Ще правят актове през зимата за летни гуми, а ако карам лятото със зимни дали ще ми направят акт?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задължителни зимни гуми
Collapse
X
-
Не съм против сезонните гуми, имам по два комплекта гуми /зимни и летни/ и за четирите автомобила от подписа. Че за единия имам и гуми за кал... Всичките са на джанти, за да не спонсорирам излишно гумаджиите. Аз в тези автомобили возя най-ценното което имам и бих направил всичко за да го правя безопастно! Но съм твърдо против някой нещо да ме задължава със закон, особено пък с такива явно лобистки намерения... И как точно ще бъде уредено в закона - от кога ще трябва да се слагат тези "зимни" гуми, Какво ще е това "зимни" гуми - каква легална дефиницея ще им се даде? Щото има зимни гуми и зимни гуми - вижте само какви зимни гуми се рекламират за Финландия и Русия например.... Или ще напарвим поредната разпоредба-хранилка за катаджии и адвокати... Ай сиктир бе!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Много лесно се дефинира. Да пише или M+S или да има снежинката с 3-те върха. Мисля, че не е толкова сложно дефинирането на "зимна" гума в този случай.Отделно ако се стигне до съд и се знае модела на гумата, най-лесното е да се иска становище от производителя на гумата дали е серитфицирана за каране през зимата или не, което отново е излишно, защото самия сертификат е отбелязан с горните два примера. Но да предположим, че е възможно да си купиш някакви крайни ментета, които не са били официално сертифицирани и съответно нямат изобразените, дефинирани предварително в закона, символи. Тогава производителя би ти помогнал.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Един въпрос Кой е по добрия вариант нови зимни гуми тигър или летни Дънлоп СР на една година за през зимата? И моля да си признаете колко от вас залагат на зимни гуми като Тигър, Сава, Дебица и други дето ги купувате в супера покрай сиренето и салама.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Аз пък се чудя, какво ще стане, ако ме спрат с моите всесезонни гуми...Кво правим? Между другото аз ги взех да си ги търкалям лятото, че са приятно меки и на жега и дъжд държат здраво. Сега, когато ми се случва да карам на 5-6 градуса също съм много доволен и мисля да поизчакам да станат минусови температури да ги видим тези Мишелинки. Все пак мисля да ги сменя по някое време, че не ща да ги търкам, пък и си имам чудни зимни гумета. Тва на Тойотата де..Джипа е друга работаТипо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
S_BANKOV написа:Един въпрос Кой е по добрия вариант нови зимни гуми тигър или летни Дънлоп СР на една година за през зимата? И моля да си признаете колко от вас залагат на зимни гуми като Тигър, Сава, Дебица и други дето ги купувате в супера покрай сиренето и салама.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Ето тук не позна. На старата кола доста зими изкарах с гуми Дебица. И съм нямал никакви проблеми. Сняг, студ няма значение. На една уличка под лек наклон, с утъпкан сняг и лед, където преди мен 20 автомобила закъсаха, аз минах без да избуксува даже. И не, не ги взех от супера гумите.ПП също като колегата, става въпрос зс Типо
Коментар
-
stilo_new написа:Ето тук не позна. На старата кола доста зими изкарах с гуми Дебица. И съм нямал никакви проблеми. Сняг, студ няма значение. На една уличка под лек наклон, с утъпкан сняг и лед, където преди мен 20 автомобила закъсаха, аз минах без да избуксува даже. И не, не ги взех от супера гумите.ПП също като колегата, става въпрос зс ТипоКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
S_BANKOV написа:stilo_new написа:Ето тук не позна. На старата кола доста зими изкарах с гуми Дебица. И съм нямал никакви проблеми. Сняг, студ няма значение. На една уличка под лек наклон, с утъпкан сняг и лед, където преди мен 20 автомобила закъсаха, аз минах без да избуксува даже. И не, не ги взех от супера гумите.ПП също като колегата, става въпрос зс ТипоТипо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
S_BANKOV написа:Един въпрос Кой е по добрия вариант нови зимни гуми тигър или летни Дънлоп СР на една година за през зимата? И моля да си признаете колко от вас залагат на зимни гуми като Тигър, Сава, Дебица и други дето ги купувате в супера покрай сиренето и салама.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
S_BANKOV написа:И моля да си признаете колко от вас залагат на зимни гуми като Тигър, Сава, Дебица и други ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
S_BANKOV написа:Един въпрос Кой е по добрия вариант нови зимни гуми тигър или летни Дънлоп СР на една година за през зимата? И моля да си признаете колко от вас залагат на зимни гуми като Тигър, Сава, Дебица и други дето ги купувате в супера покрай сиренето и салама.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Слави и моите зимни са Дебица (175/65/Р14). Купувани са нови 2009. Аз зимата не съм закъсвал никъде. Включително миналата зима, кога валя най - много си пътувах за ВТ и бях единствения на магистралата в лява лента с колосалната скорост от 80-90 (демек, че всички караха в дясно зад днегорините). Да гледаш как се застигам - Ц, Е, МЛ, ЦЛС и тем подобниСамо един два пъти съм се запинял на лед. Единия път напреко в едни коловози, а др път на неделната среща...но тогава Сашо се подпря на мен и потеглихФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:Слави и моите зимни са Дебица (175/65/Р14). Купувани са нови 2009. Аз зимата не съм закъсвал никъде. Включително миналата зима, кога валя най - много си пътувах за ВТ и бях единствения на магистралата в лява лента с колосалната скорост от 80-90 (демек, че всички караха в дясно зад днегорините). Да гледаш как се застигам - Ц, Е, МЛ, ЦЛС и тем подобниСамо един два пъти съм се запинял на лед. Единия път напреко в едни коловози, а др път на неделната среща...но тогава Сашо се подпря на мен и потеглихКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
S_BANKOV написа:Добре айде намерете ми дебица зимна че да я вкарам, да я видим как е.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар