Вчера минах през тунела, освен мен и един с една Жигулка които карахмев ограничението, всички останали караха със 100+ ...
и това броени дни след трагедията ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Авий колеги ми дуднете за пътни настилки, локви и тн ... я се опомнете!!!! Кой е виновен? Жигулата и колегата в ограничението ли? Щото карат кошници, или присъства соц.автомобил /нищо лично, хващам се за думите/ ... ?!Ами разбира се!Дори и разлято да има, спирачна течност, масло или марсиански прах ... на кой е отговорността да го види това и установи? Дори жигулата има лампа за налягане на маслото. А да виновен е проектанта на тунела, че не е предвидил шахти с маслоуловител ... боже-боже
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?! http://www.keepfighting.ms
Вчера минах през тунела, освен мен и един с една Жигулка които карахмев ограничението, всички останали караха със 100+ ...
и това броени дни след трагедията ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Авий колеги ми дуднете за пътни настилки, локви и тн ... я се опомнете!!!! Кой е виновен? Жигулата и колегата в ограничението ли? Щото карат кошници, или присъства соц.автомобил /нищо лично, хващам се за думите/ ... ?!Ами разбира се!Дори и разлято да има, спирачна течност, масло или марсиански прах ... на кой е отговорността да го види това и установи? Дори жигулата има лампа за налягане на маслото. А да виновен е проектанта на тунела, че не е предвидил шахти с маслоуловител ... боже-боже
Аз не разбирам гледната ти точка?Според теб - кой е виновен за катастрофата?Водачите ли?Всичките 51 водача?!?Т.е. от 51 водачи, НИКОЙ не спазва закона?Е аз пък ще кажа, че всеки път като минавам през тези тунели - доста често го правя - 90% от хората карат с 80 и по-ниска скорост. Както и аз.ВИНАГИ! Единици са тези, които минават с по-голяма скорост!Най-малкото, защото вероятността от другата страна на тунела да има патрулка с радар е голяма. Много често са там.И друго - визирам точно колегата, дето бил карал с 80.Ти сигурен ли си в показанията на скоростомера си?!? Защото моят като карам по ГПС с 90, той показва 100. Като карам със 140 по ГПС, той показва 160.Та, аз винаги карам с реалната скорост по ГПС, знам си отклонението и при ограничения си карам с реалната. Т.е. в тунела скоростомерът ми показва 90, не 80, но аз знам, че истинската ми скорост е 80. На Либрата ни например скоростомерът е абсолютно точен, а на Капата изобщо не работи и карам винаги с включен ГПС, за да си гледам от там скоростта.Ако при теб е такъв случая, и ти караш по твоя си скоростомер с 80, а реалната ти скорост да е 70, всички които карат реално с 80 ще те изпреварват.Не казвам, че е такъв случая, само си разсъждавам.
Дори и разлято да има, спирачна течност, масло или марсиански прах ... на кой е отговорността да го види това и установи? Дори жигулата има лампа за налягане на маслото. А да виновен е проектанта на тунела, че не е предвидил шахти с маслоуловител ... боже-боже
Ми разбира се винаги съм се чудил защо в курсовете за шофери няма лекция за разпознаване на разляти течности по мокър асфалт....... Мокър........ Аз примерно поведох интензивен курс на жената по тая тема и сега ако вали дъжд по пътя и разлея некво масло за да я изпитам, тя само поглежда от 20-30 метра и казва: -"Разлято е двигателно масло, 5W40, Шел Хеликс илиУлтра, на около 9 хиляди км двигателен пробег...... "Тя в никакъв случай не би се заблудила...... Както вероятно и ти......
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Ако замерва и изгорели газове от разстояние ще е спер. Може да си отворите сервиз п.с.не се обиждай, просто не се здържах. :D
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Нямах това предвид, съжелявам че така сте ме разбрали. Лампата на маслото ще подскаже за проблем, съответно водача би могъл да реагира своевременно и да обезопаси ако е възможно. Същото важи и за сп.течност, и за изпадал багаж и тн., но всъщност всеки си решава, как и с колко да кара. Явно това е извода, за мен.
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?! http://www.keepfighting.ms
Дидо, ти пък с този GPS направо къртиш. То е ясно, че по gps показателите са между 5 и 15 км. разлика надолу в зависимост от китаеца с който го отчиташ. Тествал съм с Garmin от 1000 лв. , с Garmin от 400 лв. и с няколко андроида и нокии ... Първия дава -2 , втория дава -5 , останалите са между -5 и -10 от реалната скорост. Сега ще ме питаш от къде съм сигурен за реалната... ами ще ти обясня на маса с доказателства, тук няма да казвам
Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Дидо, ти пък с този GPS направо къртиш. То е ясно, че по gps показателите са между 5 и 15 км. разлика надолу в зависимост от китаеца с който го отчиташ. Тествал съм с Garmin от 1000 лв. , с Garmin от 400 лв. и с няколко андроида и нокии ... Първия дава -2 , втория дава -5 , останалите са между -5 и -10 от реалната скорост. Сега ще ме питаш от къде съм сигурен за реалната... ами ще ти обясня на маса с доказателства, тук няма да казвам
Ти наясно ли си, че заводски е заложено скоростомера (километража) да показва с между 4 и 7 % по-висока от реалната скорост (говоря като си със стандартния размер гуми за съответния автомобил)?
Дидо, ти пък с този GPS направо къртиш. То е ясно, че по gps показателите са между 5 и 15 км. разлика надолу в зависимост от китаеца с който го отчиташ.
Това е верния отговор за скоростта измерена с ГПС. Аз никога не бих се доверил на показанията на ГПС за скоростта..
Jimy написа:
Нямах това предвид, съжелявам че така сте ме разбрали. Лампата на маслото ще подскаже за проблем, съответно водача би могъл да реагира своевременно и да обезопаси ако е възможно. Същото важи и за сп.течност, и за изпадал багаж и тн., но всъщност всеки си решава, как и с колко да кара. Явно това е извода, за мен.
Лампата за налягане на маслото не е никакъв критерии за това колко масло имаш в двигателя. Защото мотоциклета ми събира литър а някой голям камион 20+. Та тия 20+ докато изтекат за да падне налягането и да светне лампата може да минат минути.
Мерил съм едновременно с 3 различни GPS устройства, плюс скоростомера. Как пък и трите показваха едно и също, само скоростомера се различаваше?!?Вероятността скоростомерът да лъже е огромна, имайки предвид че зависи от много фактори - като почнем от размера и налягането на гумите, и стигнем до калибрирането на самата стрелка. Отделно от това европейската директива към производителите на автомобили, скоростомерите да показват повече от реалната скорост.Темата не е да спорим за точността на ГПС или скоростомерите.Факт е, че на две различни коли скоростомерите в някои случаи показват до 20 км/ч разлика.Мисълта ми беше, че ако някой си кара по неговия скоростомер с 80 км/ч, а друг в този момент го изпреварва, това не значи, че непременно другият кара с превишена скорост. Той също може да кара с 80 км/ч (по неговия си скоростомер).Което си е неоспорим факт.И да се твърди, че видите ли, той бил карал с 80, а другите щом са го изпреварвали, значи 100% са нарушители е глупост.
На скоростомер отдавна не вярвам....... Едно приятелче моторисче каза че по километраж вдигал 260, казах му че реално не е повече от 240....Сложих му 10 херцов гпс детоотчита доста по точно и най вече бързо от 1херцовите в телефоните и се оказа че не вдига повече от 238......
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Ти наясно ли си, че заводски е заложено скоростомера (километража) да показва с между 4 и 7 % по-висока от реалната скорост (говоря като си със стандартния размер гуми за съответния автомобил)?
Не, а ти наясно ли си, че няма да ти повярвам без доказателства
Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Не, а ти наясно ли си, че няма да ти повярвам без доказателства
Това мога единствено да го приема като ирония - т.е. че си наясно. Иначе в противен случай много ме разсмя.
Коментар