Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До къде я докарахме ---??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

trace написа:
    Вчера минах през тунела, освен мен и един с една Жигулка които карахмев ограничението, всички останали караха със 100+ ...
    и това броени дни след трагедията ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Авий колеги ми дуднете за пътни настилки, локви и тн ... я се опомнете!!!! Кой е виновен? Жигулата и колегата в ограничението ли? Щото карат кошници, или присъства соц.автомобил /нищо лично, хващам се за думите/ ... ?!Ами разбира се!Дори и разлято да има, спирачна течност, масло или марсиански прах ... на кой е отговорността да го види това и установи? Дори жигулата има лампа за налягане на маслото. А да виновен е проектанта на тунела, че не е предвидил шахти с маслоуловител ... боже-боже
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
      trace написа:
      Вчера минах през тунела, освен мен и един с една Жигулка които карахмев ограничението, всички останали караха със 100+ ...
      и това броени дни след трагедията ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Авий колеги ми дуднете за пътни настилки, локви и тн ... я се опомнете!!!! Кой е виновен? Жигулата и колегата в ограничението ли? Щото карат кошници, или присъства соц.автомобил /нищо лично, хващам се за думите/ ... ?!Ами разбира се!Дори и разлято да има, спирачна течност, масло или марсиански прах ... на кой е отговорността да го види това и установи? Дори жигулата има лампа за налягане на маслото. А да виновен е проектанта на тунела, че не е предвидил шахти с маслоуловител ... боже-боже
      Аз не разбирам гледната ти точка?Според теб - кой е виновен за катастрофата?Водачите ли?Всичките 51 водача?!?Т.е. от 51 водачи, НИКОЙ не спазва закона?Е аз пък ще кажа, че всеки път като минавам през тези тунели - доста често го правя - 90% от хората карат с 80 и по-ниска скорост. Както и аз.ВИНАГИ! Единици са тези, които минават с по-голяма скорост!Най-малкото, защото вероятността от другата страна на тунела да има патрулка с радар е голяма. Много често са там.И друго - визирам точно колегата, дето бил карал с 80.Ти сигурен ли си в показанията на скоростомера си?!? Защото моят като карам по ГПС с 90, той показва 100. Като карам със 140 по ГПС, той показва 160.Та, аз винаги карам с реалната скорост по ГПС, знам си отклонението и при ограничения си карам с реалната. Т.е. в тунела скоростомерът ми показва 90, не 80, но аз знам, че истинската ми скорост е 80. На Либрата ни например скоростомерът е абсолютно точен, а на Капата изобщо не работи и карам винаги с включен ГПС, за да си гледам от там скоростта.Ако при теб е такъв случая, и ти караш по твоя си скоростомер с 80, а реалната ти скорост да е 70, всички които карат реално с 80 ще те изпреварват.Не казвам, че е такъв случая, само си разсъждавам.

Коментар

Jimy написа:
        Дори и разлято да има, спирачна течност, масло или марсиански прах ... на кой е отговорността да го види това и установи? Дори жигулата има лампа за налягане на маслото. А да виновен е проектанта на тунела, че не е предвидил шахти с маслоуловител ... боже-боже
        Ми разбира се винаги съм се чудил защо в курсовете за шофери няма лекция за разпознаване на разляти течности по мокър асфалт....... Мокър........ Аз примерно поведох интензивен курс на жената по тая тема и сега ако вали дъжд по пътя и разлея некво масло за да я изпитам, тя само поглежда от 20-30 метра и казва: -"Разлято е двигателно масло, 5W40, Шел Хеликс илиУлтра, на около 9 хиляди км двигателен пробег...... "Тя в никакъв случай не би се заблудила...... Както вероятно и ти......
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

това ти е от добрите попадения хахахахах
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Дай боже всекиму такава жена!
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Ако замерва и изгорели газове от разстояние ще е спер. Може да си отворите сервиз п.с.не се обиждай, просто не се здържах. :D
              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
              182A4.000 IAW49F
              LPG - Lovato EasyFast
              ----------------------------
              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Immortal:При мен разликата е около 7км/ч
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Нямах това предвид, съжелявам че така сте ме разбрали. Лампата на маслото ще подскаже за проблем, съответно водача би могъл да реагира своевременно и да обезопаси ако е възможно. Същото важи и за сп.течност, и за изпадал багаж и тн., но всъщност всеки си решава, как и с колко да кара. Явно това е извода, за мен.
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

Дидо, ти пък с този GPS направо къртиш. То е ясно, че по gps показателите са между 5 и 15 км. разлика надолу в зависимост от китаеца с който го отчиташ. Тествал съм с Garmin от 1000 лв. , с Garmin от 400 лв. и с няколко андроида и нокии ... Първия дава -2 , втория дава -5 , останалите са между -5 и -10 от реалната скорост. Сега ще ме питаш от къде съм сигурен за реалната... ами ще ти обясня на маса с доказателства, тук няма да казвам
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                      Дидо, ти пък с този GPS направо къртиш. То е ясно, че по gps показателите са между 5 и 15 км. разлика надолу в зависимост от китаеца с който го отчиташ. Тествал съм с Garmin от 1000 лв. , с Garmin от 400 лв. и с няколко андроида и нокии ... Първия дава -2 , втория дава -5 , останалите са между -5 и -10 от реалната скорост. Сега ще ме питаш от къде съм сигурен за реалната... ами ще ти обясня на маса с доказателства, тук няма да казвам
                      Ти наясно ли си, че заводски е заложено скоростомера (километража) да показва с между 4 и 7 % по-висока от реалната скорост (говоря като си със стандартния размер гуми за съответния автомобил)?
                      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

veselin10 написа:
                        Дидо, ти пък с този GPS направо къртиш. То е ясно, че по gps показателите са между 5 и 15 км. разлика надолу в зависимост от китаеца с който го отчиташ.
                        Това е верния отговор за скоростта измерена с ГПС. Аз никога не бих се доверил на показанията на ГПС за скоростта..
                        Jimy написа:
                        Нямах това предвид, съжелявам че така сте ме разбрали. Лампата на маслото ще подскаже за проблем, съответно водача би могъл да реагира своевременно и да обезопаси ако е възможно. Същото важи и за сп.течност, и за изпадал багаж и тн., но всъщност всеки си решава, как и с колко да кара. Явно това е извода, за мен.
                        Лампата за налягане на маслото не е никакъв критерии за това колко масло имаш в двигателя. Защото мотоциклета ми събира литър а някой голям камион 20+. Та тия 20+ докато изтекат за да падне налягането и да светне лампата може да минат минути.

Коментар

veselin10 написа:
                          Мерил съм едновременно с 3 различни GPS устройства, плюс скоростомера. Как пък и трите показваха едно и също, само скоростомера се различаваше?!?Вероятността скоростомерът да лъже е огромна, имайки предвид че зависи от много фактори - като почнем от размера и налягането на гумите, и стигнем до калибрирането на самата стрелка. Отделно от това европейската директива към производителите на автомобили, скоростомерите да показват повече от реалната скорост.Темата не е да спорим за точността на ГПС или скоростомерите.Факт е, че на две различни коли скоростомерите в някои случаи показват до 20 км/ч разлика.Мисълта ми беше, че ако някой си кара по неговия скоростомер с 80 км/ч, а друг в този момент го изпреварва, това не значи, че непременно другият кара с превишена скорост. Той също може да кара с 80 км/ч (по неговия си скоростомер).Което си е неоспорим факт.И да се твърди, че видите ли, той бил карал с 80, а другите щом са го изпреварвали, значи 100% са нарушители е глупост.

Коментар

На скоростомер отдавна не вярвам....... Едно приятелче моторисче каза че по километраж вдигал 260, казах му че реално не е повече от 240....Сложих му 10 херцов гпс детоотчита доста по точно и най вече бързо от 1херцовите в телефоните и се оказа че не вдига повече от 238......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

tambuhtaneca написа:
                              Ти наясно ли си, че заводски е заложено скоростомера (километража) да показва с между 4 и 7 % по-висока от реалната скорост (говоря като си със стандартния размер гуми за съответния автомобил)?
                              Не, а ти наясно ли си, че няма да ти повярвам без доказателства
                              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                                tambuhtaneca написа:
                                Не, а ти наясно ли си, че няма да ти повярвам без доказателства
                                Това мога единствено да го приема като ирония - т.е. че си наясно. Иначе в противен случай много ме разсмя.
                                FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Working...
                                X