Няма какво да опреснявам. Обсъждаме 2 неща. Ти каза, че твърдението на дидо по въпроса на бо не е вярно. Точно това ти успорих. Другото е трябва ли извънградско изпреварвания да осрави място за пре иране на изпреварващия. Оцветявахти в син цвят и ти си го тълкуваш както си знаеш.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за предимство
Collapse
X
-
Lane Staley написа:посочете къде законът ми вменява задължение да оставя " място всяка една кола, която те изпреварва да може да се прибере"?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
BO написа:1. Спираме две коли зад един рейс. Пътя е с по две ленти в посока. Давам ляв мигач и започвам да чакам всички от съседната лява лента да минат, за да заобиколя спрелия рейс. Зад мен спира втора кола и тя дава мигач за същото като моето движение. Колите в лявата лента свършват. Да, ама задния има около 2 секунди преднина, докато изчакам колите и за мен да свършат. Кой има предимство? Аз нещо не успях да схвана. Не би ли трябвало ти като първа кола да имаш две секунди преднина?
Коментар
-
Kay_ написа:Няма какво да опреснявам. Обсъждаме 2 неща. Ти каза, че твърдението на дидо по въпроса на бо не е вярно. Точно това ти успорих. Другото е трябва ли извънградско изпреварвания да осрави място за пре иране на изпреварващия. Оцветявахти в син цвят и ти си го тълкуваш както си знаеш.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
M5kov написа:Lane Staley написа:посочете къде законът ми вменява задължение да оставя " място всяка една кола, която те изпреварва да може да се прибере"?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Ок, каква е твоята гледна точка по този въпрос?Ще "накажеш" изпреварващия, че не си е преценил възможностите?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Lane Staley написа:За пореден път, в качеството си на водач на автомобил с дължина под 5 метра, питам - посочете къде законът ми вменява задължение да оставя " място всяка една кола, която те изпреварва да може да се прибере"?Има такова задължение, но за МПС и състави с дължина над 7 метра.(2) За улесняване на изпреварването по двулентовите двупосочни пътища извън населени места водачите на пътни превозни средства или състави от пътни превозни средства с дължина над 7 метра, с изключение на случаите, когато те извършват изпреварване, трябва да поддържат такова разстояние между своето превозно средство и движещото се пред него друго превозно средство, че изпреварващите ги пътни превозни средства да могат безопасно да заемат място между тях.23. "Пътно превозно средство" е съоръжение, придвижвано по пътя на колела и използвано за превозване на хора и/или товари. Към пътните превозни средства се приравняват трамваите и самоходните машини, когато се придвижват по пътищата.33. "Състав от пътни превозни средства" е механично свързани пътни превозни средства, които участват в движението по пътищата като едно цяло.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ти как обори обратното? За това сме хора - мислим и тълкуваме различно. Вече съм 100% сигурен, че не искам да те срещам на пътя. Особенно на дидо думите така ги обори, че не е истина. Хайде сега разясни ни на нас закона по двата въпроса. Ама искам да видя черно на бяло от закпна, че не съм длъжен да оставя дистанция и за на Бо въпроса, че когато сме зад автобуса е кой завари.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Re: Въпрос за предимство
Lane Staley написа:Хайде да видим ако са 8 коли и чакат първия - това са 8Х5 -> поне 40 метра свободно пространство докато тръгне първия, после излизат следващите. Мислиш ли, че такова излизане ще е по-голямо облекчение за задръстванията? Не, защото докато 5-6-7мия чакат първия вече идва следващата вълна.
Коментар
-
krasio_79bs написа:То като е тръгнало да се питаме за предимство ,да питам и аз.Кой е с предимство на това кръстовище?https://goo.gl/maps/yuuC14uS5YuРедовно ми се случва идвайки от позиция едно,да бъда руган и псуван от идващите от позиция 2. Аз ли бъркам нещо? Лявото с дясното ли бъркам?
Коментар
-
А по въпроса за пресичащата бус лента, останалите ленти, мисля, че на това място ще бъде поставен светофар за колите и такъв който е от тези специалните за автобусите. И по този начин като се появи "бързият автобус", светофара спира колите и той си минава.Някой колеги тук, който не са от Бургас, сигурно не знаят, но градските автобуси в Бургас, ще имат специални светофари, същите каквито имат трамваите в София.На две от къстовищата вече и се използват.
Коментар
-
gamma написа:Стана още по-интересно. Колегата ме подсети, че всъщност има още една маркировка с жълто. Неговият довод е, че един вид пресичаш бус-лентата т.е. там автобусът е с предимство.
Коментар
-
stilo_new написа:А по въпроса за пресичащата бус лента, останалите ленти, мисля, че на това място ще бъде поставен светофар за колите и такъв който е от тези специалните за автобусите. И по този начин като се появи "бързият автобус", светофара спира колите и той си минава.Някой колеги тук, който не са от Бургас, сигурно не знаят, но градските автобуси в Бургас, ще имат специални светофари, същите каквито имат трамваите в София.На две от къстовищата вече и се използват.Пък светофарите за автобуситеимат по-скоро странен светлинен ефект, отколкото някаква логичност и/или полезност за останалите участници в движението.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Малко е сбъркано изпълнението на маркировката, но реално автобуса е с предимство. Прекъсната линия и интервали.3. (изм. - ДВ, бр. 13 от 2015 г., в сила от 21.05.2015 г.) "Единична прекъсната линия" - М3. На пътните превозни средства е разрешено да я пресичат. Когато линията очертава границата между съседни пътни ленти, тя се изпълнява с дължина на "интервала", различна от тази на "чертата", а когато очертава пътя с предимство в зоната на кръстовища и пътни възли без шлюзове, траекторията на пътните превозни средства при преминаване през кръстовище или специализирана лента за движение, дължината на "интервала" е равна на дължината на "чертата";Либра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.
Коментар
-
k76 написа:Малко е сбъркано изпълнението на маркировката, но реално автобуса е с предимство. Прекъсната линия и интервали.3. (изм. - ДВ, бр. 13 от 2015 г., в сила от 21.05.2015 г.) "Единична прекъсната линия" - М3. На пътните превозни средства е разрешено да я пресичат. Когато линията очертава границата между съседни пътни ленти, тя се изпълнява с дължина на "интервала", различна от тази на "чертата", а когато очертава пътя с предимство в зоната на кръстовища и пътни възли без шлюзове, траекторията на пътните превозни средства при преминаване през кръстовище или специализирана лента за движение, дължината на "интервала" е равна на дължината на "чертата";
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар