Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До къде я докарахме ---??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kay_ написа:
    veselin10 написа:
    Kay_ написа:
    Защо пропусксте и факта, че там на високото винаги е една идея по студено. При темп в сф за въпросния ден от 12-14. То там ще е бкло с едно 5 надолу. Демек някъде на границата дали да си с летни или зимни маратонки. А почти всички са били с летни. И ако е стара гумата и с 80-90 да са карали...
    Стига бе, мислех да не пиша повече в темата защото с първия си пост изчерпах 10 страници, ама не се стърпях. Как мислиш, че загряват гумите за 20 км. при скорост 120 примерно? Ами покарай на това време по магистрала с летни чепици 20 км. със 120, спри и ги пипни. Зима в сняг със летни гуми през витиня след 20-30 км. колата се държи дост добре... ама вие не го пробвайте!
    Аз съдя по моя опит, който знам, че не е голям. Извинявам се щом съм казал глупост. Наясно съм, че гумата от триенето загрява. Щом заблуждавам хората с глупости и аз се оттеглям от диспута.
    И двамата знаете е тунелите винаги са мокри, и водата се събира точно в улея на завоя, имайки предвид че в тоя тунел става течение и температурите горе са винаги ниски, мога да се обзаложа че водата е станала на киша и тира просто се е завъртял от там на сетне газ ли е мас ли е оцет ли е все тая щом си стъпил на спирачките и си се качил на шейната.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Така е Слави, ама и както каза Веско, ще я потулят работата. Сега има ли, няма ли разлята течност - никой официално не се изказва. Трагедията си е голяма. Всеки трябва да си даде равносметка как да се движи безопастно по улиците и за себе си и за околните. Белята става за секунди. Сега ние обсъждаме, кой как е можел да спре, но никой от тях не е очаквал създалата се ситуация. Вчера вечерта минах по околовръстното, час след катастрофата на джипката, която се е преметнала у дерето. Точно, катереха трупа на единия в линейката. По пътя имаше много следи от гуми в кръгови движения - явно колата е поднесла и се е врътнала. За това за себе си, знаейки, че нямам голям опит зад волана предпочитам скорост в рамките на ограниченията и да избягвам рисковите маневри. Но и за в бъдеще мисля да действам така. То зад волана повярваш ли си, че си голям...
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Kay_ написа:
        Т За това за себе си, знаейки, че нямам голям опит зад волана предпочитам скорост в рамките на ограниченията и да избягвам рисковите маневри. Но и за в бъдеще мисля да действам така. То зад волана повярваш ли си, че си голям...
        Абе гледай техниката да е в ред .пък другото Божа работа .
        фиатче Браво 2.0

Коментар

TIP написа:
          http://vbox7.com/play:69f77ea78b
          Не че нещо ама тоя си е бая виновен за това да се блъсне в останалите щото още на 20-тата секунда от клипа се виждат ясно силно светещи стопове отпред, ама този не намалява. Скоростта му в тунела е поне с 10-15 км/ч по-висока от тази с която влезе в него да не кажа 20 км/ч - ясно се вижда от прекъснатата линия. Реално почва да спира от 31-вата секунда и за тези 7 секунди според мен намалява от 100 до 30. А и това дето караше не мисля, че е лека кола, по-скоро се държеше като нещо лекотоварно или дори по-тежко.
          FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
            и за тези 7 секунди според мен намалява от 100 до 30.
            Сори, но аз ако не мога да спра от 100 до 30 за по малко от 4 сек, бих си прерязал вените.....
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
              Сори, но аз ако не мога да спра от 100 до 30 за по малко от 4 сек, бих си прерязал вените.....
              Същото си го е мислил и шофьора от клипчето, и е в правото си, защото си познава колата, защото знае че от 80 се спира за около 30-35 метра, за около 2-3 секунди.Ама не, всеки скача на шофьорите, а един не скочи срещу "АПИ". Ако е било прашно защо асфалта не е почистен? Дидо хубаво каза, светофарите къде са? Камери? Пак Ви казвам, няма как от 50 човека, всичките 50 да са малоумни.Случвало ми се е, на кръстовище в София да не мога да спра на жълт сигнал, заради масло. Направо си минах почти от другата страна, като шейна. Дойде ми като гръм от ясно небе. Сухо пролетно време, добре че беше към полунощ, та нямаше нито една кола наоколо.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                tambuhtaneca написа:
                и за тези 7 секунди според мен намалява от 100 до 30.
                С 40 тона ТИР ще видим дали ще спреш за 4 секунди

Коментар

Глава пета ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СЛУЖБИТЕ ЗА КОНТРОЛЧл. 165. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.; бр. 69 от 2008 г.; изм., бр. 10 от 2011 г.) (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби: .........3. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) следят за състоянието на пътя и пътните принадлежности и издават писмени предупреждения, сигнални писма или разпореждания до собствениците или до администрацията, управляваща пътя, и до фирмата, поддържаща пътния участък, за отстраняване на установени неизправности по тях;
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

а един не скочи срещу "АПИ". Ако е било прашно защо асфалта не е почистен
                    Е па тук като е сухо и чист асфалт пак ли АПИ е виновна ??? Пресна снимка от обед днеска.
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

На мен ми се струва, че трябва да вдигнат прага за взимане на книжка, макар че и тази мярка няма да повлияе или вземането на изпита да го направят с доста повече тестове, да върнат и полигона, че някои хора незнаят какво значи дистанция и как трябва да се паркира, общо взето май трябва през 100м да има по един полицай за да намалят катастрофите, иначе нищо не става, а пък в провинцията и малките населени места каква анархия е направо не ми се говори, там карат без книжки, пияни, насрани и т.н.
                      punto HGT

Коментар

коцев написа:
                        Е па тук като е сухо и чист асфалт пак ли АПИ е виновна ???
                        А какво общо има това ПТП, със станалото в тунела?
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

didich написа:
                          На мен ми се струва, че трябва да вдигнат прага за взимане на книжка,.
                          Не е там проблема. Водих дъщеря ми още преди да навърши 18 да кара на полигон. Записах я на курс преди да навърши 18. Взе книжка на 18 и да е жива и здрава си кара вече 5 години и то не зле.

Коментар

А какво общо има това ПТП, със станалото в тунела
                            Ами според мен ,каквито сме извън тунела на сух асфалт , то такива сме и в тунела при хлъзгава настилка.
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

nikolce написа:
                              ФЕРАРИСТ написа:
                              Същото си го е мислил и шофьора от клипчето, и е в правото си, защото си познава колата, защото знае че от 80 се спира за около 30-35 метра, за около 2-3 секунди.Ама не, всеки скача на шофьорите, а един не скочи срещу "АПИ". Ако е било прашно защо асфалта не е почистен? Дидо хубаво каза, светофарите къде са? Камери? Пак Ви казвам, няма как от 50 човека, всичките 50 да са малоумни.Случвало ми се е, на кръстовище в София да не мога да спра на жълт сигнал, заради масло. Направо си минах почти от другата страна, като шейна. Дойде ми като гръм от ясно небе. Сухо пролетно време, добре че беше към полунощ, та нямаше нито една кола наоколо.
                              Мислел си го е, ама не го е измислил достатъчно явно, може да спре от 80 за 35 метра ама на сух асфалт при нулев наклон. Но първо не спира от 80 а поне от 95-100, 2-ро има наклон, трето пътната настилка е мокра/хлъзгава - та тези 40-50 метра от 100 до 0-ла стават 100-120 метра, а не се знае и кой колко багаж има в автомобила. Все на българина някой друг му е виновен и никога той.

Коментар

naskobg написа:
                                didich написа:
                                На мен ми се струва, че трябва да вдигнат прага за взимане на книжка,.
                                Не е там проблема. Водих дъщеря ми още преди да навърши 18 да кара на полигон. Записах я на курс преди да навърши 18. Взе книжка на 18 и да е жива и здрава си кара вече 5 години и то не зле.
                                То и аз изкарах книжна още на 17г. и чаках една година да навърша 18г и чак тогава си взех книжката, ама в това откачено време, с тия филми, игри, клипчета със състезатели и т.н. това младо поколение мисли по съвсем друг начин или по скоро като седнат зад волана не мислят въобще.
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X