Здравейте, колеги. Спешно ми трябва преводач, за да преведе 2 листа от немски на български език. Става въпрос за това, че преди 1 година продадах кола на циганин, който обеща да дойде да я прехвърлим, но така и не дойде, за което си плащам и до днес. След това се разбра, че той я бартирал с друг и така сега се оказва, че колата била в някакъв паркинг в Германия и дължа едни евра за паркинг и услуги. За да не пускам нова тема, някой запознат ли е какво се прави в такава ситуация ? В смисъл, мога ли, да не плащам тези глоби и колата просто да си остане за тях, а аз да се оттърва от нея по този начин ? Много е спешно и благодаря предварително на отзовалите се.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешно търся преводач от немски на български език.
Collapse
X
-
Re: Спешно търся преводач от немски на български език.
Господинов написа:Здравейте, колеги. Спешно ми трябва преводач, за да преведе 2 листа от немски на български език. Става въпрос за това, че преди 1 година продадах кола на циганин, който обеща да дойде да я прехвърлим, но така и не дойде, за което си плащам и до днес. След това се разбра, че той я бартирал с друг и така сега се оказва, че колата била в някакъв паркинг в Германия и дължа едни евра за паркинг и услуги. За да не пускам нова тема, някой запознат ли е какво се прави в такава ситуация ? В смисъл, мога ли, да не плащам тези глоби и колата просто да си остане за тях, а аз да се оттърва от нея по този начин ? Много е спешно и благодаря предварително на отзовалите се.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
-
trace написа:На мен ми прилича на опит за измама.
Коментар
-
Накратко - това е уведомително писмо за премахване на автомобил паркиран на ул. "Ландщрасе" в участъка между №37-41 и ако същият не бъде отстранен доброволно в 5 дневен срок (вече изтекъл) общината ще го отстрани принудително за което ще се дължи такса репатриране 100 евро и 60 държавна такса (административна), като за всеки ден след преместването ще се дължи по 8,5 евро на ден за съхранението. По-надолу са цитирани нормативните основания от федералните и общински закони и разпоредби... в общи линии това е.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Благодаря много. Ами като съм доверчив така става, всеки път си патя...Иначе големия талон си е в мен, когато му давах колата я дадах само с малкия талон. Що се отнася за обявяването за открадната - не става, тъй като когато разпитвах за тази работа много високопоставен човек ми каза, че щом съм взел пари на ръка няма как да я обявя за открадната, а ако го направя си е престъпление по НК и тогава ме чакат големи глоби и проблеми със съда. И не на последно място, кмета има ограничена нотариална компетентност и точно в този случай няма как да стане това, а и не му знам данните на циганина, освен името Трифон, и то със сигурност няма да е това...И да не забравяме, че колата е минала най-малко през 4-5 човека...С две думи работата е обречена.Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с.
Коментар
-
Колега, усложнения за тебе може да има единствено при условие, че решиш да посетиш федералната република някой ден. Имай предвид, че там нищо не се губи никъде (както често става в БГ), за всеки водач, дори и само транзитно преминаващ, но направил вече нарушение там, се съставя електронно "досие" и само по име, ЕГН или друг документ който видят органите на реда за точно 10 секунди могат да разгледат въпросното досие ако има такова създадено. Друг е въпросът, че се обсъжда вариант за събиране на глоби и такси на територията на целия ЕС и Швейцария, без значение в коя държава е издадено наказанието посредством местните агенции по приходите. Неплащането на такива глоби е лош вариант, понеже вървят лихви и е по-изгодно да се вземе заем за да се платят глобите, отколкото да не се платят. И все пак, поне не са катастрофирали там и да избягат (понеже там се заплаща отделно и увреденото държавно имущество по пътната инфраструктура - мантинели, знаци и пр.)Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар