Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за последните избори?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изборите са огледало на състоянието на обществото ни.Сегашните избори - на сегашното общество.Неграмотност, некадърност, дезорганизация...Хора не на мястото си, които не знаят къде са, защо са и как са.Много трудно е да преброиш 500 бюлетини, да събереш или извадиш 5 числа и да попълниш 5 графи в един протокол.

Коментар

Не еважно кой и как гласува,важното е кой брои гласовете накрая.Джугашвили
      EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
      EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
      FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

Immortal написа:
        ...Много трудно е да преброиш 500 бюлетини, да събереш или извадиш 5 числа и да попълниш 5 графи в един протокол.
        Тъй като съм леко съпричастен към усилията на бившите ми колеги от СИК, в тяхна защита ще отбележа, че не си много прав. Изобщо не е лесно да се преброят 500 бюлетини. Така от високо и от далече изглежда много лесно, но като попаднеш в класната стая, в която освен членовете на СИК, има още куп зяпачи и досадници, установяваш, че далеч не е така. Първо: дългите бюлетини се нагъват и сме стигали до положение да ги подреждаме на пода. Над всяка купчина - по един член на СИК, за да не избягат бюлетините. Настъпва ги, ако трябва седи или лежи върху тях. И в един момент броят на членовете на СИК се оказва по-малък от броя на купчинките по пода. Броиш гласове за партии, броиш преференции за конкретен кандидат, броиш недействителни по няколко признака бюлетини. Това последното хич, ама хич не е лесно. И всичко това трябва да се отбележи и в протокола. Освен това всички видове действителни и недействителни бюлетини трябва да се опаковат отделно и да се надпишат. И това трябва да се направи с 2 листа А3 опаковъчна хартия. И накрая да не забравяме и протокола, който се пише под голямо напрежение. Никога не съм го обърквал, но наистина е много лесно в тази обстановка да сбъркаш.Аз затова и се отказах да участвам в тези комисии - защото е нечовешко, ако се опиташ да си вършиш работата. Във връзка с всичко това, което се дължи най-вече на законотворците ни и в не по-малка степен на ЦИК и ОИК, които се грижат за цялостната организация, смятам, че изборите са опорочени. И да не пропусна и партиите, които пък осигуряват членовете на СИК. Не малка част от членовете на СИК не стават за тази работа. Но то почти не останаха нормални, интелигентни хора в непенсионна възраст, които да се навият да вършат тази работа.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Тъй де, и аз това казвам. Че повечето от членовете на СИК не стават за тази работа.И да, бил съм в класната стая, верно, не като член на СИК, но като застъпник (зяпач и досадник ). Последно на миналите избори в една секция в София.Преди това - в Сливен.Само не казвай пак, че тази "работа" е много трудна. Щото тогава ще съм в недоумение как си вършат истинската работа тези хора.

Коментар

Ако говориш за "работата" на наблюдателите и застъпниците - да, лесна е. Те не правят абсолютно нищо :D . Колкото до работата на членовете на СИК, които знаят за какво са там - не е лесно. Който твърди обратното, да се пробва.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Офффф!

Коментар

Псувам си кротко, сам, като заспи домочадието, пред телевизова и лаптопа от яд, че се вижда манипулацията и нищо не мога да направя...... освен, наздраве!
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                  Псувам си кротко, сам, като заспи домочадието, пред телевизова и лаптопа от яд, че се вижда манипулацията и нищо не мога да направя...... освен, наздраве!
                  Кой кого или какво е манипулирал?

Коментар

naskobg написа:
                    .....Кой кого или какво е манипулирал?
                    Ти телевизия не гледаш ли? Един от тези които ги даваха , и каза, че е гласувал за себе си, жена му също, и доста хора за които не спомена(един от тях съм аз!) е получил 0 (нула) гласа. Други въпроси?
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Също и НОВИ ИСКЪР. От 400 гласоподаватели гласували били към 800???? Има още много много сигнали.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

pplk написа:
                        Прави ми впечатление, че във всички форуми през последните дни, бяха пуснати теми от рода на тази. Или по-точно "Що всички се занимават със Сидеров, а не обръщат внимание на фалшифицираните избори". Даже не се чудя, какво да си мисля. :D :D :D
                        Това исках и аз да наблегна. И се притеснявам скъпия ни премиер какво разписа в Брюксел тези дни. Никой нищо не казва. Кой знае как ни е наредил пак.

Коментар

naskobg написа:
                          Danchojn написа:
                          Оставете го вече този човек, какви издънки е правил не ме вълнува, има кой да го вълнува. Като че ли другите не харчат народни пари за глупости...............Милиарди се източват, те се хванали за хотела в който бил.
                          Не те вълнува, но учудващо го даваш за пример?Такива нямат място в политиката!А колкото до гласуването - заради тези, които не гласуват сме на това положение. Те братята ще гласуват за по 20 лв. Утре и за магаре да им кажат да гласуват, ще го направят.И наистина не мисля, че хора които не гласуват имат право да питат защо държавата е в това положение.За мен отговорът е един - заради тях самите!
                          Кой има място в политиката според теб? Бъчварова - боже опази. Сидеров два пъти я търси в рамките на две седмици, ако не и по малко и тя се в чужбина. Вообще не харчи държавни пари да ви кажа. Сигурно се обучава как да ръководи МВР!Цацаров - никой не знае какво всъщност прави той. Може би той не знае къде са наркобароните, още не ги е открил, ама като ги намери ще ги залови със сигурност. А засега дори Господари на ЕФИРА го казаха - родната полиция ни пази!............................................. ..................Съгласен съм, че ако излезнат всички българи да гласуват, може би ще се стигне до справедливи избори, но не и по досегашния метод на преброяване. Това е едно безумие. То самата организация бе безумие. Защо трябваще да има тонове допълнителна хартия със списъци за референдума. Излишен разход. Просто още една графа с още един подпис - толкова е просто, но явно организаторите са по-зле и от простите. А за Манолова пък не ми се и говори - дъното. Еле по-горе ми каза че навсякъде било така. Ами да си стоим мирно и кротко да ни прегазват. Те утре ще поискат и с жените ни да спят. Никаква демокрация не е това.

Коментар

Danchojn написа:
                            Бъчварова - боже опази. Сидеров два пъти я търси в рамките на две седмици, ако не и по малко и тя се в чужбина. Вообще не харчи държавни пари да ви кажа. Сигурно се обучава как да ръководи МВР!
                            То пък не се изисква кой знае колко акъл да разбереш кога някой го няма и да го търсиш точно тогава. Сайдера поне в тез неща е факир.А ти явно изкъсо следиш изявите на Сидеров. Лошо няма, ма що те е срам да си признаеш, че му симпатизираш?
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Не ме срам ни най-малко. Но не му симпатизирам. Не мисля че има някой в Парламента чието място е там. Единствено подкрепям последните му изказвания - за мен е прав. Опитвам се да видя цялата картина, но тя става все по-размазана. Явно са изключителни художници нашите избранници. Между другото съм ЗА да останат наполовина в парламентарната зала.

Коментар

Данчо, ама ти наистина ли вярваш, че на Сидеров му пука за нещата, които блещи?Виж какво стана с Бареков. Докато имаше кинти всичко беше песен.И този ще го последва, но все още получава рублички, за да поддръжа публика на представленията си.http://gospodari.com/-video86815.html
                                "Без сърца, сме просто машини"
                                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                                X