Не не, не сте ме разбрали. Сега ще уточня. Има един всеизвестен лозунг (не мога да го цитирам и ще е по памет) "За всеки, ще има по равно" - Да, НО НЕ по заслуги. Понеже по предприятията е било така: Инженер, който отговаря за 200 работника взима 120лв, а работника 110лв. С други думи - За всеки по равно, без значение кой какво е дал и направил. Цялата идея е насочена към работническата класа. Да ги убедят, че са задоволени от всичко. Като това нещо не стимулира хората към развитие, а да си стои и да си драпа макарите. От тук донякъде и разбирането, че минималното заплащане е равно на"заслуженото заплащане". Работил съм на толкова места, където и задника да си разпориш, повече от минимално заплащене няма да получиш. То дори съм получавал минималното, щот няка как по-ниско. Със мнгото индустрия е подобно. Живеели сме в една утопия, в която ние (републиките) трябва да задоволим потреблението на големия брат. И ние сме правили и изнасяли ей така на конвейр. Без значение качеството. Следователно, когато целия този похлупак се чупи, ние българите с голямото самочувствие виждаме, че не можем да оцелеем в действителността на пазарната икономика. И до ден днешен ние се опитваме да пробием не с качество, а с време. Ще направим някъв продукт много бързо ...ама дали той ще върши работа и кой ще го купува..И като всяка утопия, трябва да има нещо, което да храни цялата тази маса от хора. Тук идва "Държавата". Понятие, което и до ден днешен се ползва с упрек, че държавата дължо на някой нещо.Или с други думи, моите разбирания от тези времена са, че са ни довели до поожение в което поколения наред да нямаме елеметарна обществено-поведенческа хигиена и реална представа как е устроен света. Понеже още живеем някъде посредата: мислим си, че е демокрация и всичко зависи от нас, но реално ремев, че държавата трябва д анаправи нещо за нас. Абе като ученичка сме, която незнае пикае ли и се и и се е*е
Да сега не е добре, понеже са останали най- отвратителните неща от този строй. И защо е така?Ще дам един пример с Хамериканците и А.Линкълн. Човека отменил робството...да ама не. Дали според вас толкова много е пукало на един бял за черните.Споделям моето тълкование на нещата. Събрали се група другари в хамериката с ясното виждане, че трябва нещо да се промени, понеже на черните вече не им се ще да са роби и нещата отиват на "издуй гащи". Обаче трябва така д асе променят нещата, че хем робите да са доволни, хем те да излязат чисти от цялата работа и белите още да имат доверие в тях... и кво направили отменили робството. НО в действителност да видим какво става - Казват на чернте " Вие, вече сте свободним ходете дет искате". Хубаво, де ама черните, не могат да четат, да пишат, нямат имоти, собственост. Той от поколения наред е бил роб. И черния отива с високовдигната глава при доскорошния си владелец и му казва " Слушай кво, аз съм сводобен гражданин и искам сега да ме наемеш на работа и ще ми плащаш с подслон и храна"Какъв е извода - Всичко си остава по старата схема. Робите са си още роби, но си мислят, че не са.Е да каже донякъде аналогично е станало 89....сменихме режина, времето е наше, 45години стигат.....да ама не, останаха на власт "шестаците", техните деца и всякакви хора от партията. Само, че преди имаше кой с приказки да замаже, че всичко ние мн добре.И да сега е по-добре, понеже както каза, pplk ако искаш може да си хванеш к*ра в шепи и да си тръгнеш или да се опиташ да направиш и промениш нещо.Та, те това е моето мнение
Малко трудно се изразявам с писане, дано някой е разбрал нещо
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар