Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задължителни зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще е интересно на 1.11 сутрин и 31.10 вечер по гумаджийниците... Това не са фарове врътни копчето - пусни ги.

Коментар

Е добре де, нали не е прието???? Щот съм отпред с летни, отзад с всесезони... така я купих.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
        Дай някви координати на тези хора Току виж са дали отстъпка хубава за хубави зимни 205 60 16 , че ми трябват ...
        Дядо ми казваше-нашата кучка на нашето куче не дава :D
        Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Airfan написа:
          Ще е интересно на 1.11 сутрин и 31.10 вечер по гумаджийниците... Това не са фарове врътни копчето - пусни ги.
          Абе да ти кажа по-лесно е да смениш 4 гуми от колкото крушка на Стило, така, че...30 минути работа си е като имаш подходящите пособия (един крик крокодил и един динамометричен ключ - а не да ми разцепват резбата с тия пневмо пистолети), е да и 2 чифта джанти с гуми на тях.
          FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
            Airfan написа:
            Абе да ти кажа по-лесно е да смениш 4 гуми от колкото крушка на Стило, така, че...30 минути работа си е като имаш подходящите пособия (един крик крокодил и един динамометричен ключ - а не да ми разцепват резбата с тия пневмо пистолети), е да и 2 чифта джанти с гуми на тях.
            Като имаш предвид, че масово хората нямат зимни гуми, камо ли джанти.... И реално всички милиони автомобили трябва за една нощ да сменят ще е повече от забавно.@veselin10 - говорим си хипотетично колко забавно ще е ако няма преходен период между сезоните. Инак твърдо подкрепям заради разни малоумници - аз може да страдам, но поне ще се намалят НУРС-овете

Коментар

Airfan написа:
              tambuhtaneca написа:
              Airfan написа:
              Като имаш предвид, че масово хората нямат зимни гуми, камо ли джанти.... И реално всички милиони автомобили трябва за една нощ да сменят ще е повече от забавно.@veselin10 - говорим си хипотетично колко забавно ще е ако няма преходен период между сезоните. Инак твърдо подкрепям заради разни малоумници - аз може да страдам, но поне ще се намалят НУРС-овете
              Еми да ти кажа всички мои познати имат зимни гуми (някои нямат допълнителни джанти, но си ги сменят)...явно кръга на познатите ни е различен. И в този ред на мисли бих добавил, че предпочитам да карам кола за 2.5к и да е на 20 години и гумите да са ми 20% от тази цена, а не да карам CLK за 20к с летни гуми (щото нямам пари да си купя зимни), без винетка и ГО....а да и винаги на резерва (щото нямам пари за метан). Ама такова е общественото мислене - на гол тумбак с чифте пищови
              FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                Еми да ти кажа всички мои познати имат зимни гуми (някои нямат допълнителни джанти, но си ги сменят)...явно кръга на познатите ни е различен. И в този ред на мисли бих добавил, че предпочитам да карам кола за 2.5к и да е на 20 години и гумите да са ми 20% от тази цена, а не да карам CLK за 20к с летни гуми (щото нямам пари да си купя зимни), без винетка и ГО....а да и винаги на резерва (щото нямам пари за метан). Ама такова е общественото мислене - на гол тумбак с чифте пищови
                Около мен всички познати имат втори чифт джанти със съответните гуми, ама не карат CLK-та и подобни. Между другото до нас известно време спираше А8 на което по мое виждане гумите нямаха повече от 2 мм грайфер ама е гъзарско да имаш такава кола.
                Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Вчера една Q7-ца с кви летни галоши беше - отзад нямаше грам грайфер - гума като за Ф1...
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

кола

Ето и една информация от вестника Как някой катаджия може да ни прилъжат ако ни спрат Ама тия може веярно да го приемат да стане задължително ами сега като е топло да ги махаме ли :D http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102841
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз винаги съм казвал, че най-важното нещо в една кола са гумите и спирачките.Всичко друго може да е втора употреба, вързано с тел или с дамски чорапогащник, но с гумите и спирачките компромис не се прави.Щото от тях зависи животът ти - твоя и на околните.Заради това съм съгласен с мнението на tambuhtaneca.

Коментар

Няма приет закон които да задължава смяната на летни със зимни гуми. Единственото изискване е за дълбочина на грайфера мин 1.6мм. Отделен въпрос е всеки самда си прецени с какви гуми е по-добре да се кара зимата.

Коментар

За мене темата не е интересна вече. От събота съм с чистак бърсак зимни патъци 205/60/16 и за този и следващите поне 2 сезона не ми дреме

Коментар

В този вид, от 1.10 до 1.04, през половината ноември ще трябва да си съсипваш зимните гуми при тия температури, а най-вероятно и през март също. Освен, че чисто технически е малоумен, такъв закон би бил и доста непопулярен, и не вярвам ББ да си вкара такъв автогол, който би намалил рейтинга му.
                            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Днес ходих да Банско и ме "вкараха" в коридора за проверка от акцията "Зима". Общо взето вяло протече проверката, провериха (видяха) само гумите, за другите работи питаха дали имам и дали работят... вероятно понеже бяхме 5-6 коли.
                              Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

dikanio написа:
                                В този вид, от 1.10 до 1.04, .....
                                Лека корекция.. от 1.11 до 1.04 ... за останалото съм съгласен с теб 100%

Коментар

Working...
                                X