Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задължителни зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

S_BANKOV написа:
    Kay_ написа:
    Слави и моите зимни са Дебица (175/65/Р14). Купувани са нови 2009. Аз зимата не съм закъсвал никъде. Включително миналата зима, кога валя най - много си пътувах за ВТ и бях единствения на магистралата в лява лента с колосалната скорост от 80-90 (демек, че всички караха в дясно зад днегорините). Да гледаш как се застигам - Ц, Е, МЛ, ЦЛС и тем подобниСамо един два пъти съм се запинял на лед. Единия път напреко в едни коловози, а др път на неделната среща...но тогава Сашо се подпря на мен и потеглих
    Добре айде намерете ми дебица зимна че да я вкарам, да я видим как е. На тигъри, корморани и темподобни гадове съм им сърбал попарата, МЕРСИ. Имам едни четири тигъра нови на 500 км. и на 5 години дето стигнаха до при наште и там се събуха и се поръча Ханкук.пп след 15 минути мрънкане от още пет човека дето са ми роднини.Поръчах това Hankook :: Winter I cept evo W310 4бр. ама доставка след 2седмици.
    Нали се сещаш, че баш в зимни условия (стабилен сняг, лед, предпи до кръста) на година карам не повече 1000-1500км. Всичко друго е гоУем студ при -10 и това еДобре де ти миналата година пак ли с летни си бил? Аз си спомням, че след като почна да вали януари, февруари - кво мятаха по улиците нз, но въртеше яко гуми до 3та при потегляне и алфалто стои едни такъв с блясък. Абе знам те аз тебе, че си състезател, но както някой по -горе писа "Возиш си най-скъпото" недей да си правиш майтап с това.
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

S_BANKOV написа:
      Kay_ написа:
      Слави и моите зимни са Дебица (175/65/Р14). Купувани са нови 2009. Аз зимата не съм закъсвал никъде. Включително миналата зима, кога валя най - много си пътувах за ВТ и бях единствения на магистралата в лява лента с колосалната скорост от 80-90 (демек, че всички караха в дясно зад днегорините). Да гледаш как се застигам - Ц, Е, МЛ, ЦЛС и тем подобниСамо един два пъти съм се запинял на лед. Единия път напреко в едни коловози, а др път на неделната среща...но тогава Сашо се подпря на мен и потеглих
      Добре айде намерете ми дебица зимна че да я вкарам, да я видим как е. На тигъри, корморани и темподобни гадове съм им сърбал попарата, МЕРСИ. Имам едни четири тигъра нови на 500 км. и на 5 години дето стигнаха до при наште и там се събуха и се поръча Ханкук.
      Аз пък не мога да кажа нищо лошо за Корморан, Тигър, Дебика.... Карал съм с всичките и никога не съм закъсвал. Имал съм проблем с Барум, но със същият модел гуми..... друг автомобил нямаше никакви проблеми. Миналата зима като купувах зимни имаше корейски който бяха по добри от Барум.... Затова не си мислете, че са големи боклуци.ЕДИТ: http://diana-ltd.com/tire?4903Ето ти го размера за който толкова ревеш, че нямаш избор. С такива съм карал и съм бил супер доволен.

Коментар

Късно е чадо
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Барум (13-ки) имат хубави зимни но вече не се произвеждат , едни на квадратчета бяха нови са купувани преди 15-тина години но заминаха с колата . Сегашните не са им много сполучливи .Карал съм Ласа Сноуейс 2 (13-ки) нямах проблеми 2 зими(втора употреба ) . После минах на Семперит Айс грип 2 (13-ки)(втора употреба) доста по добре от ласата пак 2 зими изкарах . След това обух Вредещейн сноутрак 3 (13-ки) (чисто нови) изуми ме поведението им на лед , 3 зими отпред вече задни. Ориентирах се преди 2 зими към Мишелин алпин А3 - (13-ки)(чисто нови) няма такава гума, перфектна отвсякъде, сега ще се кара 2-ра зима . Накрая си купих Гудиар ултрагрип 9 (чисто нови) понеже минах на 14-ки, едно ниво над мишелина .

Коментар

гуми

Аз на Пунтото бях сложил BFGoodrich доста ги карах зимата Сега на едната кола са ми Мишелин Гледам заглавието и маи трябва да се промени да стане / не задължителни зимни гуми /Е с много условия за гумите Гледам в Румъния има 5 завода за гуми 3 на Michelin на Пирели има Uniroyal на Continental също а нашия го затворихме Благодарение на алчни ликвидатори.
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Банков, аз миналата зима карах на служебната кола с Ханкук и никак не са лоши, но аз сменям зимни гуми всяка година с нови(карам по 17х.км.на сезон). Тази година сложих Дебица Фриго, след месец-два ще кажа как е.Иначе на личния автомобил карам с втора употреба гуми, но той има блокаж на диф-а и не съм закъсвал до сега, а с новите гуми на служебния задължително имам по 3-4 закъсвания на зима...
              M-Benz E 250 TD 150hp
              M-Benz 200d 75 hp
              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Не знам за зимните гуми вече, но пък днес видях два снегорина да чакат на околовръстното.После нека някой да каже, че заваляло сняг, пък кмета не могъл да направи пътя чист като през лятото. Ясно, че недоволни ще има, ама сме станали много големи мрънкачи в това направление.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Много трудно може да се промени българина, той винаги е прав и никога не чете инструкцията

Коментар

В люти зимни условия сме закъсвали с колеги из района на яз. Камчия, но когатоколата е служебна и в гаража имаше УАЗ-ки на стендбай винаги бяхме смели. УАЗ-ките пък нямаха претенции за гумите си. Драпаха на всякъде, но наливече сме в ЕС и тръгнахме да се модернизираме според тамошните изисквания ( разбирай интереси) тези УАЗ-ки вече се бракуваха и си останахме с разните му ФОРД Рейнджър-и въоръжени с гуми от "вчерашен ДОТ", блокажи и ала-баланизми, но никой от тях не успява да припари там, където козаи... УАЗ-ка само са минавали. Та мисълта ми след, като прочетох в тази тема за лютите зими и екстрени шофирания при -ХХ градуса и препускания в преспи, лед и снежни баири е добре и да се съобразяваме не само с гумите, но и с възможностите на автомобилите си...и се сещам за поговорката, че: "Колкото джипът е по-проходим толкова по-дълго ще чака трактора за да го изтегли" :P
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...t-dnes-6044548 Странно, че вече не се споменават зимни гуми. Много е вяла рекламна кампания тази година, а и нещо много бързо приключи.
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Зимните гуми май ще станат вярно задължителни

Ето какво ново /умно и мъдро/ и ТЪПО измисли нашия народен представителдано не го приемат.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5081419 В малко страни в Европа има такова изискване дори във северни страни няма изискване .Ако са всезонни тогава минаваме метър как ще ги тълкуват .
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Зимните гуми май ще станат вярно задължителни

kluchar написа:
                          Ето какво ново /умно и мъдро/ и ТЪПО измисли нашия народен представителдано не го приемат.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5081419 В малко страни в Европа има такова изискване дори във северни страни няма изискване .Ако са всезонни тогава минаваме метър как ще ги тълкуват .
                          Ключарю пак се изказваш като първолак - вземи се поинтересувай къде и кога са задължителни зимните гуми в Европа пък тогава пиши.Аз съм за, да има зимни гуми от 1.11 до 1.04 или просто да направят гумите да са с минимален грайфер 4 мм
                          FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Re: Зимните гуми май ще станат вярно задължителни

tambuhtaneca написа:
                            .......или просто да направят гумите да са с минимален грайфер 4 мм
                            За това и аз съм "за" не знам дали да е 4 или еди колко си, ама това "1,6 мм." е тъпо и безсмислено. Останалото е глупост...пълна!!!
                            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Имам чувството че някои колеги работят за асоциацията на вносителите на нови гуми-особено зимни.
                              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Дай някви координати на тези хора Току виж са дали отстъпка хубава за хубави зимни 205 60 16 , че ми трябват ...
                                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                                X