Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Шоуто на Слави" внесе подписката в НС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Шоуто на Слави" внесе подписката в НС

http://fakti.bg/bulgaria/161935-shou...pageКакво мислите по темата ?Дали ще е по добре за народа ако се случат тези неща или е поредния месия, който си мисли, че ще ни оправи ?
    punto HGT

Попитали един мъдрец: "Дълго ли още трябва да чакаме, Българите да се оправим?"Мъдрецът отговорил: "Докато чакате, няма да се оправите!"

Коментар

Тая вечер и в самото шоу говориха, даже обявиха и пунктовете в цялата страна за събиране на подписи, но предполагам, че доста хора няма да отидат, защото освен имената си трябва да напишат ЕГН-то си, както и адреса по местоживеене по лична карта.Аз си мисля, че ще ги съберат, но дали "голямата игра" ще им позволи толко лесно да променят нещата незнам.
      punto HGT

Коментар

Темата не е точна. Слави и шоуто тепърва ще събират подписи.За предлагания референдум: В последните две точки пряката демокрация ще доведе само до "феодални" изпълнения. Лично мнение.
        Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Човекът има някакви задни мисли за тоя референдум, сигурно ще влиза в политиката. Иначе някои от точките са абсурдни.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            Човекът има някакви задни мисли за тоя референдум, сигурно ще влиза в политиката. Иначе някои от точките са абсурдни.
            Бъди по-конкретна, де. Ако изключим това със 120-те депутати, според мен всичко друго си е чудесно.

Коментар

knososs написа:
              ele написа:
              Бъди по-конкретна, де. Ако изключим това със 120-те депутати, според мен всичко друго си е чудесно.
              Крайно абсурден е въпрос №6.Малко по-малко абсурден е въпрос е №2 - защо точно 120? Защо не 160 или 80? Или 28 - по един от всяка област?

Коментар

Що да е абсурден въпрос №6? Нали в Щатите е горе-долу така. Мисля, че се цели да се контрират политическите назначения, че да няма изпълнения тип мишо Бирата. То и за прокурорите трябва да важи това. А, и за директорите на държавните предприятия. Да не са избори, а конкурс някакъв, че сега е пълна бъркотия.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

За мен задължителното гласуване е абсурдно - това да не гласуваш също е избор. Ако има стойностни хора и партии, за които да се гласува, се обзалагам, че повече хора ще ходят до урните, но това насила да ги тикаш до там е абсурдно. Абсурдна е точка 6 - на базата на какво човек ще избира началниците? Трябва колко автобиографии да прочетем и колко хора да ни манипулират, че да сме убедени, че даден човек е за този пост? Нека да не забравяме, че в градовете мислещите хора са огромно малцинство, повечето са неуки, необразовани и лесно манупулируеми. После...Нямам мнение за т.1. Предполагам ще го включва в графата "Ако в други страни работи, това не значи, че и тук ще работи" . За т.2 - защо наистина 120? Номер 4 го подкрепям, ама наскоро нямаше ли референдум за същото? Номер 5 не го подкрепям - мисля, че трябва да се финансират. Ако някой мисли обратното - да отиде в САЩ да види - ако си мислите, че тук бизнесът манипулира партии и държавата, в САЩ не само го мислят, то си е направо видимо и никой не го крие. Това с едното левче на глас... не мисля, че 99% от хората в тази държава могат да преценят дали е подходяща сума или не. Човекът се стреми към нещо, за което мога в момента само да гадая. Той и Марешки прави май референдум.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Според мен няма да съберат 400,000 подписа. В предаването след неуспеха ще бъде поканен Кулеков, който ще мрънка със Слави един час, как сме прост народ и т.н.
                    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Immortal написа:
                      Попитали един мъдрец: "Дълго ли още трябва да чакаме, Българите да се оправим?"Мъдрецът отговорил: "Докато чакате, няма да се оправите!"
                      Аз го знам така: Попитали един мъдрец: "Дълго ли още трябва да чакаме, Българите да се оправим?"Мъдрецът отговорил: "Няма да се оправите! Вече бяхте добре."
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Остава мъдреца да уточни, кога сме били добре. :D
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Най вероятно искат да направят гласуването задължително, защото задължително гласуват само малцинствата в БГ, от което една измислена партия е вечно 3-та политическа сила, ако наистина поне на едни избори се въведе това задължително гласуване, тая смешка няма да влезе изобщо в парламента и няма да им слушаме глупостите по телевизията. Великия и неговите сараи какво направиха за тая държава, великия хидроинженер ?? и не само той, ами всеки, който е минал през парламента, иначе и на мен не ми звучи добре всички под строй задължително да сме пред урните, ама май няма друг вариант за да изхвърлим боклука, който пристига с автобусите от изток.
                          punto HGT

