:D Добре казано, Kay_.Са малко сериозно, щото чувството ми за ирония се изпари вече...Та, да не си правим усилията с мисъл за по-добри пътища, ясно е, че и с новите цени на винетката, приходите ще са крайно недостатъчно за поддрържането на качествен път. Сега чета, че с новите цени се очаква да влязат около 70+ млн лв повече.... Не знам доколко в тази им прогноза е калкулирано отлива на хора, които няма да си купят винетка на новата цена...Как и да е. Склонен съм да си платя винетката, дори и да е 150лв, но да има за какво. Всеки пише за магистрали...Хора, на територията на държавата няма само магистрали. Каква част от второкласните и третокласни пътища са в окаяно състояние...Ми аз ползвам предимно тях извън града. Пак ще си платя винетката, с леката надежда за по-добри пътища, по които да карам и пак ще си заделя поне 300лв за новия ПГР-2016 на ходовата част. Казано с думи прости- за мен нищо не се променя, просто изпускам на земята едни 30лв
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
145лв. за винетка???
Collapse
X
-
Не са на земята а в джоба на някой. Плащаме си данъци, винетки.... а пътя е под всякаква критика и цари пълна анархия. Пътищата няма да се оправят ако ще и 1000лв да стане винетката. А няма да се оправят защото лицето Х взима някаква сума да закърпи дупките. От тази сума бута рушвет за това, че на него е дадено да оправи дупките, от останалите пари се заделя мин. сума за ремонта... След няколко месеца дупките отново ги има и никой не може да каже нищо на лицето Х.Докато лицето Х бута рушвети и никой не може да му каже нищо за това, че ремонта е некачествен ще сме на това положение.
Коментар
-
Вие всички наистина ли не помните какви бяха пътищата преди 10 години?!?!От 1990-та година пътувам активно, при това из цялата страна. Преди го правех служебно, сега ми се налага по семейни причини.Смея да твърдя, и мога да го докажа, че през последните десетина години пътищата у нас ЗНАЧИТЕЛНО се оправиха.Къде качествено, къде некачествено, но не са както бяха преди.Изключение прави, за съжаление, Северозапада, но и тук се прави по малко.Миналата година почти изцяло преасфалтираха пътя от Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник.Тази година пуснаха новия път от София през Своге до Мездра.Просто е удоволствие да караш по него. А само преди 2 години не се минаваше по него.През 2016 почва тотален ремонт и разширение на пътя Ботевград - Мездра. Така от Враца до София ще се пътува почти по магистрала (скоростен път).За магистралите няма да говорим... не били карали по магистрали... ами като се завършат всички, ще се кара предимно по магистрали, за където и да тръгнеш.Халал да са им тези 30 лв отгоре, стига да се подобряват пътищата. Пък че ще се краде, ще се краде, то това спиране няма. И не е измислено от българите. Навсякъде се краде.
Коментар
-
Път
Като се съберат парите за новите пътища където са направени ще излезе че цената на километър е доста по висока от това където обявяват или трябва да са направили доста повече Км нови пътища.Явно някой лъже и прибира част от парите например фирмите където правят строителен надзор .Без да съм строителен инженер се вижда че по новите магистрали укрепването не скатовете/ насипите е под всякаква критикапри по голям дъжд и се образуват свлачища Няма значение кой строи българска или чужда фирма всички краднат.
Коментар
-
Да ще плащаме, но аз съм от северозапада и какво като плащам 70 лева винетка, пак ще дам маса пар за окачване. По пътят за село има най малко 11 дупки който са не по малко от 70 см в диаметър и поне 15см дълбоки. Вчера дадох пари за изправяне на джанти и смяна на гуми, та излиза че 67лв винетка+ 80 всяка година за изправяне на джанти+ поне 250 лева за окачване и какво излиза че 400 лева заминават е такам защото съм длъжен. Да плащам си винетка и на 2те коли и какво плащам си и за ремонти който ги причинява път за който съм задължен да платя за да карам по него, ем не става така майка му стара.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Immortal написа:Тази година пуснаха новия път от София през Своге до Мездра.Просто е удоволствие да караш по него. А само преди 2 години не се минаваше по него.
Коментар
-
Дидо, съгласен съм с теб, прави се. НО, аз съм против принципа да се прави нещо, да се отбие номера. Не може да правиш път, който после ще се ремонтира през макс 2 години. Нека се краде, но поне и качество да се постига. Не може да ме убедиш, че навън някой търпи ремонт на ремонтирани шосета...Сега ще кажеш, че те гаранционно си ги ремонтират изпълнителите...ама те са си включили и рекламацията в цената, иначе няма да оцелеят и на първия проект. Ама от това страдаме ние, щото пак ще киснем по задръствания. Нека сме живи и здрави да си изкарваме парите и за по 250лв винетката, то е ясно, че идеално няма да стане, но поне да е значително по-добре и от днес. И да сме още по-здрави след 2-3 години да изровим темата и да направим една равносметка . Аз имам доста снимков мат’рял, ще сравняваме
Коментар
-
През 2004-та пуснаха новия път Ямбол-Сливен. От тогава до сега не му е правен ремонт и няма нужда.Само в малък участък се появиха неравности (не дупки), и почти веднага ги оправиха. И това беше тази година.Значи може да се прави качествено. Повече от 10 години не е мръднал.Само трябва малко повече контрол.
Коментар
-
Така е, може да се прави и качествено, но контрол трябва както казваш. Аз пък знам за един участък, който 2 пъти се ремонтира за няма 3 години и двата пъти при първите проливни дъждове асфалта се отмива от шосето, поради нескопосано изпълнение на ремонта. И какво излиза, вместо да направят един участък от 10км, те правят 5, щото го правят два пъти...това мен лично ме дразни.
Коментар
-
Там където бачкам улицата я асфалтираха 5-6 пъти и пак шахтите не са на нивото на асфалта. Въобще не коментирам това, че се полага асфалт и след два дни всичко се разкъртва, че забравили да пуснат някакви кабели. В Нови Искър положението с шахтите е същото. След първото полагане на асфалта няма и два месеца и започнаха да се правят кръпки..... Сложиха отново цял слой и така докато пътя не се вдигна с около 20см от всички странични пресечки... няколко месеца се включвахме през бордюри. Навсякъде всичко се прави да се вземат едни пари и след това не ни интересува какво ще стане.
Коментар
-
Тази година пуснаха новия път от София през Своге до Мездра.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар