Колеги помагайте че ми се е запалила главата, жената от много време ме врънка за металдетектор защото иска да си обикаля по чукарте и нивите покрай село да "си тутка". От начало не бях много съгласен, но идва коледа и нова година и мисля да я сдобия един евтин металотърсач за да е миирна къщата . Интересува ме първо до колко е законно това нещо, единственото което знам е че не трябва да се ходи до археологически и исторически обекти защото се води иманярство, трябва да има документ за металдетектора. Карт на археологическите обекти мож е да се вземе от общната в която се намира селото и това няма да е проблем, за да нямаме непрятности, ако има колега запознат с друг условия който трябва да спазим нека ги каже. Сега следва и избора на металотърсач, максимума който мога да отделя е 400 лева предвид работата която ще върши, най-вече ще се обикаля по нивите, гората и реката (за самородно злато). Споделете няой модел лекичък като за жена и става за 1-ви (и надявам се последен) металотърсач.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Металотърсач - Избор и законност на уреда?
Collapse
X
-
Ммм-даа, по-добре не питай или директно отивай и купувай какво си избереш нещо на горната ти бюджетна граница и приключвай. Темата е безкрайна, като: каква жена, каква кола, какъв телфон и т.н. безкрайни. Каквото и да избереш около този бюджет все ще е играчка, поне според 90-95% от "разбирачите". Ако ти се чете, връхлитай в примерно: империо.биз или металдетектинг.еу и ....... нека объркването започне сега. А за самородно злато информация, примерно в бг-драга.ком. Но май са невъзможни за съчетаване м.детектор и самородно злато в БГ, или поне не знам някой да е намирал такова с машинка у нас.Не е незаконно да си бръмчиш в нивата, реката или по гората, стига да не си в археологически обект. Пази си и документите за машинката за всеки случай. Успех с избора и много приятни разходки и емоции около машинката!Да не съм съвсем офф, бих избрал някой Garret ACE 250 или Teknetics euro pro!Lupo - The Monster
Е83 3D
-
Това иманярството е голяма зараза,работя на водния цикъл в Силистра а това бил един от най старите градове в България.Там където камионите изсипват пръста от изкопите има переодично някой със металдетектори и намират доста монети.Но аз и без такава джаджа ги намирам.имам доста добри попадения.Но на тез със джаджите никой нищо не им е казал.Е46 330d 2++
Коментар
-
dasteri777 написа:Това иманярството е голяма зараза,работя на водния цикъл в Силистра а това бил един от най старите градове в България.Там където камионите изсипват пръста от изкопите има переодично някой със металдетектори и намират доста монети.Но аз и без такава джаджа ги намирам.имам доста добри попадения.Но на тез със джаджите никой нищо не им е казал.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
В Смищов има производител, моя е от там. Ама не очаквай чудеса. Основно се копаят капачки и тел. Важно е да се калибрира правилно ичане мазоли ще ти излязат.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
stilo_new написа:Металдетектинг, синоним на иманярство. Чуждите думи винаги заместват добре българските.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Здравей колега, незнам откъде си, но в София до Била има магазин за металдетектори има и няколко изложени модела. Ако не си далече ако искаш се разходи и им обясни за какво ти е, предполагам ще ти дадат инфо.п.п. А покрай този магазин съм минавал сума ти пъти и ако не беше темата нямаше да го забележа никогаFiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Чудя се мецду АЦЕ 250 с ДД СЕФ сонда, Фишер ф2 (но разбрах че е повече за плажно търсене няма да свърши работа) и Еуро Про пак с по дълбока сонда, така и така ще се дават пари поне да е що годе добре за парите си. Българските металдетектори не ми вдъхват доверие и то само за 100 лева (по добре да намеря схемата да си го направя). Сега само остава да видиме за какво става на въпрос със законите и да попитаме адвокат.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
dasteri777 написа:Това иманярството е голяма зараза,работя на водния цикъл в Силистра а това бил един от най старите градове в България.Там където камионите изсипват пръста от изкопите има переодично някой със металдетектори и намират доста монети.Но аз и без такава джаджа ги намирам.имам доста добри попадения.Но на тез със джаджите никой нищо не им е казал.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Детектор за 400 лева заводски е малко безнадеждна работа, но има самоделки, които дават добри резултати.Разправията с ченгетата е много голяма. За тях си иманяр.На отдалечените места има голяма вероятност за среща с хищници-вълци съм виждал няколко пъти.Имам шанса да съм сред малкото хора, практикували това хоби, които не са задържани и съдени. И причината за това е, че ползвах мотор, за да стигна до мястото, където ще "слушам". Дава огромно предимство във време и скорост пред всички възможни превозни средства, с които разполага полицията по селата и това ме е спасявало няколко пъти буквално "на косъм".Намереното за десетина години из чукарите...не е нищо кой знае колко ценно. Желязото....е стотици килограми.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар