Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До къде я докарахме ---??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

veselin10 написа:
    tambuhtaneca написа:
    Ти наясно ли си, че заводски е заложено скоростомера (километража) да показва с между 4 и 7 % по-висока от реалната скорост (говоря като си със стандартния размер гуми за съответния автомобил)?
    Не, а ти наясно ли си, че няма да ти повярвам без доказателства
    Директива 2000/7/ЕО относно скоростомера на 2 и 3-колесните МПС...Обърни внимание на т.3.2 от Приложението.И не е между 4 и 7%, а е от 0% до 10% от реалната скорост ПЛЮС 8 км/ч. т.е. при скорост 80 км/ч, показанието на скоростомера ТРЯБВА ДА Е от 80 до 96 км/ч. (80 + 0.1*80+8 ).При 100 км/ч - от 100 до 118 км/ч. Т.е. ако вашият скоростомер при реална скорост 100 км/ч показва 118, то той се счита за изправен и отговарящ на директивата. Не може обаче да показва по-малко от 100 км/чПовечето производители се възползват от това и залагат по-високи показания с цел безопасност.

Коментар

Immortal написа:
      veselin10 написа:
      tambuhtaneca написа:
      Ти наясно ли си, че заводски е заложено скоростомера (километража) да показва с между 4 и 7 % по-висока от реалната скорост (говоря като си със стандартния размер гуми за съответния автомобил)?
      Не, а ти наясно ли си, че няма да ти повярвам без доказателства
      Директива 2000/7/ЕО относно скоростомера на 2 и 3-колесните МПС...Обърни внимание на т.3.2 от Приложението.И не е между 4 и 7%, а е от 0% до 10% от реалната скорост ПЛЮС 8 км/ч. т.е. при скорост 80 км/ч, показанието на скоростомера ТРЯБВА ДА Е от 80 до 96 км/ч. (80 + 0.1*80+8 ).При 100 км/ч - от 100 до 118 км/ч. Т.е. ако вашият скоростомер при реална скорост 100 км/ч показва 118, то той се счита за изправен и отговарящ на директивата. Не може обаче да показва по-малко от 100 км/чПовечето производители се възползват от това и залагат по-високи показания с цел безопасност.
      Все си мисля, че автомобилите не са дву или триколесни МПС-та ама може и да се бъркам...
      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
        Все си мисля, че автомобилите не са дву или триколесни МПС-та ама може и да се бъркам...
        Ха ха ха!Някак това ми е убягнало Добре де, има аналогична директива и за 4-колесните. Ето я - Directive 75/443/EECт.4.4 - Показваната скорост трябва да е в диапазона "действителна скорост - скоростта завишена с 10%+4 км/ч"т.е. като караш с 80, скоростомерът ти трябва да показва число между 80 и 92 км/ч.при 100 - между 100 и 114 км/ч

Коментар

Тука уцели

Коментар

но реално са завишени тези стойности с даден процент и това го казах, че е между 4 и 7% (поне по мои наблюдения)

Коментар

Докато се спори колко показват километражите ежедневието си продължава без никаква надеждица ,че нещо ще се промени и в нас като водачи и в контролните органи като респектираща сила .
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                Докато се спори колко показват километражите ежедневието си продължава без никаква надеждица ,че нещо ще се промени и в нас като водачи и в контролните органи като респектираща сила .
                Съгласен съм другарю Коцев, че всички ние сме виновни за тези произшествия и това е и моето становище по въпроса. Но колко хора влагат пари за нови гуми, дискове, накладки на коли на по 15-20 години? После някой с гуми с DOT 2008-ма - еми не мога да спра - еми не можеш мн ясно

Коментар

Прибирам се днеска от Габрово .Жива трагедия сме на пътя . Остави гумите настрана . При знак ограничение на скоростта 60км под него знак забранено изпреварването , осовата линия е непрекъсната и три - четири автомобила може би подведени от първия минаха покрай мен като куршум и отнесоха пушилека . И с нови гуми да са пак няма спиране .И се чудим защо в тунела е станало мелето. Интересно ,че ни от камери , ни от КАТ се плашат.

Коментар

Глупаците не се плашат от нищо. Вчера по магистралата се прибираме и си караме с 100-110км защото дърпаме ремарке с три мотора. Настигаме някаква Тойота която се движи с 70км и изпотени стъкла Тръгваме да задминаваме като чакахме удобен момент и както винаги има някой много бърз. Залепи се отзад и си мисли, че като стои там ще задминем по бързо. Карат в лявата лента с 130-140 и дистанция не повече от 10 метра. Е на предния само като му светнат стоповете и този отзад му е седнал на задната седалка. Какво беше това бързане от столичани в повече снощи не знам

Коментар

Половината тука изглеждат силно повлияни от медиите........жертвите по пътя намаляват през изминалите 2-3 години, но нещата се раздухват все едно е ебаси касапницата.....Ми на 600 - 700 души на година, статистически всеки ден се случва някой да се погуби.......сега се трепят много по малко средно на ден отколкото преди 10 години да речем........Ако водещите медии не представят по тоя начин нещата, истерията няма да е такава........В Румъния със сигурност вчера и днес са се погубили същия или повече брой хора......В Германия сигурно са в пъти повече.......Ставали повече катастрофи......ми сори, но за тва не е вината изцяло на водачите, ако се разхождате сред малко хора на един площад е малко вероятно да ви настъпят отколкото ако сте в тълпа.......аналогично колите се увеличават с годините в пъти, а площа на която те са разположени е една и съща.......ми няма как да има по малко проишествия......
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        Половината тука изглеждат силно повлияни от медиите........жертвите по пътя намаляват през изминалите 2-3 години, но нещата се раздухват все едно е ебаси касапницата.....Ми на 600 - 700 души на година, статистически всеки ден се случва някой да се погуби.......сега се трепят много по малко средно на ден отколкото преди 10 години да речем........Ако водещите медии не представят по тоя начин нещата, истерията няма да е такава........В Румъния със сигурност вчера и днес са се погубили същия или повече брой хора......В Германия сигурно са в пъти повече.......Ставали повече катастрофи......ми сори, но за тва не е вината изцяло на водачите, ако се разхождате сред малко хора на един площад е малко вероятно да ви настъпят отколкото ако сте в тълпа.......аналогично колите се увеличават с годините в пъти, а площа на която те са разположени е една и съща.......ми няма как да има по малко проишествия......
                        не е вярно, тази се увеличават, Според теб е нормално да се трепят по 1-2 на ден, така ли?
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

жертвите по пътя намаляват през изминалите 2-3 години, но нещата се раздухват все едно е ебаси касапницата.....
                          А дано е така както казваш. :D Въпреки ,че ..........

Коментар

Така е. И аз рових статистиката преди няколко месеца.Когато няма нещо по-интересно на политическата сцена, убийствата и трагедиите са във водещите новини.Парламента е във ваканция, нормално да наблягат на битовите проблеми.
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Преди няколко страници и аз това казвах, показах официалната статистика на КАТ, ма Бай Иван Неверни от Ловеч не хваща вяра Не е нормално да загиват по 1-2 на ден, но е по-добре от 3-4 на ден, каквото беше преди десетина и повече години.Дай Боже някога да стигнем показател под 1 на ден (т.е. под 365 човека на година), дай Боже.Но това зависи не само от поведението на водачите. Зависи и от адекватни и на място сложени знаци, зависи и от пътищата, от маркировките и т.н.Защо в други страни ВСЯКО кръстовище на главните пътища е осветено, а у нас не е?Защо във ВСИЧКИ балкански страни без Бъглария по главните и не само пътища има вертикални светлоотразителни колчета отстрани, а у нас няма?Защо като има опасен завой, другаде слагат знак "Опасен завой наляво/надясно", а у нас слагат "ограничение на скоростта" и веднага след завоя - "край на ограничението на скоростта", за да се повторят същите знаци след 300 м на следващия завой. (визирам пътя Луковит - Червен Бряг - Кнежа). Ма не са се сетили да сложат знак че има ляв или десен ОСТЪР завой. Неадекватното регулиране също много спомага за многото жертви.Не е нужно да измисляме топлата вода.Не е нужно да преоткриваме как се прави път или асфалт.Как пък в една Хърватия, в която наскоро имаше война, и са в ЕС само от 1 година, как пък не видях никъде кърпено по пътищата, да не говорим за дупка. Как навсякъде имаше светлоотразителни колчета и т.н. Нито са цъфнали повече от нас, нито са вързали. Население 4 мил. и кусур, миналата година - 337 загинали. (7.9 загинали на 100. хил. население - у нас е над 10).При това ограниченията по селата им са 70, а не 50. И при всичките навъртяни километри там видяхме само 1 патрулка на пост в едно село. Значи не е само скоростта причината.

Коментар

В Хърватия има доста цивилни коли, които след като задминеш на магистралата те "прихващат", карат зад теб и в един "прекрасен" момент те задминават, а на задния прозорец четеш бягащ текст: Полиция, следвай ме... В крайна сметка е възможно да ги подкупиш. Разказва ли са ми няколко пъти случаи. Интересното е, че по едно радио съобщават еди-къде си, еди-каква си кола... Както и че има толеранс от 20км/ч над ограничението. Ако караш с повече от 20 отгоре, тогава те "прихващат".Но пътищата нямат забележка

Коментар

Working...
                                X