Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за предимство

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за предимство

БургазлиЙ ще се сетят за какво става въпрос.Жълтата маркировка е бус-лента, съответно жълтото "петно" е автобус. Знаци няма.Знам какво е предимството, при престрояване от лента в лента, но в случая лекият автомобил си кара в лентата. Днес един автобус щеше да ме отнесе много яко и се заформи спор с колегата.
    Прикачени файлове
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Като цяла ми се струва , че маркировката е неадекватна но това е друга тема. Принципно градски транспорт се води с някаква степен на предимство но не мога да кажа в конкретния случай да ли трябва да се пропусне автобуса или не.По скоро не!!!
    Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
    Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

След като продължаваш движението си в собствената лента,автобусът е длъжен да те пропусне.Поне така е от картинката.
      1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

Там ще стане много весело особено лятото. Сутринта имаше едни куки правеха забележки ако някой настъпи бус лентата, засега само забележки... Такава малоумна работа не бях виждал никъде, предпоставките за ПТП са огромни. Отляво винаги има поток автомобили, а бусовете сякаш пътя е техен смело тръгват да секат пътя. Кмета назначи 5-6 човека на сладка работа и държавна заплатка да следят точно за такива проблеми... къде са?
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Бургазлиите нали в една др тема си се оплаквате и там колега е качил видео на подобно или същото място. направи ми впечатление, че от клипа не видях знаци и на мен ми стана интересно "кой е с предимство?" Лично аз бих пропуснал автобуса да си премине в бус лентата, понеже е градски транспорт и го тълкувам все едно излизат от спирка. Дали така е правилно не знам. Не съм карал в такава ситуацция.
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

И точно в тоя момент си рискуваш задната броня... точно на същото място е клипчето качено от Краси.

Коментар

То и на пешеходна, пак си я рискуваш

Коментар

Не е само задната броня. Оня днес за малко да ме нацепи странично. Както си и карах със 70, щеше да ме четете по вестниците после...
                Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

И като излиза от спирка какво?Нали е без предимство?Ще си изчака и ще пропусне трафика.Друг е въпроса за колегиалността.Винаги,когато имам възможност,пускам градския транспорт.Но да ми спре по средата на лентата,на ляв мигач,въпреки че хората още слизат или се качват,да ме извинява.Не пускам.

Коментар

pavyan написа:
                    И като излиза от спирка какво?Нали е без предимство?Ще си изчака и ще пропусне трафика.Друг е въпроса за колегиалността.Винаги,когато имам възможност,пускам градския транспорт.Но да ми спре по средата на лентата,на ляв мигач,въпреки че хората още слизат или се качват,да ме извинява.Не пускам.
                    Ами, когато има бастуни на аварийни на спирката - къде се очаква да се дене тоя автобус/тройлей?За удебеленото - признавам си, че карам по усет и много много не си спомням точни формулировки от правилника, но когато бях на изпита 3ма ги скъсаха, понеже не бяха пуснали тролей излизащ от спирка. Общо взето като случка съм го запомнил, а и както каза ти от колегиална гледна точка ( в автобуса има 100-200 души, а аз съм сам в кола) предпочитам, когато ситуацията не предвещава да се задръстим или да стане ПТП - да пусна градския транспорт.

Коментар

По закон, автобусът от градският транспорт, като тръгва от спирка, не трябва ли да се пусне?

Коментар

Изяснихме се с колегата, благодарение на новата картинка. Аз кат Майор Костов малко Ясно е, че аз съм с предимство.@stilo_new, това не е спирка. Там автобусите се движат с 50-60км/ч и трябва от крайна дясна да минат в крайна лява лента.
                        Прикачени файлове
                        Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Е то тази картинка, не показва как са реално нещата там. Реално са като на първата картинка.

Коментар

Чакай малко втората картинка няма нищо общо с това което са сътворили тези гении, тая пунктирана линия почва след като автобуса е излязъл от джоба на спирката. Първата картинка е по-точна, средната линия има чупка. Трябва да питаме стюардите от Ф1 по въпроса, кой е на състезателната линия

Коментар

stilo_new написа:
                              Е то тази картинка, не показва как са реално нещата там. Реално са като на първата картинка.
                              Ако на първата картинка не става въпрос за спирка,то смятам,че автобуса е с предимство,защото той продължава движението си направо,а лекият автомобил се престроява поради стесняване на пътя.

Коментар

Working...
                              X