Аз не съм против зимните гуми зимата, аз съм против да се прокарва в закона задължението да си сменяш гумите. По тая логика пролетта, като светне слънцето, може да решат да направят слънчевите очила задължителни. После какво ще е? А те катастрофите не става поради липса на зимни гуми, защото като караш със 120 и изпреварваш в завоя зимните гуми няма как да те спасят. А точно между Горен и Долен близнак лятото на правия участък беше станала много сериозна катастрофа - това щото сигурно е карал със зимни гуми, които са се ’разложили’ на горещия асфалт.... Фащате се за думата и тъпчете ли тъпчете едни и същи глупости за 10 метра сняг, дето ще го газите, и някакъв баир, дето боксувате на 5та веднъж на 10 години... ей на, днес беше над 20 градуса, утре пак толкова... до сега температурите не са паднали под 16 градуса през деня - нали сте такива разбирачи - кажете поради каква причина аз да отида и да си сложа зимни гуми - че нали зимната гума е толкова опасна при високи температури като лятната зимата - някъде и това го бяхте натъпкали в темата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задължителни зимни гуми
Collapse
X
-
ele написа:Аз не съм против зимните гуми зимата, аз съм против да се прокарва в закона задължението да си сменяш гумите.
Коментар
-
chaveto написа:Проблем ще е ако не го направят като хората и те принудят при високи температури да слагаш зимните гуми. Знам, че на доста не им е приятно, но това е положението.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
ми ние щото все копираме закони, затова законите калпави. Пък зимата в България ли сравняваш със зимата в Германия??? Ми ще стане следното - сега всички карат с летни гуми, тогава всички ще карат със зимни гуми целогодишно, и лятото ще ревете, че карали със зимни гуми и ще се вихрят такива дискусии колко е опасно да се кара със зимни гуми лятото. Значи от един проблем, скачаме на същия проблем - и как това ще помогне за намаляване на катастрофите? А преди няколко години зимата беше паднал малко сняг и един във Варна джиткаше из почистените улици с вериги - колко е умен човекът - като попадне на непочистен участък, няма да се подхлъзне и да удари някойВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:А преди няколко години зимата беше паднал малко сняг и един във Варна джиткаше из почистените улици с вериги - колко е умен човекът - като попадне на непочистен участък, няма да се подхлъзне и да удари някой
Коментар
-
ele написа:ми ние щото все копираме закони, затова законите калпави. Пък зимата в България ли сравняваш със зимата в Германия???Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Всички тука сме майстори, обаче в пловдивско масово се кара с летни гуми на сняг и резултатите са видими за всички ни. За това щото няма разумни хора тук в пловдивско, се налага всички да теглим каиша и ще си караме на фарове със зимни гуми. Дискусията е напълно безсмислена според мен. Само ще се изроди на можещи срещу други.
Коментар
-
Требе да организираме форумска среща у сред зиме на Беклемето - тогава ще видим кой кого...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Не знам за зимата , но още сега щом застудее под 10-тина градуса гумите ми goodyear efficient grip dot 2012 Почти нови хубав граифер и т.н. Се държат като пълен шит на пътя да го кажем ... има един завои като се прибирам от работа и там разбирам как се държи една кола и гумите й искам да ви кажа ,че при 20+ Градуса на този завои със 90км нямам мърдане а преди 2 дена лек дъжд и студено 7,8 градуса колата се поднесе стабилно ..... още при 70 км.Още един пример сутрин студено влажен асфалта било от мъгла , роса ... с Летните гуми НЯМА ТРЪГВАНЕ говорим по рязко (Камоли спиране) Докато слагам зимните се чувствам много по сигурен ... за мен сигурността е много важна . ДА всички сте големи разбирачи от на баба ми времето жигулата каква била какви гуми имала и т.н. Искам да ви кажа че съм на 22 години имам шоф . стаж само 4 години но имам толкова много километри навити и съм се убедил на 100% във качеството на новата зимна гума ! Не можете да ме убедите обратното ...... . Карал съм и Jeep Cherokee 2.7 crd със страшно хубави летни гуми във Сняг и градски зимни условия( София) Е носеше се като платноходка нищо ,че е със постоянно 4х4 драпаше НО на моменти не знаех на къде ще хване страшно не сигурно и не бих пробвал отново дори и за забавление Това е опасно не само за вас а и за хората ОКОЛО ВАС , Рязко спиране , пешеходци и други ситуации .Следващата седмица слагам зимните гумета в пък вие карайте ако искате със галошите на 10 години летни ( сигурни гуми ) Шофирани от майстори които после казват а леле кво стана ама тя сама поднесе..Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
"S_BANKOV Виждал ли си как минава снегорин докато си в магазин и като излезеш изненада нови 20см. сняг леко понавяти." - Абе мен това сняг ли е , тва е плюнка в пустиня."kluchar Не виждам разлика като се кара в 30 см сняг дали гумите са зимни или летни стига да имат грайфер "- хаха честно разсмях се , явно твоите летни са с непознат за галактиката ни материал "S_BANKOV - Да няма лед под снега, не че ти ще успееш в това положение да я извадиш твоята че да ми направиш място "- мога да ти демонстрирам как се потегля на лед на равно и на лек баир с нови хубави зимни гуми на Лед, пък камоли на сняг "M5kov Да, в крайна сметка тук само си горовим, но ако някой се забие в колата ми и единствената причина за това е, че кара с летни гуми, директно ще го бушонирам без обяснения "- малко ще му е да го бушонирам "ele кака ти Еле обаче никога не е закъсвала, нито е спирала в канавката да чака снегорин, нито има издраскана кола на паркинг, така че не ми философствай много. "- как да закъсаш като си стоиш вкъщи и си джиткаш на плейстейшъна с летни гуми на сняг то там и снегорини няма , не се сещам ама преди години във Варна имаше бедствено положение седмица ,че и повече зимата ,сигурно тогава си излязла със летните гуми и си разчиствала улиците. Понеже всички знаем колко са добри шофьорки жените лятото камоли зимата Слез на земята и спри да пишеш глупости ,че младите шофьорки ще вземат да ти подражават , опази...и последно За зимните гуми в България зимата и да се глобяват мнооого солено , ако ли не да се направи един огромен паркинг и да се конфискуват автомобилите не платили глобата която да е минимум 200европ.п. и зимата да не забравите да направите по едно клипче как със летни гуми ринете сняг
Коментар
-
ele написа:...., нито има издраскана кола на паркинг......kiro_of_the_day написа:Требе да организираме форумска среща у сред зиме на Беклемето - тогава ще видим кой кого...Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
chaveto написа:ele написа:измислили са го, където има зима. И ние видяхме и дигаме да се подковем. Пък ти за мен не се бой, притеснявай се от тия с износените зимни гуми на десетина години или тия с моргите по пътищата, щото те не се знае в каква посока ще тръгнат при всякакви условия, не само на сняг.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
A колежката ele добре, че я има да ни разсмива, че не всеки ден гледам комиците...Явно във Варна температурите между 7 и 18 часа са над 16 градуса, странно защо днес в София в 7:30 беше -1. Явно нещо не ни е наред на нас....или може би термометрите са повредени..а може и от синоптиците да е..FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Требе да организираме форумска среща у сред зиме на Беклемето - тогава ще видим кой кого...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
rosendvd, мен, живял съм и съм израснал на 50 км. северно от Шумен, дали знам кво е зима? И дали знам как се тръгва на лед или на сняг? Моля те дръж се като "мен" Да с удоволствие бих карал и със зимни гуми, ама къв е смисъла при условие че мога да вкарам само нещо с размер 195/50/ 15 или по ниско. Да сменям окачване и спирачни апарати ли? А и каква би била разликата ако карам с тоя размер зимни гуми, ами няма особенна разлика да Ви кажа.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар