dikanio написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задължителни зимни гуми
Collapse
X
-
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
Няма приет закон. Само проект е за момента. Освен това самото понятие кое е зимна гума е твърде разтегливо.http://parliament.bg/bills/43/554-01-162.pdfhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Аз пък си карам целогодишно със зимни гуми и понеже "хвърча" по магистралата със 100, нито ми се изхабяват нито пък нещо се напукват. вече втора година съм със зимни които пък на свой ред са на 4 зими. Купувал съм ги нови де. И смея да твърдя че спират по добре от летните ми гуми през лятото. Да не измествам темата, но ако някой го интересува ще дам данни за гумите. Само за инфо не са от най-реномираните марки и зимните и летните. ПЛанът е следващата есен да си купя нови 4 зимни.Та и да го приемат мен не ме притеснява. Освен ако не вкарат и закон задължително лятото да си с летни макар че това е по-малко опасното от двете.п.с.а за дефиницията зимна или лятна гума си има спецификации от производителя които даже се изписват и на борда на гумата. За да не се налага катаджиите да помнят на всяка марка зимните модели.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Поне на това клипче нещата не са винаги в полза на зимната гума: https://www.youtube.com/watch?v=y8m3pzxnD8cEwing написа:Аз пък си карам целогодишно със зимни гуми и понеже "хвърча" по магистралата със 100, нито ми се изхабяват нито пък нещо се напукват. вече втора година съм със зимни които пък на свой ред са на 4 зими. Купувал съм ги нови де. И смея да твърдя че спират по добре от летните ми гуми през лятото. Да не измествам темата, но ако някой го интересува ще дам данни за гумите. Само за инфо не са от най-реномираните марки и зимните и летните. ПЛанът е следващата есен да си купя нови 4 зимни.Та и да го приемат мен не ме притеснява. Освен ако не вкарат и закон задължително лятото да си с летни макар че това е по-малко опасното от двете.п.с.а за дефиницията зимна или лятна гума си има спецификации от производителя които даже се изписват и на борда на гумата. За да не се налага катаджиите да помнят на всяка марка зимните модели.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Съгласен съм че мойто не е панацея на всичко, и че не е най-доброто решение ама както казах ползвам евтини марки и не вярвам там да е такава разликата като на клипчето. Иначе навъртам средно между 11000 и 14 000 годишно. До сега доста неща са ме оставяли на пътя, за щастие дребни, но никога гуми. Надявам се и за напред да е така. Да не говорим че по ред причини не се юра по пътищата. Една от тях е и евтините гуми.За всесезонни още не мога да се прешупя да пробвам. По-скоро вътрешно убеждение не толкова практика или лош опит на приятели.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ако въртите по 40-50 хил. км годишно, удачно е да се купуват летни и зимни гуми. Но ако пробега е от порядъка на 20-25 хил., едва ли - карайте си само със зимни!Трета година карам само със зимни и не съм имал проблеми със спирането през лятото, или на мокро, макар, че се е налагало екстрено спиране. Ако се държат и тази зима добре, няма проблем да изкарам и лятото с тях, защото грайфера е средно 6.9 мм на четирите.Ако имам летни и зимни гуми, вероятно ще ги търкалям според километрите, които изминавам поне 7-8 години и ще имат приличен грайфер, но пък 7-годишен каучук... сякаш не е добре.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
krasio_79bs написа:Бах как съ прекарах! Взех ,че си купих всесезонни гуми. И ся да ги сменям ли със зимни?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
dabadaba написа:Ако въртите по 40-50 хил. км годишно, удачно е да се купуват летни и зимни гуми. Но ако пробега е от порядъка на 20-25 хил., едва ли - карайте си само със зимни!Трета година карам само със зимни и не съм имал проблеми със спирането през лятото, или на мокро, макар, че се е налагало екстрено спиране. Ако се държат и тази зима добре, няма проблем да изкарам и лятото с тях, защото грайфера е средно 6.9 мм на четирите.Ако имам летни и зимни гуми, вероятно ще ги търкалям според километрите, които изминавам поне 7-8 години и ще имат приличен грайфер, но пък 7-годишен каучук... сякаш не е добре.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Айде пак започнаха теоретиците. Потърсете тестовете на Ауто билд и ще видите, че зимната гума е по-добря от лятната САМО на сняг! На сухо, дори при минусови темперарури, мокро и донякъде киша, лятната е по-добра. Е, зависи и от марката и модела де.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
gamma написа:Айде пак започнаха теоретиците. Потърсете тестовете на Ауто билд и ще видите, че зимната гума е по-добря от лятната САМО на сняг! На сухо, дори при минусови темперарури, мокро и донякъде киша, лятната е по-добра. Е, зависи и от марката и модела де.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Правя към 35-45 хиляди на година........никога не съм слагал зимна гума......предпочитам да познавам възможностите на гумите който карам, както и на колата.......за мен зимната гума е по добра само и единствено на сняг.......и не смятам да споря за това.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар