авто- ламарините момент са зимните месеци и препаратите, с които се третират пътищата. Съответно Държави с преобладаващ такъв климат са много по-рискови за нас - потребителитена коли "втора употреба". :P ...ПС: Друг пагубен момент за авто-ламарините са гаражите без естествена вентилация, където границите Държавни вече нямат никакво значение.
                            A17DTС/S
                            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Момче има няколко страхотни б ойки в мобилето за доста по малко пари. Има една лилава 3.2 кръс вагон швейцарка , а с разликата си направи екскурзия.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X