Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полицейски протести

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ти не беше ли доброволец, как разбра, че са люпили семки? Wink
    fihi: Поемам майтапа. :P и в същия стил продължавам:Не. Не бях доброволец. На работа бях. Варна ми е далеч, а и с отпуск от 20 дена нищо не ми остана още до средата на май. Както мнозина писаха преди мен - ние цивилните имаме "привилегията" да работим и втора работа. В случая в свободното си време предпочитам да работя в "тила" за да реализирам печалба и данъци. Бих бил доволен, щастлив и далеч по-мотивиран, ако военния, който се храни от тях ( не само от моите данъци де) беше рамо до рамо с доброволеца. Негов ДЪЛГ е.И пак в кръга на майтапа: Честно. Някой военен и/или полицай в днешно време давал ли си е сметка от къде "печели" парите си, храната си, дрехите си, платените отпуски ( и неизползваните такива) и двадесетте си заплати при пенсиониране ? Със сигурност - не. Инак не би се чудил защо трябва да е сред доброволците в Аспарухово. :P ПС: Не се сърди колега. Знаеш, че не визирам никой колега работещ в тези сфери.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Е това е гадно вече!Кой е злобен, не знам!http://scena.bg/post/6316

Коментар

Явно ние, щом не искаме да плащаме на Ханко Братовци. :D
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

naskobg написа:
          Точно този полицай е от нашето РПУ, комшия ми е. Той нека взима 20 заплати, има визия, здраво блъска в залата и спира на пешеходните пътеки. Сигурен съм.Авторката : Типично полицейски изказ от жена хранена от ведомството...ЩотО - миньорът, докторът, родилката, възрастния, погребалния нищо не са виждали и нищо не знаят за живота.
          A17DTС/S

Коментар

naskobg написа:
            И едните и другите...жалко но факт
            Manowar - Татко
            Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
            Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
            Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
            Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

- тия заслужават 22 заплати при събуждане. - тия работят извънредно, пишат доклади в момента. - тия другари зареждат гориво. Ама не в колата, а в тубичка. И после - що нямало гориво в служебната кола? - социална полиция - дава работа и на инвалиди.

Коментар

Ей, ама голямо оплюване на полицията. Ами да им отрежат всичко. Да не получават нито една заплата при пенсия, всички да са трета категория труд и да работят до 70 години. Да имат 10 дни отпуск в годината и максимална заплата 300 лева. Е тогава всички, ще цъфнат и вържат и България ще просперира.

Коментар

stilo_new написа:
                  Ей, ама голямо оплюване на полицията. Ами да им отрежат всичко. Да не получават нито една заплата при пенсия, всички да са трета категория труд и да работят до 70 години. Да имат 10 дни отпуск в годината и максимална заплата 300 лева. Е тогава всички, ще цъфнат и вържат и България ще просперира.
                  И аз това се чудя, а сме толкова сме доволни от работата на полицията.
                  207 тиква автомат
                  новокромаджия 2.4 печка

Коментар

stilo_new написа:
                    Що не? Немалък процент от работещите българите са на този хал. А и с оглед на информацията за свършената от полицаите работа и процент разкриваемост на престъпления ...300 лева са справедливо възнаграждение. Въпреки, че моя и твоя шефове няма да ни траят и месец с такава успеваемост. Нито пък аз бих платил нещо на някой, на който харчовете са в пъти повече от печалбата. Иначе: ГАт престъпленията се овладеят и този процент разкриваемост се увеличи в пъти и 3000 лева да им дават - Гък няма да кажа.
                    A17DTС/S

Коментар

В Украйна започва реформа на полицията, подобна на тази в Грузия.Ето какъв е планът накратко:От 7 Ноември ВСИЧКИ служители на милицията (там все още така се нарича) ще се считат за временно изпълняващи длъжността до преминаване през атестация.До атестация ще бъдат допуснати:1/тези, които са заявили с рапорт желанието си да служат в Националната полиция;2/тези, към които няма претенции от страна на вътрешната служба за безопасност.Автоматично ще преминат към работа в Полицията само преминалите през по-ранни атестации от новата патрулна полиция на Киев, Одеса, Лвов и Харков.Никой друг няма да премине в националната полиция автоматично. Всеки сътрудник ще бъде задължен да премине през съответен атестационен конкурс за потвърждаване на професионалната и морална готовност за служба в Националната полиция на Украйна. По време на атестацията ще се утвърди преходната щатна структура на Националната полиция, която ще съществува до окончателното и пълно комплектоване на всички подразделения на полицията.Новата полицейска униформа ще получат само тези, които успешно преминат през всички етапи на атестационния конкурс.До атестация няма да се допускат действащи служители на милицията, по отношения на които има потвърдена информация за извършване на правонарушение.Реформата у нас може да се проведе по подобен начин.Да останат само тези, които наистина искат да служат на народа, а не са там заради бонуси и привилегии (формални и неформални - като например да карат без винетка и/или застраховка, да карат без колани, да не бъдат глобявани от колеги при явни нарушения и т.н.).Категоризацията на труда да бъде следната:-пожарникари, специализирани отряди, полеви охранителни полицаи, гранични полицаи, охранители на затвори и арести - работещи навън - I категория-всички останали униформени и цивилни полицаи, както и всички от горните, работещи в офис - II категория-всички цивилни служители, служители на КАТ, служба за лични документи, и всякакви други служби, не пряко ангажирани в залавяне на престъпници - III категория.Заплатите и класът прослужено време - да си останат както са си.Обезщетение при пенсиониране - за първа категория да не се пипат, за втора категория - 10, за трета категория - както е по кодекса на труда - 6.

Коментар

stilo_new написа:
                        А защо не наистина?
                        Immortal написа:
                        В Украйна започва реформа на полицията, подобна на тази в Грузия.Ето какъв е планът накратко:
                        Сега е моментът и у нас да се случи това. Прекалиха с ПРОТИВОЗАКОННИТЕ си действия. Не мисля, че могат да съблюдават за спазването на закона тези хора.

Коментар

Между другото - една анкета на БНТ:Доволни ли сте от работата на полицията:ДА - 11%НЕ - 89%(http://bnt.bg/predavaniya/oshte-ot-d...imita-r-tsonev)Мисля, че е доста показателно.

Коментар

naskobg написа:
                            stilo_new написа:
                            А защо не наистина?.
                            Наистина ли мислиш, че това ще помогне? Като цяло заплатите са им много ниски, на много голяма част от тях.

Коментар

Аз лично бих подкрепил повечето от исканията на полицаите, ако не бяха светкавичните им ПРОТИВОЗАКОННИ действия с блокиране на улици, кръстовища, пътища.Нагли са до няма и къде повече!Хората, които трябва да се грижат за спазването на закона, и които трябва да са пример за това, при първото нещо което не им отърва, нарушават ГРУБО закона и потъпкват правата на всички останали граждани.Точно затова в момента съм върл поддръжник на решенията на правителството.Да се реже докрай, пък който не му харесва - работа има навън за целия китайски народ!Да ме прощават колегите - полицаи, които много уважавам, ама това е моето мнение!

Коментар

Аз не мога да разбера, хем искате да си вършат работата, хем искате да им орежат, привилегии, заплати и т.н. Е няма как да стане. И вие да бяхте на тяхното място, за това което получавате, ще работите точно толкова. Аз пък съм доволен от полицията. Преди години се отплеснах и двама катаджии ме засякоха в едно село с 98 км/ч. Но излязоха разбрани. Дадох им 30 лева и всички бяха доволни.

Коментар

Working...
                                X