Коментар

ele написа:
                            За мен задължителното гласуване е абсурдно - това да не гласуваш също е избор. Ако има стойностни хора и партии, за които да се гласува, се обзалагам, че повече хора ще ходят до урните, но това насила да ги тикаш до там е абсурдно...
                            Предполагам, че има логика в това, което казваш, но явно в БГ този "избор" работи в полза на управляващата клика. Никой не може да ме накара за кого да гласувам - като не харесвам някой, ще пусна невалидна бюлетина. Но гласът ми ще се отчете. Защото на практика всички знаем какво става. Пример: ако за партията ХХХ обикновено гласуват 10 човека, а общо гласувалите са 100, то тогава ХХХ има 10% = 5 (примерно) депутата. Ако гласувалите са 1000 човека, ХХХ ще има 1% = О депутата. Да предположим, че никоя партия няма да мине задължителните от закона проценти - това вече е шамар за политиците. А сега какво става? Гласували 40%, от тях 1/3 за някоя партия, т.е. малко над 13% от всички имащи право да гласуват и после по ТВ излиза някой тъпан и заявява, че има подкрепата на народа. На практика няма тази подкрепа, но пък не гласуващите не показват с нищо, че са против него.
                            Stop giving directions, just say "Follow me."
                            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

ele написа:
                              За мен задължителното гласуване е абсурдно - това да не гласуваш също е избор. Ако има стойностни хора и партии, за които да се гласува, се обзалагам, че повече хора ще ходят до урните, но това насила да ги тикаш до там е абсурдно. Абсурдна е точка 6 - на базата на какво човек ще избира началниците? Трябва колко автобиографии да прочетем и колко хора да ни манипулират, че да сме убедени, че даден човек е за този пост? Нека да не забравяме, че в градовете мислещите хора са огромно малцинство, повечето са неуки, необразовани и лесно манупулируеми. После...Нямам мнение за т.1. Предполагам ще го включва в графата "Ако в други страни работи, това не значи, че и тук ще работи" . За т.2 - защо наистина 120? Номер 4 го подкрепям, ама наскоро нямаше ли референдум за същото? Номер 5 не го подкрепям - мисля, че трябва да се финансират. Ако някой мисли обратното - да отиде в САЩ да види - ако си мислите, че тук бизнесът манипулира партии и държавата, в САЩ не само го мислят, то си е направо видимо и никой не го крие. Това с едното левче на глас... не мисля, че 99% от хората в тази държава могат да преценят дали е подходяща сума или не. Човекът се стреми към нещо, за което мога в момента само да гадая. Той и Марешки прави май референдум.
                              Такива постове ми припомнят, защо България е на това ниво на което е, а не е на това на което би могла да бъде. Припомням си и приказката за казана с българите в ада...Човекът, колежке, ако се стремеше към нещо до сега да го е направил 10 000 пъти - мислиш ли, че нямаше да намери достатъчно съмишленици? Но нейсе. Дано да успее, пък ако не - какво да направи повече? На "тикви", като днешните какво да обясниш...

Коментар

Working...
                              X