Колеги, имам голям проблем! Кучо (лабрадор на 3 години) се е научил да се качва и разхожда по диваните. Проблема е там, че кучо е бял, а диваните черни. Не мога да ви опиша какви космаци пуща... Хитрягата не го прави, ако има хора в стаята, щото ако го хвана горе ще има шутове. И в момента, в който ида до магазина примерно, той е на дивана... Не мога за най-малкото излизане да слагам столове и разни други предмети, които да му пречат да се качи.Давайте идеи!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да накарам кучето да не се качва по диваните?
Collapse
X
-
Ти да не си врачка... От сутринта са чудя дали да изненадам домашните с едно черно лабрадорче...Моля те, напиши ми на лично или тук 3 причини заради които да го взема или да не го взимам, че съм зациклил :DАко мяташ някакъв чаршаф върху дивана, който да служи за "сплашване"?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Единствено му се говори и като сгреши се сръчква с пръст но ще се научи само от "шефа" си или по точно водача на глитницата. Имал съм питбул и доберман и го казвам от лочен опит колега. Не си ли ти водача на глутницата шанса клони към нула.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Щом до сега не си го научил - лоша работа. Решението е като няма хора в стаята и кучето да не седи в стаята. Другият вариант е да го изненадваш - уж излизаш и чакаш да се качи и влизаш с шутове. Моето старото куче така правеше - като съм в стаята, лежи на пода или в леглото си. и аз си мисля, че не се качва на дивана, докато един ден не слязох по външната стълба и гледам то се простряло и спи на дивана. Влизам тихо в къщата да не ме чуе и да хо хвана, влизам в стаята, а то лежи и спи, че и хърка, на килима... кога ме усети, че и стопли да слезе и да се прави на заспало. Но... ако се въпръжиш с търпение след годинка-две може и да стане номера.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
12 години гледах ротвайлер. Аз съм водача на "глутницата"! Обаче за да го наритам трябва първо да го спипам в крачка. За да има ефект е просто задължително да е в момента на правенето на белята! Не мога да го набия, а той да не разбира защо. Пробвал съм да го дебна, но той е хитър...Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Има нещо от което го е страх, слагай го на дивана. Моята котка я отучих с дезодорант, който небрежно забравях на дивана, а тя имаше страх от дезодоранта щото той пръска и мирише.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
не
S_BANKOV написа:Има нещо от което го е страх, слагай го на дивана. Моята котка я отучих с дезодорант, който небрежно забравях на дивана, а тя имаше страх от дезодоранта щото той пръска и мирише.Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.
Коментар
-
gamma написа:12 години гледах ротвайлер. Аз съм водача на "глутницата"! Обаче за да го наритам трябва първо да го спипам в крачка. За да има ефект е просто задължително да е в момента на правенето на белята! Не мога да го набия, а той да не разбира защо. Пробвал съм да го дебна, но той е хитър...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
offff
ele написа:gamma написа:12 години гледах ротвайлер. Аз съм водача на "глутницата"! Обаче за да го наритам трябва първо да го спипам в крачка. За да има ефект е просто задължително да е в момента на правенето на белята! Не мога да го набия, а той да не разбира защо. Пробвал съм да го дебна, но той е хитър...Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар