Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Металотърсач - Избор и законност на уреда?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз също не очаквам за 500 лева да купя кой знае какво, но просто искам са зарадвам жената за коледа с нещо. Дали ще се намери нещо, няма значение то е за хоби о тръпката като изсвири да разкопаеш мястото и малко за спорта и разходките сред природата.Колега дай пример за някоя самоделка
    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

flippy89 написа:
      stilo_new написа:
      Металдетектинг, синоним на иманярство. Чуждите думи винаги заместват добре българските.
      Някой май не чете, разбери разликата м/у хоби търсене и иманярство и тогава дай коментар. Като гледам май нямаш какво да кажеш по темата, ще те помоля да не пишеш в нея.Колега Банков ти с какъв апарат си и намирал ли си нещо по интересно., спирали ли са те с него до сега?
      Май добре се е ориентирал за какъв ще те вземе всеки, който те види с това нещо в ръцете. Риска да бъдеш определен като "заловен иманяр" в пресата и по-гадното, в досието е голям. Имах такова нещо и мигом го разкарах, като тръгнаха промени в закона относно притежание и ползване, също го ползвахме за ламаринки, консерви и станиоли от цигари "Стюардеса" по дерета и горички. Отделно срите с ъъъ... Истински иманяри, повечето от които са с психични отклонения и за които си конкуренция. Ама то трябва да го поносиш малко, за да схванеш всичките нюанси на непривлекателност на идеята. А ако си му пил хапчето вече, вземай гарета, достатъчен е за играчка и винаги с пазар после.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

1. притежаването на металдетектор не е забранено от закона2. Използването му е забранено на всички места, регистрирани като археологични територии в Националния институт на културното наследствоНе знам как някой полицай ще те спипа с металдетектор в храстите на полето и ще те обяви за иманяр - трябва да си малоумен да не можеш две приказки да кажеш да защитиш правата си.Освен това има федерация по металдетектинг - може от там да черпиш информация.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

До колкото знам има начин да се регистрираш като търсач на метеорити е не колкото Тунгуския но все пак е вратичка в закона
          EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
          EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
          FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

Абе не се сърди, ама с тоя бюджет 400-500лв ми се струва че няма да е подарък за жената...Ай да не ни мяташ по върбите!
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Жалко че не вярваш, но е така. И вече започвам да се отказвам да и купя такова нещо, предвид неприятностите кпито може да си навлечем.А аз за жена си давам всичко за да е щастлива, та за това мислех да и подаря детектор, но май ще бъде нещо друго.Благодаря на колегите за отговорите. Моля темата да се изтрие

Коментар

flippy89 написа:
                Жалко че не вярваш, но е така. И вече започвам да се отказвам да и купя такова нещо, предвид неприятностите кпито може да си навлечем.А аз за жена си давам всичко за да е щастлива, та за това мислех да и подаря детектор, но май ще бъде нещо друго.Благодаря на колегите за отговорите. Моля темата да се изтрие
                Що? Купии й на жената! Ще се информираш къде са археологичните територии и няма да ходите там. Какво лоши има да търси из полето - не е забранено!

Коментар

ele написа:
                  flippy89 написа:
                  Що? Купии й на жената! Ще се информираш къде са археологичните територии и няма да ходите там. Какво лоши има да търси из полето - не е забранено!
                  Абе купи и ботуши или даже направо и купи кредитина карта и карта на мола
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    ele написа:
                    flippy89 написа:
                    Абе купи и ботуши или даже направо и купи кредитина карта и карта на мола
                    Що да не й купи на жената??? Той ако не й купи - кой ще й купи? Големи цинцъри се извъдихте - ако не зарадваш жена си, коя друга ще зарадваш??

Коментар

flippy89 написа:
                      а, та за това мислех да и подаря детектор, но май ще бъде нещо друго
                      Flippy89, ама вярно ли с отказа заради някакви митове и легенди за проблеми с властта за любители търсачи. Тя и Еле по-горе го каза, трябва да си малоумен за да не се защитиш при положение, че всичко ти е ОК. Интересно ми е как и защо ще те гонят или набедят за иманяр, ако си бръмчиш на разрешено място и не носиш/съхраняваш исторически ценности?Ако може препатилите да споделят опит, че и на мен ми стана любопитно!
                      Lupo - The Monster
                      Е83 3D

Коментар

Щото хората са такива, а и са свикнали да виждат основно черни събратя да си берат жИлязо с такива машинки...
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Предвид селото където живея е пълно с иманяри и останки от крепости , Магурата е близо и ако жената тръгне на някъде с това и я види някой от конкуренцията( без да знае че просто си тутка за кеф, а не за пари) ще се направи на мъж и ще трябва да го търсят с пинсети после. Тя разбира се няма да ходи там, а по нивите, но българина е прост човек и за това мисля да не го купувам. От властите не се притеснявам, мога да обяснявам много добре.

Коментар

Working...
                          X