Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задължителни зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да се включа и аз ако може, до сега четох само темата ама да се изкажа и аз . Не ми хлопа дъската, без да влизам в пререкание аз съм за хубавите зимни гуми, но всеки решава за себе си. В града имам едни 5 км да стигна до работата, да ама половината ми са в обиколки на кв. Бояна (София), е няма как да стане там с летните гуми, то и със зимните не става. Извън града джиткам с друга кола, след една обиколка на Родопите или на Тетевенско пак стигам до извода, че не става с летните. Да, зимните гуми са си разход особено за 2 коли, но който се страхува от мечки в гората работа няма. Части не си купувам китайски, даже за Ситроена ги купувам от АМК, дерат ме подобаващо но са си тези от производителя на колата. Не мога да се похваля, че правя същото за купето, ама за него купувам най-скъпите от каталога на ТехКо, с изключение на тези които не намирам и се налага тука от форума да търся. Еле не го приемай лично като заяждане ама тъй като съм от тези набутаните за 2 вида гуми и смятам, че не ми хлопа дъската за това се обадих.
    Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Купуваш зимни гуми и то за 2 коли?Мога само да кажа това https://www.youtube.com/watch?v=BTOeuH-iEJ8
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Кака ви Еле не я мислете, те у Варна като завали сняг и отварят шампанско да се черпят. Не че у София има сняг като сняг ама айде. Аз съм мераклия някой със зимните гуми да го видя януари на разходка из Делиормана и Добруджа да ви видя зимните гуми в действие.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

В бермудският триъгълник Плевен-Ловеч-Враца, също не е по-лека обстановката през зимата
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
            В бермудският триъгълник Плевен-Ловеч-Враца, също не е по-лека обстановката през зимата
            Първия кандидат за разходка аз ще карам с летните гуми за да не стане че условията са непреодолими. Виждал ли си как минава снегорин докато си в магазин и като излезеш изненада нови 20см. сняг леко понавяти.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
              Кака ви Еле не я мислете, те у Варна като завали сняг и отварят шампанско да се черпят. Не че у София има сняг като сняг ама айде. Аз съм мераклия някой със зимните гуми да го видя януари на разходка из Делиормана и Добруджа да ви видя зимните гуми в действие.
              Банков,всяка година сме на Голям Беглик на рибилов на дупка.Ясно ти е за колко дълбок сняг и за какъв студ става въпрос.Ходя с колата до местата за риболов,а те са доста навътре в гората.Минавам по заснежени пътища,прокарани от камиони с дърва.До сега вериги не съм ползвал и затъване не съм имал.Със зимни гуми съм и съм за тяхното узаконяване.Вярно е и че колата ми е 4х4,но все пак.... :P
              1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

Kay_ написа:
                Купуваш зимни гуми и то за 2 коли?Мога само да кажа това https://www.youtube.com/watch?v=BTOeuH-iEJ8
                Това беше добро Е да, на чужд гръб и 100 тояги са малко, но и двете коли джиткат всеки ден, и няма как.
                Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro написа:
                  Kay_ написа:
                  Това беше добро Е да, на чужд гръб и 100 тояги са малко, но и двете коли джиткат всеки ден, и няма как.
                  Казвам го на майтап Сега всеки си преценява как да кара, но все пак на двата вида гуми и каучука и шарката е различно. Предполагам има защо. Иначе като налагиш наистина в дълбокото и грайфера ти се запълни със сняг...все едно си със сликове
                  ФИАТ- Пътят е само формалност
                  ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                  -----------------------------------------------------
                  FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

ele написа:
                    Абе на вас ви хлопа дъската, честно. За 1-та седмица, през която има сняг, и баира от 300 метра, дето трябва да го изкача и който не се чисти, трябва да съм ненормална да се оръся за зимни гуми. Вместо това в багажника за 15 лева имам едни текстилни вериги. Като излизам през тази 1 седмица, ги слагам, качвам баира без проблем, и след това ги махам. По тая логика, вие що си купувате китайски части за автомобилите, вместо да отидете в най-близкото представителство и да си ги купите от там - по-хубави са, по-здрави са, по-качествени са от китайските боклуци, и могат да ви спасят живота, защото знам хора, на които 1 седмица след ремонт на окачването им се е скъсал шарнирен болт и едва не са се претрепали. Дрънкате ги едни, да се намирате на приказка, и сте се хванали за тия зимни гуми като удавници за сламка. Приличате на един съсед на село - вратата му заключена като затвор, ама на 1 метър отляво може спокойно да влезеш в двора му, ама той като се е заинатил за вратата, с 4 катинара я заключва.
                    Типично по български. А бе какви са тези зимни гуми. Те хората нямат акъл в главата и са ги измислили. Ама мен няма да ме прецакат да си ги купя, защото съм българка и се съмнявам във всичко.Наистина се моля зимата да не те срещам по пътищата, защото с тези ПЛАСТМАСОВИ гуми (да, летните под 7 градуса стават точно такива) не се знае в коя посока ще тръгнеш.

Коментар

stilo_new написа:
                      ele написа:
                      Абе на вас ви хлопа дъската, честно. За 1-та седмица, през която има сняг, и баира от 300 метра, дето трябва да го изкача и който не се чисти, трябва да съм ненормална да се оръся за зимни гуми. Вместо това в багажника за 15 лева имам едни текстилни вериги. Като излизам през тази 1 седмица, ги слагам, качвам баира без проблем, и след това ги махам. По тая логика, вие що си купувате китайски части за автомобилите, вместо да отидете в най-близкото представителство и да си ги купите от там - по-хубави са, по-здрави са, по-качествени са от китайските боклуци, и могат да ви спасят живота, защото знам хора, на които 1 седмица след ремонт на окачването им се е скъсал шарнирен болт и едва не са се претрепали. Дрънкате ги едни, да се намирате на приказка, и сте се хванали за тия зимни гуми като удавници за сламка. Приличате на един съсед на село - вратата му заключена като затвор, ама на 1 метър отляво може спокойно да влезеш в двора му, ама той като се е заинатил за вратата, с 4 катинара я заключва.
                      Типично по български. А бе какви са тези зимни гуми. Те хората нямат акъл в главата и са ги измислили. Ама мен няма да ме прецакат да си ги купя, защото съм българка и се съмнявам във всичко.Наистина се моля зимата да не те срещам по пътищата, защото с тези ПЛАСТМАСОВИ гуми (да, летните под 7 градуса стават точно такива) не се знае в коя посока ще тръгнеш.
                      измислили са го, където има зима. И ние видяхме и дигаме да се подковем. Пък ти за мен не се бой, притеснявай се от тия с износените зимни гуми на десетина години или тия с моргите по пътищата, щото те не се знае в каква посока ще тръгнат при всякакви условия, не само на сняг.Мога типично по български, ама поне мога да си защитя мнението, а не да бълвам едни и същи глупости 10 страници без да мисля.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Наистина се моля зимата да не те срещам по пътищата, защото с тези ПЛАСТМАСОВИ гуми (да, летните под 7 градуса стават точно такива) не се знае в коя посока ще тръгнеш.
                        Айде сега. Ти се моли бургаски рейсър с младежко акне да не срещаме в такава обстановка, пък с Еле и нейните летни гуми все ще се разминем някак си. :PПС: Еле е писала преди мен.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Не искам да споря, за да не се скараме. Само ще ти кажа, че не си права, защото: Тепърва няма да откриваме топлата вода. Ясни са качествата на зимните и летните гуми. В България ИМА зима. Може да не е еднаква навсякъде и еднакво през времето от Ноември до Април, но я има. Ти може да нямаш проблеми с летните гуми, като караш с 40 км/ч между Горен Близнак и Долен Близнак, но това не значи, че навсякъде ще е така. И не съм съгласен с това да се опитваш да убедиш хората, че няма проблеми да карат с летни гуми през зимата. Най-много да ги вкараш в гроба или някой около тях.Иначе съм съгласен с теб за тези с исносените гуми и моргите по пътищата.

Коментар

кола

Не виждам разлика като се кара в 30 см сняг дали гумите са зимни или летни стига да имат грайфер Зависи на каква кола ще се сложат и кой ще кара.Повече зависи дали гумите са стари или нови .с ML не може да се качиш никъде .
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колежката Еле си решава дали да кара между Горен и долен близнак или да отпраши за Въглен нали така!!!Тя не е бърза помощ или пожарна -както и аз-и решава кога да тръгне !!! Демек съобразява се -както и аз!За близо 37 години шоферство винаги съм стигал закъдето съм решил-нямам досега произшествие -щото имам глава!Ядосах се на толкова много мъже които се появиха някак си неочаквано във форума!!!Само специалисти!Извинявайте аз явно не съм от тях!
                              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

ele написа:
                                измислили са го, където има зима. И ние видяхме и дигаме да се подковем. Пък ти за мен не се бой, притеснявай се от тия с износените зимни гуми на десетина години или тия с моргите по пътищата, щото те не се знае в каква посока ще тръгнат при всякакви условия, не само на сняг.
                                Те тия с износените и моргите са на вашето мислене. Аз искам да попитам всичките където са против зимни гуми през зимата. Поне веднъж на ваше МПС купували ли сте нови зимни гуми за да ми разтегате локуми, че това са пари на вятъра...

Коментар

Working...
                                X