Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможно ли е да лъжат с метана?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Възможно ли е да лъжат с метана?

Досега 2 пъти зареждам на Булмаркет и на Лукойл и събира около 13.5 кг.Вчера сипах на ОМВ и събра 15.83 кг, а уж даже налягането на ОМВ беше малко под 200 бара.Отделно снощи стрелката на метана отиде почти на макс, а тази сутрин беше на малко под 3/4.Замислих се как го мери колонката тоя метан на килограми?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Разбира се, че лъжат... Със всичко и навсякъде Манометъра на колонката показва 230 бара, а на диагностиката 200...
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

На OMV не зареждам, бутилките са ми общо 9кг, на Лукойл досега повече от 8.6кг не са успели да натъпчат.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Re: Възможно ли е да лъжат с метана?

infineon написа:
        Досега 2 пъти зареждам на Булмаркет и на Лукойл и събира около 13.5 кг.Вчера сипах на ОМВ и събра 15.83 кг, а уж даже налягането на ОМВ беше малко под 200 бара.Отделно снощи стрелката на метана отиде почти на макс, а тази сутрин беше на малко под 3/4.Замислих се как го мери колонката тоя метан на килограми?
        В София имах Тойота Карина на газ. Разлика в наливаните количества не съм имал само на Петрол и Еко. На всички останали винаги варираше едно зареждане с друго - говорим за пълнене на винаги празна бутилка. А на ОМВ на България, в 40 литрова по обем бутилка редовно ми сипваха по 42-3 литра посред лято.

Коментар

Шел нямат метан станции и по-добре.За сметка на това много лъжат или поне колонките за газ особенно им са на някакъв друг извънземен стандарт. Сипвали са ми на 40 литрова газова бутилка 49 литра! Горивата по-принцип им са уж качествени поне за нафтата.ОМВ същата работа с газта и метана.За бензините и нафтата им никога не съм зареждал и никога не смятам да зареждам от там.
          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

infineon написа:
            Отделно снощи стрелката на метана отиде почти на макс, а тази сутрин беше на малко под 3/4.
            Пипни бутилката след зареждане, топла ли е?
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
              infineon написа:
              Отделно снощи стрелката на метана отиде почти на макс, а тази сутрин беше на малко под 3/4.
              Пипни бутилката след зареждане, топла ли е?
              Не мога, монтирани са под колата и имат и защитен кожух върху тях.В темата става дума за метан, не за газ.Някой знае ли на какъв принцип мери метановата колонка?
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Много добре знам, че става дума за метан, не за пропан-бутан.Метана идва до метанстанцията с налягане 6 бара и се сгъстява с компресор до 250, като се налага да се охлади. Измервателните уреди на колонката са калибрирани на 20, или 25 градуса. Като ти го нахакат с 50, при охлаждането в бутилката после се губи налягане.Този мач съм го играл отдавна...
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

infineon написа:
                  Някой знае ли на какъв принцип мери метановата колонка?
                  Кориолисов масомер

Коментар

Working...
                  X