Дадоха ми задачка-закачка, да се опитам да пусна 2 скенера Tevion MD6190 и MD9385, естествено са китайчете, домъкнати от Германия. В книжките им пише сайта medion.com, но тъй като са доста стари MD9385 - 2001 г, а другия не намерих годината и май е по-стар, естествено драйвери за Win7 няма, за MD9385 има за ХР, 98 и 2000, а за MD6190 намерих само за 98. Като инсталирах програмата и заредих драйверите за MD9385, в менажера на устройствата дава, че са наред, но програмата не открива скенера, а за другия драйверите не стават. Намерих и една програма - VueScan x32, в която има драйвери за много скенери, но за тях няма. Та някой борил ли се е с такива добичета?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за драйвери на скенери
Collapse
X
-
Не съм се сблъсквал с въпросните скенери, но съм се сблъсквал с Медион. Само да ти кажа, че тези чудеса на техниката се продават в Алди, та предполагам можеш да си представиш за какво става на въпрос. Иначе ето това намерих за md 6190. Немски не разбирам, пробвай с превод или ако разбираш.1. Сваляш драйвера за Windows XP.2. Rechtsklick auf die datei3. Eigenschaften --> Kompatiblität --> Haken an in Kompatibilitätsmodus ausführen: Windows XP (SP2) --> Haken an Programm als Administrator ausführen4. Ausführen5. Installieren lassen, danach auf jeden Fall neu starten lassen.6. Beim neustart solltet ihr mit fehlermeldungen zugeballert werde: "Doesn’t support OS" oder so xD7. Nun geht ihr in den Ordner "C:Windowstwain_32SlimU2"8. Rechtsklick auf die datei "hotkey.exe" (kann auch nur "hotkey" sein, wenn ihr die dateiendungen aus habt, dann ist es die mit dem scannersymbol und wo bei der beschreibung "ausführbar" steht.)9. Eigenschaften --> Kompatiblität --> Haken an in Kompatibilitätsmodus ausführen: Windows XP (SP2) --> Haken an Programm als Administrator ausführen10. Viel Spaß mit eurem Scanner =)
-
пробвай с това:https://technet.microsoft.com/en-us/...85.aspxInstall Legacy Hardware.на мен ми свъри работа няколко пъти с драйвери от Windows XPФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Колегата, който ти е дал втория отговор е верния(дали действа не знам) . И аз не знам немски, ама с преводача на google се разбира. Значи първо даваш десен,пропърти,къмпетибъл за ХР и инсталираш, и после отиваш там дето пише в twain драиверите и на точния файл даваш същото. Поне така пише за тоя скенер, а и аз съм го правил почти същото упражнение с друг вид мъртвец. Успех!Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Благодарение на вас почти оживяха, 6190 се обади само трябва да го асоциирам с някоя програма, а другия се опитва, но само се чува опит за тръгване и дава,че е заключен, нямах време повече да се занимавам, утре ще продължа. Целия номер е в емулацията на ХР за която не бях се сетил.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Виж дали наистина не е заключен. По-старите имаха копче при транспортиране да си го заключиш. За програма ползвай вградената Уиндоус факс енд скан. Всеки правилно инсталиран скенер трябва да работи с нея. Просто стартираш и избираш ню скан. Наздраве!Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Коментар
-
Отдолу ключалката е отключена, но явно нещо има, трябва да го отвярам. За 6190 бутона за мейла тръгва и се отваря Office Outlook, тръгва и към принтера, другите бутони за сканиране ми дават Keni Zielprogramm! Bitte Standardprogramm festlegen! т.е. Липсва целева програма! Моля посочете програма по подразбиране! С всички други се държи по един и същи начин, те го виждат, но не тръгват, даже и с Windows Scan and Scan е така, Но забелязах, че тя го вижда като 2400/4800 DPI, а той е 1200/2400, но ненамерих от къде да го променя.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
Дори и да го подкараш с windows fax and scan, там сканирането е само във формат за снимки. няма pdf, няма нищо. Общо взето дърво. Хубаво си се ориентирал към VueScan. Ако си решил сериозно да ги ползваш тея скенери за мен ще си скъсаш нервите. Това си е скрап от където и да го погледнеш. Ако пък е просто за идеята да тръгнат (с образователна цел, дет се вика) поиграй си . Аз от миналата седмица играя с подобен мъртвец - brother mfc-890. Ма при мен има успех, даже тръгна и на 10-ка, но при мен драмата беше повече в механиката отколкото с драйвери
Коментар
-
6190 тръгна! Пуснах го от Xnview и FineReader като и на тях зададох Compatibility XP SР3, явно и с други програми така ще върви. Колкото до ползването, един комшия ми ги даде и аз от спортна страст се заинатих, оерфтата е ако ги пусна той взема 6190, а другия е за мен, какъвто и да е все съм на кяр, не ми трябва за професионална работа а за домашно ползване, даже и на jpg да ми ги прави не ми е проблем. Остава да се боря с другия.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
NikMar написа:6190 тръгна! Пуснах го от Xnview и FineReader като и на тях зададох Compatibility XP SР3, явно и с други програми така ще върви. Колкото до ползването, един комшия ми ги даде и аз от спортна страст се заинатих, оерфтата е ако ги пусна той взема 6190, а другия е за мен, какъвто и да е все съм на кяр, не ми трябва за професионална работа а за домашно ползване, даже и на jpg да ми ги прави не ми е проблем. Остава да се боря с другия.
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Вдигай виртуалка с 98 second editionили XP и напред. Най-лесно ще стане. Няма да се мъчиш с compatibility mode или разни други щуротии. За домашно ползване всичо е добре . Ако има нужда от помощ обаждайFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
Радвам се , че напредваш Ама другия дето ти дава че е локнат, май без разглобяване няма да се мине. Внимавай само да не разкалибрираш нещо, не че е фатално, ама си е допълнително забавлениеNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Коментар
-
Отворих другия, но май Асан нема да яде баница. Вътре няма нищо видимо като повреда, когато му давам да сканиря, електрониката дава един импулс към двигателя и до там, другата стъпка която прави е че уж сканира и се появявят някякви черги като сканиране и до там. На двигателя мерих напреженията когато дава ипулса и там за секунда се появяват и край, явно електрониката не е наред. Няма да стане на работа според мен, но със скенра на комшията съм готов. Най-много да почерпи.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
NikMar написа:Отворих другия, но май Асан нема да яде баница. Вътре няма нищо видимо като повреда, когато му давам да сканиря, електрониката дава един импулс към двигателя и до там, другата стъпка която прави е че уж сканира и се появявят някякви черги като сканиране и до там. На двигателя мерих напреженията когато дава ипулса и там за секунда се появяват и край, явно електрониката не е наред. Няма да стане на работа според мен, но със скенра на комшията съм готов. Най-много да почерпи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар