Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Металотърсач - Избор и законност на уреда?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Металотърсач - Избор и законност на уреда?

Колеги помагайте че ми се е запалила главата, жената от много време ме врънка за металдетектор защото иска да си обикаля по чукарте и нивите покрай село да "си тутка". От начало не бях много съгласен, но идва коледа и нова година и мисля да я сдобия един евтин металотърсач за да е миирна къщата . Интересува ме първо до колко е законно това нещо, единственото което знам е че не трябва да се ходи до археологически и исторически обекти защото се води иманярство, трябва да има документ за металдетектора. Карт на археологическите обекти мож е да се вземе от общната в която се намира селото и това няма да е проблем, за да нямаме непрятности, ако има колега запознат с друг условия който трябва да спазим нека ги каже. Сега следва и избора на металотърсач, максимума който мога да отделя е 400 лева предвид работата която ще върши, най-вече ще се обикаля по нивите, гората и реката (за самородно злато). Споделете няой модел лекичък като за жена и става за 1-ви (и надявам се последен) металотърсач.
    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Ммм-даа, по-добре не питай или директно отивай и купувай какво си избереш нещо на горната ти бюджетна граница и приключвай. Темата е безкрайна, като: каква жена, каква кола, какъв телфон и т.н. безкрайни. Каквото и да избереш около този бюджет все ще е играчка, поне според 90-95% от "разбирачите". Ако ти се чете, връхлитай в примерно: империо.биз или металдетектинг.еу и ....... нека объркването започне сега. А за самородно злато информация, примерно в бг-драга.ком. Но май са невъзможни за съчетаване м.детектор и самородно злато в БГ, или поне не знам някой да е намирал такова с машинка у нас.Не е незаконно да си бръмчиш в нивата, реката или по гората, стига да не си в археологически обект. Пази си и документите за машинката за всеки случай. Успех с избора и много приятни разходки и емоции около машинката!Да не съм съвсем офф, бих избрал някой Garret ACE 250 или Teknetics euro pro!
    Lupo - The Monster
    Е83 3D

Коментар

Както казва един колега "не дават, ако питаш", така че карай на този принцип.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Това иманярството е голяма зараза,работя на водния цикъл в Силистра а това бил един от най старите градове в България.Там където камионите изсипват пръста от изкопите има переодично някой със металдетектори и намират доста монети.Но аз и без такава джаджа ги намирам.имам доста добри попадения.Но на тез със джаджите никой нищо не им е казал.
        Е46 330d 2++

Коментар

dasteri777 написа:
          Това иманярството е голяма зараза,работя на водния цикъл в Силистра а това бил един от най старите градове в България.Там където камионите изсипват пръста от изкопите има переодично някой със металдетектори и намират доста монети.Но аз и без такава джаджа ги намирам.имам доста добри попадения.Но на тез със джаджите никой нищо не им е казал.
          Колега, обиждаш мен и жена ми с думата иманярство, тя си пада по металдетектинга, а не по иманярството и няма да се ползва за такава цел никога и в никакъв случай, просто хоби и до някъде спорт. Докато аз си седя да ловя рибка някъде тя ще си обикаля трънките и това е, както казах по горе няма да пристъпва на исторически или археоологически обекти, за това и пуснах темата. Гледах Фишър ф2 и Гарет асе250 със СЕФ сонди и повече клоня към Гарет-а.

Коментар

Металдетектинг, синоним на иманярство. Чуждите думи винаги заместват добре българските.

Коментар

В Смищов има производител, моя е от там. Ама не очаквай чудеса. Основно се копаят капачки и тел. Важно е да се калибрира правилно ичане мазоли ще ти излязат.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

stilo_new написа:
                Металдетектинг, синоним на иманярство. Чуждите думи винаги заместват добре българските.
                Някой май не чете, разбери разликата м/у хоби търсене и иманярство и тогава дай коментар. Като гледам май нямаш какво да кажеш по темата, ще те помоля да не пишеш в нея.Колега Банков ти с какъв апарат си и намирал ли си нещо по интересно., спирали ли са те с него до сега?

Коментар

Здравей колега, незнам откъде си, но в София до Била има магазин за металдетектори има и няколко изложени модела. Ако не си далече ако искаш се разходи и им обясни за какво ти е, предполагам ще ти дадат инфо.п.п. А покрай този магазин съм минавал сума ти пъти и ако не беше темата нямаше да го забележа никога
                  Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

метал дедектор

Виж уреди продават във Вилаз магазина
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: метал дедектор

kluchar написа:
                      Виж уреди продават във Вилаз магазина
                      Какъв Вилаз бе пич! Колегата няма идея какво търси, ти го изпрати на сергията. Да ходи до Клондайк или до Worlddetctors да гледа, пипа, пита и избира. Още малко и на женския ще го изпратиш.
                      Lupo - The Monster
                      Е83 3D

Коментар

Погледни ги на злат.коммоя е zf1 струваше към 100лв. кутията му е колкото кутия за обувки.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Чудя се мецду АЦЕ 250 с ДД СЕФ сонда, Фишер ф2 (но разбрах че е повече за плажно търсене няма да свърши работа) и Еуро Про пак с по дълбока сонда, така и така ще се дават пари поне да е що годе добре за парите си. Българските металдетектори не ми вдъхват доверие и то само за 100 лева (по добре да намеря схемата да си го направя). Сега само остава да видиме за какво става на въпрос със законите и да попитаме адвокат.

Коментар

dasteri777 написа:
                            <<color>>
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Детектор за 400 лева заводски е малко безнадеждна работа, но има самоделки, които дават добри резултати.Разправията с ченгетата е много голяма. За тях си иманяр.На отдалечените места има голяма вероятност за среща с хищници-вълци съм виждал няколко пъти.Имам шанса да съм сред малкото хора, практикували това хоби, които не са задържани и съдени. И причината за това е, че ползвах мотор, за да стигна до мястото, където ще "слушам". Дава огромно предимство във време и скорост пред всички възможни превозни средства, с които разполага полицията по селата и това ме е спасявало няколко пъти буквално "на косъм".Намереното за десетина години из чукарите...не е нищо кой знае колко ценно. Желязото....е стотици килограми.

Коментар

Working...
                              X