Здравейте колеги. Имам следния проблем. Някой има зъб на майка ми и си го изкарва на колата й. Тя (колата) не е нищо кой знае какво - микра от 2009. От както имаме кола в семейството (последните 4 години) винаги сме си паркирали пред/около блока. Няма обособени паркинги специално за блоковете и затова е кой където си намери. Действията се развиват последните два месеца. Първо се започна с домати по колата, след това яйца, спуснати гуми, а сега и пирон в едната гума. Първото нещо, което ще кажете е, че е взела нечие парко-място и да я премести. И аз й казах същото, но независимо от него, ппследнпто деяние с пирона беше когато колата бе паркирана пред на майка работата, което е на 5 минути пеша.Аз не живея в България и по съществото на този проблем не съм много от полза. Това което успях да измисля е да наеме някой да гледа колата 24/7 докато не се намеро злосторника.Имате ли някакви идеи, предложения какво мога/можем да направим, понеже ме е страх да не направят нещо на колата, което не е видимо отвън.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вандалщина над автомобил
Collapse
X
-
eusunt написа:Да, в Бургас се случва, а аз живея в Дания.Казах ѝ да остави колата на платен паркинг засега. Камера няма как да се постави
Коментар
-
На мен пък ми хвърлят използвани пакетчета чай. На пасата по покрива, само на моята кола от целия паркинг. Сега на фиата пак само на моята кола от целия паркинг. Иначе преди няколко години видях един съсед да пука и 4 те гуми на един съсед от моя вход . Така че свиквайте, идиотите са около нас , с 1-2 да се справиш идват още цял отборFiat Doblo 2006г. 1.6 16V Natural Power. 103 коня. Made in Turkey
"Real eyes, realize, real lies"
Коментар
-
Ами....аз също имах такива ядове пролетта и сменях номера на колата по тоя повод. Откакто ги смених, спряха простотиите. Бъркаха ми колата с друга.Иначе на другата кола са правили магарии...примерно слизам един ден и гледам нещо се белее на ключалката. Колата с централно през алармата...ключа се ползва два пъти в годината за вратите. Оказа се клечка от кибрит. Реших, че са деца нещо...След няколко дена едната чистачка изкривена. После винтила на гумата развит...абе некви е такива простотии. А паркингът е осветен, рядко има вандалщини. Кражби стават, ама вандалски истории много рядко. От нета си поръчах една камера, дето автоматично да записва при движение, сложих я на задния джам на служебната и я докарах пред нас, като я оставих така, че да се вижда моятоа от камерата. И на първата вечер още...те ти го героя...един дърт комуняга на 73 години от съседния вход. Скарали се нещо с майка ми и понеже тогава аз често и оставях колата да я кара, че аз карах служебните...нашия решил да вандалства. Какво да го правя....?Една свинска глава от месарницата, един нож от мангалите и един малък венец от цветарите при гробищата. Издебнах го да излезе от тях, отивам на неговия етаж и пред вратата му и се слага- венеца, свинската глава в средата и ножа централно в нея, да стърчи. Това всичкото му е на изтривалката пред вратта. Повече не е пипал по колата и известно време като ме видеше, минаваше на отсрещния тротоар. Нищо не е трябвало да му обяснвам- разбра си всичко от първия път.
Коментар
-
Забавно е човек да живее в блок Единствен подобен проблем имах докато живеех в Ямбол, защото паркирах колата на място, което не се харесваше на една луда жена от съседния вход. Резултатът беше няколко деруги с ключ отстрани и на предния капак. Преживях ги Тя твърдеше, че съм спирал на тротоара и тя не можела да минава.Което строго технически погледнато си беше така, но:Блокът се намираше на главен булевард, на около 20 м от булеварда. Плътно покрай блока имаше глуха от единия край павирана уличка, от двете страни с ниски тротоари. По тази уличка НИКАКВИ МПС не минават, поради факта, че е без изход. Всички нормални хора вървят по паветата, щото е широко и удобно. Тротоарът е широк 1.5 м и се намира точно под дърветата, чиито клони са надвиснали на места толкова, че няма как прав да минеш под тях.Та доста съседи спираха колите си на "тротоарите" под сянката на тези клони, докато пешеходците съвсем спокойно си вървяха 1 м встрани по паважа. Но тази беше решила, че трябва да минава под клоните по плочките, и се дразнеше с всички, които спираха там.Да е жива и здрава Ето на снимката - там където са паркирани двете коли, там паркирах и аз.
Коментар
-
На мен наскоро ми рисуваха някакви линийки с лак ( за нокти ) на предния прозорец, добре, че не беше от шофьорската страна, най интересното беше, че и на един комшия с Фиат също имаше такива по предния прозорец, а бяхме спряли доста далеч един от друг, явно е бил някой, НЕлюбител на ФиатFiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
Добре,че нямате персонално инвалидно място пред блока.Бяха ме нашарили с ключ и разно други екстри.Обаче "батко"седна една нощ за няколко часа в колата и... го би,"малко" го би.ИнжАнера от 13-ти етаж.Горкия го е отнесъл,когато веднъж съм викнала Градска мобилност. Иначе с "можещите" да паркират няма оптавия.Пак съм с одрана броня и калник. Иначе платен паркинг е добър вариант или смяна на мястото и няколко нощи наблюдение,а като се установи кой е,тогава варианти бол.Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart
Коментар
-
Вариант, бой колкото може да носи и малко от горе да не забрави или ако той има кола пред него и 4те гуми с ножчето и обикаляне на колата с ключ за да усети и той как се плаща такава щета.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар