Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да накарам кучето да не се качва по диваните?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да накарам кучето да не се качва по диваните?

Колеги, имам голям проблем! Кучо (лабрадор на 3 години) се е научил да се качва и разхожда по диваните. Проблема е там, че кучо е бял, а диваните черни. Не мога да ви опиша какви космаци пуща... Хитрягата не го прави, ако има хора в стаята, щото ако го хвана горе ще има шутове. И в момента, в който ида до магазина примерно, той е на дивана... Не мога за най-малкото излизане да слагам столове и разни други предмети, които да му пречат да се качи.Давайте идеи!
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Ти да не си врачка... От сутринта са чудя дали да изненадам домашните с едно черно лабрадорче...Моля те, напиши ми на лично или тук 3 причини заради които да го взема или да не го взимам, че съм зациклил :DАко мяташ някакъв чаршаф върху дивана, който да служи за "сплашване"?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Единствено му се говори и като сгреши се сръчква с пръст но ще се научи само от "шефа" си или по точно водача на глитницата. Имал съм питбул и доберман и го казвам от лочен опит колега. Не си ли ти водача на глутницата шанса клони към нула.
      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

куче

Възпитание с опакото на каката иначе няма оправияНие имахме доберманка и като си легнем спеше долу до спалнята като се събудим седеше м/у нас на спалнята хитра повече от куче.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Щом до сега не си го научил - лоша работа. Решението е като няма хора в стаята и кучето да не седи в стаята. Другият вариант е да го изненадваш - уж излизаш и чакаш да се качи и влизаш с шутове. Моето старото куче така правеше - като съм в стаята, лежи на пода или в леглото си. и аз си мисля, че не се качва на дивана, докато един ден не слязох по външната стълба и гледам то се простряло и спи на дивана. Влизам тихо в къщата да не ме чуе и да хо хвана, влизам в стаята, а то лежи и спи, че и хърка, на килима... кога ме усети, че и стопли да слезе и да се прави на заспало. Но... ако се въпръжиш с търпение след годинка-две може и да стане номера.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

кучето няма да прави проблеми

Здравейте, може да видите решението в прикачения файл. От моя опит устаниових че дори един престой в клетка, дисциплинира кучето.
            Прикачени файлове
            Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.

Коментар

12 години гледах ротвайлер. Аз съм водача на "глутницата"! Обаче за да го наритам трябва първо да го спипам в крачка. За да има ефект е просто задължително да е в момента на правенето на белята! Не мога да го набия, а той да не разбира защо. Пробвал съм да го дебна, но той е хитър...
              Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Запиши го с камера за наблюдение и после му пусни видеото
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

А не може ли някой да го примами да се качи докато ти ’не виждаш’, все едно няма проблем, а после ти като ’водач на глутницата’ да го нашуташ, кучето наистина, примамвача наужким?

Коментар

Има нещо от което го е страх, слагай го на дивана. Моята котка я отучих с дезодорант, който небрежно забравях на дивана, а тя имаше страх от дезодоранта щото той пръска и мирише.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

не

S_BANKOV написа:
                      Има нещо от което го е страх, слагай го на дивана. Моята котка я отучих с дезодорант, който небрежно забравях на дивана, а тя имаше страх от дезодоранта щото той пръска и мирише.
                      различните животни имат различно отношение към миризми и предмети. Едни можеда ги отблъсква, други може да ги привлича ... или поне да не им действа. Клетка е истинскто решение!

Коментар

gamma написа:
                        12 години гледах ротвайлер. Аз съм водача на "глутницата"! Обаче за да го наритам трябва първо да го спипам в крачка. За да има ефект е просто задължително да е в момента на правенето на белята! Не мога да го набия, а той да не разбира защо. Пробвал съм да го дебна, но той е хитър...
                        Ми да де, това е идеята - дебни, докато го хванеш. Аз моето не можах да го хвана на дивана и не е яло шутове за това, само се научи - като иска на дивана, слага глава и чака да му дам разрешение. Сега вече, като остаря, изобщо даже не иска да се качва.Клетката не е спасение, особено за куче на 3 години, което никога не е затваряно в клетка.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

offff

ele написа:
                          gamma написа:
                          Ми да де, това е идеята - дебни, докато го хванеш. Аз моето не можах да го хвана на дивана и не е яло шутове за това, само се научи - като иска на дивана, слага глава и чака да му дам разрешение. Сега вече, като остаря, изобщо даже не иска да се качва.Клетката не е спасение, особено за куче на 3 години, което никога не е затваряно в клетка.
                          Що да не е решение? Да не би да може да излезне само от клетката ))Освен това привикването с клетката е процес.Освен това щом ти казваш че не е , значи е !

Коментар

Гледайте повече деца и внучета, вместо кучета...
                            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Клетката я забравете!
                              Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Working...
                              X