krasio_79bs написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за предимство
Collapse
X
-
Re: Въпрос за предимство
Lane Staley написа:Kay_ написа:П.П. Lane Staley ти прочете ли въпроса на БО по т1?ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Re: Въпрос за предимство
Kay_ написа:И да прочетох ти отговора - цитираш членове нямащи много общо със ситуацията. Още малко ще ми кажеш, че като ми се набуташ 8ма кола и се изстреляш аз вече трябва да те третирам, като движещ се по лява лента и трябва да се изчакам. Добре..like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
krasio_79bs написа:Редовно ми се случва идвайки от позиция едно,да бъда руган и псуван от идващите от позиция 2. Аз ли бъркам нещо? Лявото с дясното ли бъркам?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Само да изясним нещо. Цялото това писане и цитиране на членове е за да обориш следното твърдение на Дидо? Или аз съм разбрал грешно?"1. Първият подал мигач тръгва пръв. Същото е като при изпреварване. Щом си подал мигач, се счита, че си започнал маневрата и задния трябва да те изчака. "Определено дано не попадаме в такава ситуация двамата.Жив и здрав и всичко добро.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
krasio_79bs написа:То като е тръгнало да се питаме за предимство ,да питам и аз.Кой е с предимство на това кръстовище?https://goo.gl/maps/yuuC14uS5YuРедовно ми се случва идвайки от позиция едно,да бъда руган и псуван от идващите от позиция 2. Аз ли бъркам нещо? Лявото с дясното ли бъркам?Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Lane Staley написа:Положението е още по-тъпо при извънградско, когато се зареди опашка зад някой бавнодвижещ се. Тогава често се случва задните да изхвърчат напред, а понякога и нагло да се врат, защото не могат да изпреварят цялта колона. МНого често решавам да изчакам предните, но се оказва, че има една-две коли, които изобщо не смятат да изпреварват - по-слабичка кола, леко стресиран шофьор. Смятам се за доста толерантен шофьор и чакам, но няма да го чакам от Търново до Ябланица.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:И кое му е наглото ако някой е тръгнал да изпреварва 1-2-10 коли и реши по средата да се прибере?Или викаш ти не трябва да го пускаш нищо, че закона те задължава да оставиш място всяка една кола, която те изпреварва да може да се прибере.BO написа:закона те задължава да оставиш място всяка една кола, която те изпреварва да може да се прибере.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Чл. 41. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна. (2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.Чл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен: 1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това, което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;2. след като е подал сигнал, да се убеди, че има видимост, свободен път на разстояние, достатъчно за изпреварване, и че може да заеме място в пътната лента пред изпреварваното пътно превозно средство, без да го принуждава да намалява скоростта или да изменя посоката на движение.(2) Водач, който изпреварва, е длъжен: 1. по време на изпреварването да осигури достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно превозно средство;2. когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предназначена за насрещното движение, да не създава опасност или пречки за превозните средства, движещи се по нея;3. да се убеди, че като се движи с безопасна скорост, може да извърши изпреварването за кратко време.(3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.Ако не оставиш място изпреварващия да се прибере не спадали в категорията "какъвто и да е друг начин"?ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Kay_ написа:Чл. 41. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна. (2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.Чл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен: 1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това, което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;2. след като е подал сигнал, да се убеди, че има видимост, свободен път на разстояние, достатъчно за изпреварване, и че може да заеме място в пътната лента пред изпреварваното пътно превозно средство, без да го принуждава да намалява скоростта или да изменя посоката на движение.(2) Водач, който изпреварва, е длъжен: 1. по време на изпреварването да осигури достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно превозно средство;2. когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предназначена за насрещното движение, да не създава опасност или пречки за превозните средства, движещи се по нея;3. да се убеди, че като се движи с безопасна скорост, може да извърши изпреварването за кратко време.(3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.Ако не оставиш място изпреварващия да се прибере не спадали в категорията "какъвто и да е друг начин"?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:BO написа:Моля те покажи ми къде точно:BO написа:закона те задължава да оставиш място всяка една кола, която те изпреварва да може да се прибере."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Lane Staley написа:Kay_ написа:Чл. 41. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна. (2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.Чл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен: 1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това, което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;2. след като е подал сигнал, да се убеди, че има видимост, свободен път на разстояние, достатъчно за изпреварване, и че може да заеме място в пътната лента пред изпреварваното пътно превозно средство, без да го принуждава да намалява скоростта или да изменя посоката на движение.(2) Водач, който изпреварва, е длъжен: 1. по време на изпреварването да осигури достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно превозно средство;2. когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предназначена за насрещното движение, да не създава опасност или пречки за превозните средства, движещи се по нея;3. да се убеди, че като се движи с безопасна скорост, може да извърши изпреварването за кратко време.(3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.Ако не оставиш място изпреварващия да се прибере не спадали в категорията "какъвто и да е друг начин"?ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
За пореден път, в качеството си на водач на автомобил с дължина под 5 метра, питам - посочете къде законът ми вменява задължение да оставя " място всяка една кола, която те изпреварва да може да се прибере"?Има такова задължение, но за МПС и състави с дължина над 7 метра. Кау, аз не казах, че в крада може, извън не - казах, че извънградско се "получава тъпо", но никъде не съм казал, че противоречи на закона Вие се опитвате да прокарате тези, за които не можете да намерите подкрепа в закона.Предлагам да си опресните знанията и после да спорим.Основният пръблем в тези ситуации е, че са сложен микс от колегиалност и буквално спазване на закона или от нарушаването му. Както и фактътт, че в група от 5 души ( т.е. 5 коли една зад друга ) вероятността всички да мислят еднакво и да спазват закона - поне в България - клони към нула. И става като в уестърн - кой е по-бърз.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Не съм убеден, че в закона пише директно да остави място за една кола, но всичко е обобщено с "изпреварвания не възпрепятства изпреварващия". Точно както и с понятието несъобразена скорост. Но ако стане катастрофа и се стигне до съд, убеден съм, че ако изпреварвания не е осигурил място да влезе кола, то ще го отнесе по този член. За другата част на ситуацията колко е тъпо да караш залепен на някой няма смисъл да се говори.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар