Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задължителни зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dikanio написа:
    Всяка година ни плашат с тия зимни гуми...
    Тази година обаче не става дума за традиционните журналистически глупости. ББ поиска спешни мерки за намаляване на жертвите на пътя и това за зимните гуми е част от предложените мерки. Дали ще го приемат, е друг въпрос. В предложенията влизат и тъпотии като глоба за водача, ако някой от пътниците, включително и тези на задната седалка, е без колан.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Няма приет закон. Само проект е за момента. Освен това самото понятие кое е зимна гума е твърде разтегливо.http://parliament.bg/bills/43/554-01-162.pdf
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
        Освен това самото понятие кое е зимна гума е твърде разтегливо.
        Ще започнат да се продават щампи за гума с форма на снежинка
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз пък си карам целогодишно със зимни гуми и понеже "хвърча" по магистралата със 100, нито ми се изхабяват нито пък нещо се напукват. вече втора година съм със зимни които пък на свой ред са на 4 зими. Купувал съм ги нови де. И смея да твърдя че спират по добре от летните ми гуми през лятото. Да не измествам темата, но ако някой го интересува ще дам данни за гумите. Само за инфо не са от най-реномираните марки и зимните и летните. ПЛанът е следващата есен да си купя нови 4 зимни.Та и да го приемат мен не ме притеснява. Освен ако не вкарат и закон задължително лятото да си с летни макар че това е по-малко опасното от двете.п.с.а за дефиницията зимна или лятна гума си има спецификации от производителя които даже се изписват и на борда на гумата. За да не се налага катаджиите да помнят на всяка марка зимните модели.
          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
          182A4.000 IAW49F
          LPG - Lovato EasyFast
          ----------------------------
          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

явно минаваш малко километри и не караш ски 100% .Защото тия зимни гуми лятото на 30+ градуса така се изпичат ,че за зимата са останали точно НУЛА ламели .Общо взето според мен си хвърляш парите на вятъра процедирайки по този начин .
            фиатче Браво 2.0

Коментар

Поне на това клипче нещата не са винаги в полза на зимната гума: https://www.youtube.com/watch?v=y8m3pzxnD8c
              Ewing написа:
              Аз пък си карам целогодишно със зимни гуми и понеже "хвърча" по магистралата със 100, нито ми се изхабяват нито пък нещо се напукват. вече втора година съм със зимни които пък на свой ред са на 4 зими. Купувал съм ги нови де. И смея да твърдя че спират по добре от летните ми гуми през лятото. Да не измествам темата, но ако някой го интересува ще дам данни за гумите. Само за инфо не са от най-реномираните марки и зимните и летните. ПЛанът е следващата есен да си купя нови 4 зимни.Та и да го приемат мен не ме притеснява. Освен ако не вкарат и закон задължително лятото да си с летни макар че това е по-малко опасното от двете.п.с.а за дефиницията зимна или лятна гума си има спецификации от производителя които даже се изписват и на борда на гумата. За да не се налага катаджиите да помнят на всяка марка зимните модели.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

То ще трябва да направят и летните гуми задължителни, иначе ще му излезе крива сметката на гумаджийското лоби.

Коментар

Бах как съ прекарах! Взех ,че си купих всесезонни гуми. И ся да ги сменям ли със зимни?
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Съгласен съм че мойто не е панацея на всичко, и че не е най-доброто решение ама както казах ползвам евтини марки и не вярвам там да е такава разликата като на клипчето. Иначе навъртам средно между 11000 и 14 000 годишно. До сега доста неща са ме оставяли на пътя, за щастие дребни, но никога гуми. Надявам се и за напред да е така. Да не говорим че по ред причини не се юра по пътищата. Една от тях е и евтините гуми.За всесезонни още не мога да се прешупя да пробвам. По-скоро вътрешно убеждение не толкова практика или лош опит на приятели.
                    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                    182A4.000 IAW49F
                    LPG - Lovato EasyFast
                    ----------------------------
                    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ако въртите по 40-50 хил. км годишно, удачно е да се купуват летни и зимни гуми. Но ако пробега е от порядъка на 20-25 хил., едва ли - карайте си само със зимни!Трета година карам само със зимни и не съм имал проблеми със спирането през лятото, или на мокро, макар, че се е налагало екстрено спиране. Ако се държат и тази зима добре, няма проблем да изкарам и лятото с тях, защото грайфера е средно 6.9 мм на четирите.Ако имам летни и зимни гуми, вероятно ще ги търкалям според километрите, които изминавам поне 7-8 години и ще имат приличен грайфер, но пък 7-годишен каучук... сякаш не е добре.
                      Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

krasio_79bs написа:
                        Бах как съ прекарах! Взех ,че си купих всесезонни гуми. И ся да ги сменям ли със зимни?
                        И аз така - Vredestein Quatrac 3. Ами сега, как ще познае катаджията зимни ли са, летни ли са, като имат щамповани и снежинка, и слънце?
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

dabadaba написа:
                          Ако въртите по 40-50 хил. км годишно, удачно е да се купуват летни и зимни гуми. Но ако пробега е от порядъка на 20-25 хил., едва ли - карайте си само със зимни!Трета година карам само със зимни и не съм имал проблеми със спирането през лятото, или на мокро, макар, че се е налагало екстрено спиране. Ако се държат и тази зима добре, няма проблем да изкарам и лятото с тях, защото грайфера е средно 6.9 мм на четирите.Ако имам летни и зимни гуми, вероятно ще ги търкалям според километрите, които изминавам поне 7-8 години и ще имат приличен грайфер, но пък 7-годишен каучук... сякаш не е добре.
                          Ти това го разправяй другаде - ясно се вижда от клипчето, че лятната гума е доста по-добра при температури над 5 градуса (сухо). Ти си изпечи зимната гума на асфалта, дето се загрява на 60 градуса лятото, пък после ще видим тая гума как ще се държи при -20. Моя пробег е от порядъка на 10к на година и предпочитам да си имам и зимни и летни и да ги сменям на 6-7 години, отколкото да си карам зимните целогодишно.
                          FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Айде пак започнаха теоретиците. Потърсете тестовете на Ауто билд и ще видите, че зимната гума е по-добря от лятната САМО на сняг! На сухо, дори при минусови темперарури, мокро и донякъде киша, лятната е по-добра. Е, зависи и от марката и модела де.
                            Alfa 159 SW 2.4 Ti
                            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                              Айде пак започнаха теоретиците. Потърсете тестовете на Ауто билд и ще видите, че зимната гума е по-добря от лятната САМО на сняг! На сухо, дори при минусови темперарури, мокро и донякъде киша, лятната е по-добра. Е, зависи и от марката и модела де.
                              Е дай ги тия тестове като ги цитираш
                              FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Правя към 35-45 хиляди на година........никога не съм слагал зимна гума......предпочитам да познавам възможностите на гумите който карам, както и на колата.......за мен зимната гума е по добра само и единствено на сняг.......и не смятам да споря за това.......
                                Alfa 156 2.0 TS
                                Alfa 156 20VTurbo
                                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                                X