S_BANKOV написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задължителни зимни гуми
Collapse
X
-
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
-
S_BANKOV написа:Kay_ написа:Слави и моите зимни са Дебица (175/65/Р14). Купувани са нови 2009. Аз зимата не съм закъсвал никъде. Включително миналата зима, кога валя най - много си пътувах за ВТ и бях единствения на магистралата в лява лента с колосалната скорост от 80-90 (демек, че всички караха в дясно зад днегорините). Да гледаш как се застигам - Ц, Е, МЛ, ЦЛС и тем подобниСамо един два пъти съм се запинял на лед. Единия път напреко в едни коловози, а др път на неделната среща...но тогава Сашо се подпря на мен и потеглих
Коментар
-
Барум (13-ки) имат хубави зимни но вече не се произвеждат , едни на квадратчета бяха нови са купувани преди 15-тина години но заминаха с колата . Сегашните не са им много сполучливи .Карал съм Ласа Сноуейс 2 (13-ки) нямах проблеми 2 зими(втора употреба ) . После минах на Семперит Айс грип 2 (13-ки)(втора употреба) доста по добре от ласата пак 2 зими изкарах . След това обух Вредещейн сноутрак 3 (13-ки) (чисто нови) изуми ме поведението им на лед , 3 зими отпред вече задни. Ориентирах се преди 2 зими към Мишелин алпин А3 - (13-ки)(чисто нови) няма такава гума, перфектна отвсякъде, сега ще се кара 2-ра зима . Накрая си купих Гудиар ултрагрип 9 (чисто нови) понеже минах на 14-ки, едно ниво над мишелина .
Коментар
-
гуми
Аз на Пунтото бях сложил BFGoodrich доста ги карах зимата Сега на едната кола са ми Мишелин Гледам заглавието и маи трябва да се промени да стане / не задължителни зимни гуми /Е с много условия за гумите Гледам в Румъния има 5 завода за гуми 3 на Michelin на Пирели има Uniroyal на Continental също а нашия го затворихме Благодарение на алчни ликвидатори.
Коментар
-
Банков, аз миналата зима карах на служебната кола с Ханкук и никак не са лоши, но аз сменям зимни гуми всяка година с нови(карам по 17х.км.на сезон). Тази година сложих Дебица Фриго, след месец-два ще кажа как е.Иначе на личния автомобил карам с втора употреба гуми, но той има блокаж на диф-а и не съм закъсвал до сега, а с новите гуми на служебния задължително имам по 3-4 закъсвания на зима...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Не знам за зимните гуми вече, но пък днес видях два снегорина да чакат на околовръстното.После нека някой да каже, че заваляло сняг, пък кмета не могъл да направи пътя чист като през лятото. Ясно, че недоволни ще има, ама сме станали много големи мрънкачи в това направление.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
В люти зимни условия сме закъсвали с колеги из района на яз. Камчия, но когатоколата е служебна и в гаража имаше УАЗ-ки на стендбай винаги бяхме смели. УАЗ-ките пък нямаха претенции за гумите си. Драпаха на всякъде, но наливече сме в ЕС и тръгнахме да се модернизираме според тамошните изисквания ( разбирай интереси) тези УАЗ-ки вече се бракуваха и си останахме с разните му ФОРД Рейнджър-и въоръжени с гуми от "вчерашен ДОТ", блокажи и ала-баланизми, но никой от тях не успява да припари там, където козаи... УАЗ-ка само са минавали. Та мисълта ми след, като прочетох в тази тема за лютите зими и екстрени шофирания при -ХХ градуса и препускания в преспи, лед и снежни баири е добре и да се съобразяваме не само с гумите, но и с възможностите на автомобилите си...и се сещам за поговорката, че: "Колкото джипът е по-проходим толкова по-дълго ще чака трактора за да го изтегли" :PA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...t-dnes-6044548 Странно, че вече не се споменават зимни гуми. Много е вяла рекламна кампания тази година, а и нещо много бързо приключи.
Коментар
-
Зимните гуми май ще станат вярно задължителни
Ето какво ново /умно и мъдро/ и ТЪПО измисли нашия народен представителдано не го приемат.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5081419 В малко страни в Европа има такова изискване дори във северни страни няма изискване .Ако са всезонни тогава минаваме метър как ще ги тълкуват .
Коментар
-
Re: Зимните гуми май ще станат вярно задължителни
kluchar написа:Ето какво ново /умно и мъдро/ и ТЪПО измисли нашия народен представителдано не го приемат.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5081419 В малко страни в Европа има такова изискване дори във северни страни няма изискване .Ако са всезонни тогава минаваме метър как ще ги тълкуват .FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Re: Зимните гуми май ще станат вярно задължителни
tambuhtaneca написа:.......или просто да направят гумите да са с минимален грайфер 4 ммNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар