Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задължителни зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Баба Ви само със зимни гуми е карала...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
      Е ти защо не си сложиш тогава едни колела от каруца, щом ме връщаш към времената с баба ми?Така няма да даваш пари и за летни гуми, пък като спреш на "мястото" на някой друг няма да може да си тръгнеш с намушкани гуми. А бе все позитивни неща има в цялата история.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
        kiro_of_the_day написа:
        Е ти защо не си сложиш тогава едни колела от каруца, щом ме връщаш към времената с баба ми?Така няма да даваш пари и за летни гуми, пък като спреш на "мястото" на някой друг няма да може да си тръгнеш с намушкани гуми. А бе все позитивни неща има в цялата история.
        Ти пък откъде знаеш, че не съм го направил...
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ами ако ти следвам логиката в права посока, то може и да си, нямам идея. Ти ще кажеш.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
            Аз подарявам един комплект летни гуми ако някой успее да излезе от гаража ми зимата (когато падне снега) с летни гуми.
            аз бих се пробвал но с две условия- Да няма лед под снега, не че ти ще успееш в това положение да я извадиш твоята че да ми направиш място - Аз си избирам гумите дето ще ги подаряваш. Ще са 15- ки Ако не успея давам 5 литра кайсиева ракия.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
              BO написа:
              Аз подарявам един комплект летни гуми ако някой успее да излезе от гаража ми зимата (когато падне снега) с летни гуми.
              аз бих се пробвал но с две условия- Да няма лед под снега, не че ти ще успееш в това положение да я извадиш твоята че да ми направиш място - Аз си избирам гумите дето ще ги подаряваш. Ще са 15- ки Ако не успея давам 5 литра кайсиева ракия.
              Лед, мед, каквото има.Вали снега вкарвам те в гаража и излизаш от него с летните гуми.Само си приготви едни вериги, за да може да излезеш, защото няма как да те изкараме след това от там.Не искам кайсиевата, защото няма какво да я правя. Най-много да я използвам за размразяване на рампата за излизане.
              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Сигурно 1 на 300 баби е карала кола Като купих колата, гумите й бяха летни, с хубав грайфер... файда...След 3 дена падна 10 см сняг и 2 пъти ми се наложи да ме бутат разни комшии, понеже не можеше да издрапа по ей това крехко баирче към блока:http://bit.ly/1PPmqP6Купих от един пич 4 зимни гуми за 50 лв., повтарям - 50 лв. за 4-те гуми с дот ~2008 и проблемите със снега приключиха.Катерих след къде по-стръмни баири без никакви проблеми.Разликата е до небето и никой не може да ме убеди, че лятната гума е надеждна при зимни условия.
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Именно.За това давам примера с гаража ми. И съм го ял това дърво един път след 20 опита се принудих да върна колата и да ѝ сменя гумите, за да мога да я изкарам от гаража.А на въпросната рампа дори един път съм закъсвал с 4х4 автомобил с чисто нови зимни гуми. Ама и аз си бях за бой де, че да пробвам дали мога да издрапам без газ, та взе, че спря колата, да добре, че бяхме ринали снега, та от двете страни на рампата имаше по 1 метър сняг, в който да ми спре колата. Че там ха си спрял, ха колата сама слиза назад и нямаш контрол. И както каза един колега назад, то и на пистата може да караш с летни гуми, ама има разлика със слика, нали? Ами точно каквато е разликата със слика на пистата, такава е разликата и със зимната гума в зимни условия. Да, и със зимна гума може да си на пистата, знам. То е все тая. Само трябва да може да караш, а който може да кара, то може и със зимна гума да върти обиколки.
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                    Само трябва да може да караш, а който може да кара, то може и със зимна гума да върти обиколки.
                    Може да върти обиколки, но на каква цена?Вземете за пример Ф1 колкото и да могат ако завали влизат да сменят гуми, който остане с гумите за сухо бързо му се изпарява преднината която е взел колкото и да е добър.Сега ако ще се влачим и през цялото време ще се молим да не ни се налага да спираме по така или да тръгваме от кофти място съм съгласен. Защо обаче трябва да е така а не просто да си купим едни зимни гуми

Коментар

Абе на вас ви хлопа дъската, честно. За 1-та седмица, през която има сняг, и баира от 300 метра, дето трябва да го изкача и който не се чисти, трябва да съм ненормална да се оръся за зимни гуми. Вместо това в багажника за 15 лева имам едни текстилни вериги. Като излизам през тази 1 седмица, ги слагам, качвам баира без проблем, и след това ги махам. По тая логика, вие що си купувате китайски части за автомобилите, вместо да отидете в най-близкото представителство и да си ги купите от там - по-хубави са, по-здрави са, по-качествени са от китайските боклуци, и могат да ви спасят живота, защото знам хора, на които 1 седмица след ремонт на окачването им се е скъсал шарнирен болт и едва не са се претрепали. Дрънкате ги едни, да се намирате на приказка, и сте се хванали за тия зимни гуми като удавници за сламка. Приличате на един съсед на село - вратата му заключена като затвор, ама на 1 метър отляво може спокойно да влезеш в двора му, ама той като се е заинатил за вратата, с 4 катинара я заключва.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

1. Говорим за различни климатични пояси.2. Малко са хората, които карат колата през седмица.3. Не виждам прилика с китайските части.Да, в крайна сметка тук само си горовим, но ако някой се забие в колата ми и единствената причина за това е, че кара с летни гуми, директно ще го бушонирам без обяснения <3
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

E кво стана сега? Кака Еле, която кара с ограниченията, ходи на преглед на най-трудното място в Бг и т.н, кара зимно време с летни гуми. Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Няма емотиконка, която да опише реакцията миАз като последния леймър зад волана и тази зима ще я изкарам със зимните маратонки.
                          ФИАТ- Пътят е само формалност
                          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                          -----------------------------------------------------
                          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

ele написа:
                            Абе на вас ви хлопа дъската, честно. За 1-та седмица, през която има сняг, и баира от 300 метра, дето трябва да го изкача и който не се чисти, трябва да съм ненормална да се оръся за зимни гуми. Вместо това в багажника за 15 лева имам едни текстилни вериги. Като излизам през тази 1 седмица, ги слагам, качвам баира без проблем, и след това ги махам.
                            Според теб на мен ми хлопа дъската а според мен ти си мазохист. Вместо веднъж да дадеш 200-300лв за нови гуми и да не се завираш под автомобила, ти сама си го навираш. Веднага мога да ти дам пример. В гората като караш мотор много често се налага да помпаш или спадаш задната гума, това зависи според терена.....Хората на които не им се дават 200лв за мус си носят комплект щанги, лепенки и помпа. Инструментите тежат 1кг който не е малко да ти виси на раменете в раницата, губиш време да спадаш/помпаш гумата и се мъчиш. Аз предпочитам да не нося тези неща в раницата и да съм застрахован, че няма да спукам гума..... Давам едни 200лв и забравям за задната гума, не я мисля дали е достатъчно напомпана...... Същото е със зимните гуми, вместо да нося вериги и да лежа да ги слагам... аз се качвам и си карам и не мисля дали няма да се хлъзна някъде... Пък нека да ми хлопа дъската според теб

Коментар

кака ти Еле обаче никога не е закъсвала, нито е спирала в канавката да чака снегорин, нито има издраскана кола на паркинг, така че не ми философствай много. chaveto - ти ако се завираш под автомобила да слагаш вериги, аз не се завирам, слагам ги за по-малко от минута и то отстрани, не отдолу и то не в легнало положение Ако може едно виде да пуснеш как ги слагаш отдолу в легнало положение да почерпим от богатия ти опит.... И не разбрах що ми е да спадам гумите - те са си добре напомпани.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ти пък така ми го рече, все едно аз предимно по канафките стоя Това със спадането се прави за по-голяма контактна площ.
                                ФИАТ- Пътят е само формалност
                                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                                -----------------------------------------------------
                                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Working...
                                X