Светнах се В Практикер са пуснали ЛЕД крушки 10W на V-TAC с 2 години гаранция, само за 4,49лв/бр., купих си само 8 Темата е отделена от "Промоции и оферти"Модераторски екип fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За LED крушките (отделена)
Collapse
X
-
Интересно ми е като гледаш към крушката през камерата на телефона има ли трептения? Аз бях сложил на 2-3 места LED крушки от Икеа, но ги махнах. Зле ми влияеха. После разбрах, че масата от LED крушките имат трептения, които човешкото око не вижда, но ти действат на мозъка(най-грубо казано) и се чувстваш смазан след няколко часа седене на лампа.
-
vital написа:Интересно ми е като гледаш към крушката през камерата на телефона има ли трептения? Аз бях сложил на 2-3 места LED крушки от Икеа, но ги махнах. Зле ми влияеха. После разбрах, че масата от LED крушките имат трептения, които човешкото око не вижда, но ти действат на мозъка(най-грубо казано) и се чувстваш смазан след няколко часа седене на лампа.punto HGT
Коментар
-
didich написа:tambuhtaneca написа:didich написа:Светнах се В Практикер са пуснали ЛЕД крушки 10W на V-TAC с 2 години гаранция, само за 4,49лв/бр., купих си само 8FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Хола е около 18-20кв.м. /6м и малко по дългата страна/, бях с 3 енергоспестяващи 1бр. 15W, 1бр. 18W и последната, която купувах, че предната изгоря беше 20W или общо светех с 53W /полилея има 6 гнезда за крушки аз ползвам само 3/, ми да ти кажа сега с тия 3бр. по 10W или общо 30W ми се струва, че е една идея по силно осветлението, особенно точно под самия полилей, защото диодното е малко по концентрирано, макар да го водят с 200 градуса на осветеност, в самите ъгли на стаята не е чак толко осветено, но там не ми трябва светлина, важното е че над масата и там където седя за да гледам телевизия осветеността е по силна спрямо предното осветление 53W.В спалнята замених обикновенните крушки с нажежаема жичка, които бяха от тези с малкия балон 3х42W, на тяхно място сложих само 2 по 10W и осветлението е същото като сила, ако сложа и трета крушка вече ще стане много силно.В коридора на двата плафона махнах крушките от по 60W и ги замених съответно с тези от 10W, осветеността не се промени.В кухнята махнах крушката от 75W и сложих 10W, осветеността е супер, надявам се след месец-два да има разлика и в сметката за тока - 2-3-5лв. колкото толкова, важното е, че ще има, ако не за мен остава варианта, че ни лъжат с ватовете, които консумират тия крушки, другия огромен плюс поне за мен е, че в следващите 2 години от днешна дата пари за крушки в апартамента няма да давамpunto HGT
Коментар
-
Миналата година по Коледа, така хванах енергоспестяващи в Кауфланд на под 5лв ( нещо от вида на 30-40% намаление, че бяха маркови). Купих си 7-8 и подмених всичко у дома. Равносметката е, че свалих около 400-450W и на тяхно място сложих около 90W. От тогава осветително тяло не съм сменял, докато преди от тия с нажежяемата жичка, всеки месец поне по 1 сменях. И отделно на година по 3-4 пръснати фасунги. И най хубавото е, че наистина ми падна и сметката за тока в порякъка около 3 до 5 лв/месецФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
didich написа:другия огромен плюс поне за мен е, че в следващите 2 години от днешна дата пари за крушки в апартамента няма да давамVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Киро, крушките са гаранционни Нашето фирма от скоро им е дистрибутор и трябва и аз да се заредя с десетина..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Киро, крушките са гаранционни Нашето фирма от скоро им е дистрибутор и трябва и аз да се заредя с десетина...ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
За себе си съм установил, че лед крушка под 10W и под 2500К ми идват тъмнички, еле пък ако са зад плафон.Оня ден от Бриколаж си взех за коридора лед панел с 2 години гаранция. 16W, 4100K.и уж 1600 lm. Беше на промоция.Свети, ама не баш как ми светеше предишното осветление от 23 W и осветеност 1400 lm. Смути ме и нещо друго.В инструкцията пише, че животът на осветителното тяло е около 35 -40 000 часа ( което си е добре) и/или 15 000 оn/оff. Може би подобни плафони иликрушки не са точно за коридор, защото по мои груби сметки на ден средно по 15 пъти се гаси/светва осветлението там. Или иначе казано:След 1000 дни ( 2 години и половина) би трябвало вече да нямам работещо осветление там, освен ако не го оставям да свети постоянно докато сме у дома. Иначе до сега бях със "спиралите" на Филипс ( 23W около 1400 lm. ) Смених ги всите, защото за две години изгубиха много лумени и вече не светят...както преди.И ако за производителя са били "еко" - за мен не бяха такива. Инак със сигурност имаха още живот, ама, като спряха да вършат основната си функция за чиЙ са ми...И за ракия не мога да ги сваря.:PA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
M5kov написа:Киро, крушките са гаранционни Нашето фирма от скоро им е дистрибутор и трябва и аз да се заредя с десетина...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Къде ги пазариш?В магазините не вярвам да ти правят проблем, все пак това си е проблем на производителя/вносителя, не на търговеца, трябва да ги сменят без възражения :/От скоро пазя всяка една касова бележка за сума над 10 лв., която е за нехранителни продукти.В Баумакс ме прецакаха с едни контакти - рамките, които ми прибута консултанта бяха правоъгълни, а контактите са квадратни... Минус 15 лв.В Технополис купих HDMI кабел, от който/посредством него ми изгоряха лаптопа и телевизора, че и кабела... Минус 10 лв. за кабел и 1200 лв. за другата техника..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:M5kov написа:Киро, крушките са гаранционни Нашето фирма от скоро им е дистрибутор и трябва и аз да се заредя с десетина...Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар