Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задължителни зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Точно затова ще!Щом си с летни гуми и без вериги на сняг, да бъдеш глобяван. Това имам предвид. Ама солено, като в Германия. Най малкото защото така представляваш опасност за себе си и другите участници в движението. Все едно да караш с изгорели мигачи,, или неработещи стоп светлини.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

И какво от това, като бъдеш глобен, а после няма ефективен механизъм за събиране на глобите? Това е по-големият проблем, а не размерът на глобите.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

tambuhtaneca написа:
        gamma написа:
        tambuhtaneca написа:
        Е дай ги тия тестове като ги цитираш
        Заповядай!http://clubalfaromeo.com/forum/showt...олегата Pinko е главен редактор на Auto Bild България.
        Нали се сещаш, че това е малко несериозно - дай ми тестовете от Auto Bild - какви гуми са тествани, колко им е спирачния път и т.н., а не някакви препратки към някой си, дето уж е редактор на това списание! И аз мога да кажа - зимните гуми дават 10% по-добър спирачен път от летните при температура на асфалта под 10 градуса (виждал съм го) - ще бъде ли моето мнение релевантно и коректно?
        В темата има ПДФ-и точно от данните, публикувани в списанието. За съжаление линковете не са актуални вече, а не ми се търсят други, щото съм мързелив. Колегата май има регистрация и тук, така че ако види темата може да се включи.
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аре стига вече с това летни зимни. П ъсно карайте с нови гуми. Миналйта зима се прибрах от кубрат а бях с нови летни гуми а навън имаше 90см сняг паднал зй една нощ. Е никъде не се парзалях и прозвъних и Гатьо и Мишо и още пет човека от форума за да разбера как е времето и се прибрах без проблеми. Просто знам две неща равномерна газ и не пипам спирачка. Това е.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

gamma написа:
            tambuhtaneca написа:
            gamma написа:
            tambuhtaneca написа:
            Е дай ги тия тестове като ги цитираш
            Заповядай!http://clubalfaromeo.com/forum/showt...олегата Pinko е главен редактор на Auto Bild България.
            Нали се сещаш, че това е малко несериозно - дай ми тестовете от Auto Bild - какви гуми са тествани, колко им е спирачния път и т.н., а не някакви препратки към някой си, дето уж е редактор на това списание! И аз мога да кажа - зимните гуми дават 10% по-добър спирачен път от летните при температура на асфалта под 10 градуса (виждал съм го) - ще бъде ли моето мнение релевантно и коректно?
            В темата има ПДФ-и точно от данните, публикувани в списанието. За съжаление линковете не са актуални вече, а не ми се търсят други, щото съм мързелив. Колегата май има регистрация и тук, така че ако види темата може да се включи.
            Абе или тия pdf-и лъжат или клипчетата в тубата (и двете са възможни). Не сме страна като Швеция (дето гумите не само че трябва да са зимни през зимата, а и да има шипове), ама това си е до манталитет. Предпочитам да съм си със зимни гуми зимата и летни лятото, пък който иска нека да експериментира (мога и аз да се включа в теста). Реално ако караш само в град от големите - не ти трябва зимна гума защото се чистят улиците (ама главните). Ама на 20-30 см сняг няма отместване.
            FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

S_BANKOV написа:
              Аре стига вече с това летни зимни. П ъсно карайте с нови гуми. Миналйта зима се прибрах от кубрат а бях с нови летни гуми а навън имаше 90см сняг паднал зй една нощ. Е никъде не се парзалях и прозвъних и Гатьо и Мишо и още пет човека от форума за да разбера как е времето и се прибрах без проблеми. Просто знам две неща равномерна газ и не пипам спирачка. Това е.
              Явно тоя 90 см сняг е бил изчистен, ще ми бъде интересно в 30 см сняг на шосето (щото съм виждал не 1 или 2 случая) какво ще направиш (освен да дадеш десен и да чакаш снегорина).

Коментар

Докато разсъждава така българската тиква, такива ще са и резултатите - няма да си сменям гумите (ще карам по-бавно, ама някои не го правят). Няма да си сменям накладките (еее другата година чакам някакви пари). Ще си карам с газовата и ще паркирам в МОЛ-ове (без първоначален преглед). И т.н. абе хора осъзнайте се!!! Или правите дадено нещо както трябва или не го правите! Зимните гуми не са направени специално производителите да взимат пари или може би не?P.S. ако не ми е изправна колата предпочитам да се движа с градския транспорт (ама ако сме в Германия поне 50% от кокошарниците ще ги спрат от движение)

Коментар

tambuhtaneca написа:
                  S_BANKOV написа:
                  Явно тоя 90 см сняг е бил изчистен, ще ми бъде интересно в 30 см сняг на шосето (щото съм виждал не 1 или 2 случая) какво ще направиш (освен да дадеш десен и да чакаш снегорина).
                  Ще кара, както ще направи друго? Аз съм карала един януари по неизчистени пътища с летни гуми и кво - не закъсах. миналата година по лед по Тракия от Ямбол до Бургас - кво, да не закъсах! Тия зимни гуми за манна небесна ли ги имате? Значи ако нямам зимни гуми непременно съм в канавката да чакам снегорина...Ако така мислите, значи сте толкова лоши шофьори, че чакате гумите да ви спасят зимата.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                    tambuhtaneca написа:
                    S_BANKOV написа:
                    Ще кара, както ще направи друго? Аз съм карала един януари по неизчистени пътища с летни гуми и кво - не закъсах. миналата година по лед по Тракия от Ямбол до Бургас - кво, да не закъсах! Тия зимни гуми за манна небесна ли ги имате? Значи ако нямам зимни гуми непременно съм в канавката да чакам снегорина...Ако така мислите, значи сте толкова лоши шофьори, че чакате гумите да ви спасят зимата.
                    Абе аз и без гуми мога да карам с 10, ама не е това въпроса. Вчера примерно един маляк (грък) караше с 60 на междуградски път (дето ограничението е 90). Еми иммено тоя тъпанар може да направи мелето.

Коментар

Истината е, че неопитен шофьор със зимни гуми е много по-опасен от опитен шофьор с летни гуми.Ма тъй като няма как да се разбере кой колко е опитен - то най-добре всички да карат със зимни.П.П. Аз вчера смених вече моите на 50% (отпред). На заплата ще сменя и отзад.

Коментар

Всичко зависи от задкормилното устройство. Аз също смених гумите си със зимни. Днес видях сняг за първи път този сезон на Беклемето.Редно е зимата да се кара със зимни гуми,лятото с летни.

Коментар

Аз подарявам един комплект летни гуми ако някой успее да излезе от гаража ми зимата (когато падне снега) с летни гуми.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Бахти, аз попитах само дали е приет закона.... жената провери, че не е ...то тука стана егати лудницата 4 страници. ..... За спора: Зимата с чисто нови Дунлоп рън флат с Ауди 80 съм стигал до Рибарица на неразчистен път. Който не вярва си е за негова сметка и размисъл за качествата му зад волана.
                            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

chaveto написа:
                              Ако нямаше смисъл от такива гуми нямаше да ги има. Това с гумите не е някаква измислица.... доказват го състезанията.
                              Не е измислица - но е доста маркетингово преувеличено.......
                              Immortal написа:
                              Истината е, че неопитен шофьор със зимни гуми е много по-опасен от опитен шофьор с летни гуми.
                              Правилно.....
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

VIT написа:
                                Днес видях сняг за първи път този сезон на Беклемето.
                                Аз сняг не съм виждал от няколко години...
                                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                                X