Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Купих си Опел Астра със заводски метан

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Купих си Опел Астра със заводски метан

След търсенето на метанова мултипла си купих Опел Астра 2003 със заводски метан.Мотора е 1.6 97 коня, бутилките са отдолу.По книжка е по икономичен от мултиплата.Какво мислите?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Re: Купих си Опел Астра със заводски метан

infineon написа:
    След търсенето на метанова мултипла си купих Опел Астра 2003 със заводски метан.Мотора е 1.6 97 коня, бутилките са отдолу.По книжка е по икономичен от мултиплата.Какво мислите?
    Честито, най - вече безаварийно каране ти пожелавам.Само че се чудя като си търсил кола с фабричен метан, не си ли помисли, че 12-годишна такава е поне на 5-600 хил.км, а това не са малко километри за Опел или Фиат?
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Честито! Имам приятел с Астра ’04 само че дизел, при положение че мотора не е отварян почти всичко друго е ходило на сервиз, изненади всеки месец. Общо взето проблемна електроника... и скъпа.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Честито!Не трябваше да ни питаш за мнения, ако искаш да ти коригирам поста, докато е време?! :DКолко метан побира?Със сигурност е по-икономична, все пак не е с широчината на мултипла.А защо не си взе с газова уредба? При тея цени на газта, покупката на метанова кола в момента е много спорна.Мнението ми е, че дизайна е с години назад пред Фиатския, дори Стило е по-хубаво :}За здравина нищо не мога да кажа. Надявам се поне да е икономична и безпроблемна.Със здраве си я карай!
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

По книжка събира 19 кг, аз обаче съм пълнил само около 13.5 кг, от почти напълно празна, като с тия килограми минах 400 км. извънградско.Всички фиат мултипла дето гледах бяха в доста по лошо състояние от тази астра.2008-а е била на 112 000 км и е карана в Италия до 06.2014. Надявам се да не е на 500 000.
          FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
            По книжка събира 19 кг, аз обаче съм пълнил само около 13.5 кг, от почти напълно празна, като с тия килограми минах 400 км. извънградско.Всички фиат мултипла дето гледах бяха в доста по лошо състояние от тази астра.2008-а е била на 112 000 км и е карана в Италия до 06.2014. Надявам се да не е на 500 000.
            Честито, Колега!
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Честито! Много безаварийни километри да прибавиш на километража.
              Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
              Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

Никъде не съм срещал такава модификация Астра 2003 г. 1.6 97 к.с. Може ли да дадеш линк към някой сайт с технически характеристики? Предполагам, че става дума за Астра Г, защото като че ли само тя се произвежда през 2003 г. Дано не си попаднал на "маслояда" - 101 к.с. Кекав двигател, в който щедро наливаш масло с лейката и все не му стига.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Двигателя е Z16YNG, базиран е на Z16XE само че с някакви модификации за по голяма степен на сгъстяване, и ужким на гори масло.http://www.opel-infos.de/infomateria...05-01-00_1.pdf
                  FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Колко Астри съм разгледал, и аз не съм попадал на този двигател - явно защото при Астра G този двигател го има само в комбито . Сега виждам, че и в Астра H го има, но е 94кс.
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Хубава кола, хубав цвят, като моята . Много здрави и непретенциозни магарета са тези астри, имат и много прилична возия. А вътрешното пространство е уникално - в малко коли от този клас могат да се возят удобно 5 човека. Но за маслото - не разчитай много на приказки, а го проверявай често, поне докато видиш какво е положението.

Коментар

Като база за разработката на този двигател е използван Z16XE. За по-добра работа на метан са променени буталата, всмукателния и изпускателния колектор, както и управляващата електроника.
                        Ето малко инфо от Опел форума.Не всички 1.6 са маслояди.Родители ми смениха Уното с една Вектра Б 2000 Edition с 1.6 16в двигател и случиха.От смяна до смяна иска няма и 1л.,което е чудесно за тоя мотор.Тяхната е с газов инжекцион Фобос и в случаите,в които съм я засичал аз гори 7.5/100 извън и около 11/100 в града.Върви изненадващо леко макар,че е слабичък,но наистина е доста икономичен.Аз бях малко скептично настроен и притеснен,но не е толкова лошо колкото го описват...естествено ако имаш късмета де Безаварийни километри и на теб ти желая!
                        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                        Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Маслояда е Х16ХЕЛ,нали го имам и брах ядове с него докато не му смених изцяло нова т.е подменена с всичко ново цилиндрова глава,а като я монтирах взе да гори още повече масло .Пак сваляй главата,но този път и картера,разстъргани и разпробити бутала със сегменти от друга кола,нови биелни лагери и чак тогава нещата си дойдоха на мястото с разхода на масло.1.6 101к.с след фейслифта специално на Вектра т.е след 2001-2002г уж не горят масло.Буталата и всмукателния колектор са други.Лично аз разгстъргах доста главата и сега като си меря компресията е 17 атмосфери на 1,2 и 3 цилиндър и 18 атмосфери на 4-ти цилиндър.Като я карам на метан е идеалка с тази компресия,но на бензин си иска от 100 октана нагоре,даже слагам и по-малко толуол допълнително за вдигане на октана.Лично мое мнение,че повече с Опел,Форд,Фиат,Алфа и френските не бих повторил
                          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

M5kov написа:
                            А защо не си взе с газова уредба? При тея цени на газта, покупката на метанова кола в момента е много спорна.
                            Тука изобщо не съм съгласен.Сигурноста при метановите уредни е десетки нива над газовите ламаринени такава.Никога не бих си взел газова 1мм ламаринена уредба.През два-три чета,гръмнала газова уредба след зареждане или на пътя и цялата кола/барака изгоряла.А да си чул за гръмнала метанова уредба ? хем 99% от бакшишите са на метан +50% от рейсовете.Няма и да чуеш !Второ,на метан е по-евтино.Аз карам на 7лв/100км максимум 7.50лв зависи къде зареждам. И трето ,тоя евтин бензин/газ който е в момента ,нали не мислиш че вечно ше е така ? До няколко месеца почва поскъпването.А тръгне ли и само леко посъпване по международните пазари знаем какво прави Лукоил и тогава какво правим,търсим да купим кола на метан ли? ами нашата барака на газ,на кой ще я пробутаме ?

Коментар

itan75 написа:
                              Маслояда е Х16ХЕЛ,нали го имам и брах ядове с него...
                              И Z16XE е същата работа, въпреки че ме уверяваха, че не е маслояд. И аз го имам, и аз минах през смяна на сегменти. И свалих разхода на масло от 3.5-4л./10 000 км. на около 1-1.5 л. на 10 000 км. Демек не постигнах пълен успех, но поне си купих малко спокойствие да не надничам непрекъснато под капака Всъщност най-големият проблем не бяха тези 30-40 лв. годишно за доливане на масло, а това, че като я настъпех на магистралата, гълташе литър за едно отиване и връщане до морето.

Коментар

Working...
                              X