Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Определяне на местоположението

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Определяне на местоположението

Да попитам по-запознатите. Става въпрос как се определя точното местоположение на дадено РС. Ясно ми е че по IP адреса, но доколото съм запознат по него можеш да определиш държавата и доставчика, от там нататък ка стигат до улицата и номера ми? Логично е да си помисли човек, че бъркат в базата на доставчика, но не ми се вярва, например при мен ми дава че съм на номер 18, а аз съм на 16 /това ми го даде Гработо/, значи не е точно така. И да уточня, че в момента съм през лаптопа, ако това има значение, но и през РС пак ме намира доста точно. Иначе съм се занимавал доста с компютри, но не съм се задълбочавал до такава степен.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Имат си база данни и там си ги гледат най-вероятно.
    Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
    Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

рс

Сигурно на 16 има суичхъб и до тебе е кабел Снае всико знае нможе се скри .
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

И къде точно в Гработо те локализира, щото аз не намирам?

Коментар

Ако в сайта са вкарали локейшън сървис и никъде не те пита, това е незаконно. Но това не може да бъде, защото броузъра трябва да те пита в крайна сметка. Освен да използваш някой измислен броузър.По принцип трябва да ти излезе горе в лентата, че този сайт иска разрешение, за да ти вземе местоположението.Алтернатива иначе е преди да си купувал нещо, да си писал адрес, а след това по ИП адреса ти то да ти предлага автоматично адрес, спрямо последната покупка от същия ИП адрес.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Принципа е прост. Има си локални и глобални IP адреси...локалните са безплатни както например 2.4 Ghz честотата на рутера ти у вас. Локалните адреси са например са 192.168.х.х, такива каквито си задавате в домашните мрежи. Вие сте свързани обаче с рутера си в малка локална мрежа, тази локална мрежа се свързва посредством рутера ви с интернет провайдера ви. Обаче рутера ви във външния свят си има глобално IP. Тези адреси са платени и не се раздават ей така на всеки. Примерно ако си от София ж.к Дружба, провайдера ти изгражда подмрежа на мрежата си, чието IP е регистрирано на доставчика за квартал дружба. Идеята е същата и със сайтовете. Чрез услугата WHOIS, която е достъпна online, може да проследите даден сайт къде се помещава. Важно е да се уточни, че въпреки, че изписвате адреса на сайта с думи, това всъщност си е нормално IP, което е регистрирано на собсвеника си. Посредством DNS услугата(Domain Name System) са ви улеснили живота вместо да пишете цифри да го изписвате с думи. Та накратко знае ви се местоположението понеже IP-то с което се вписвате в глобалната мрежа е регистрирано еди къде си.
            Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

По скоро глобалното ИП е реално и това ИП си е само за един клиент. Защото когато към едно реално ИП доставчика е закачил 10-клиента и един от тях получи забрана за даден сайт.... я получават автоматично останалите 10. Според мен веднъж като си споделиш местоположението и си изгорял. Например пускаш си навигацията на телефона, тя е от тези които искат да си онлайн и си правиш настройки. Вкарваш си моментното положение като дом и вече се знае, това е при положение, че не си ползвал мобилния нет. Онзи ден взимам нов лаптоп за бачкането, започвам да си инсталирам разни неща и решавам да ползвам Хром вместо другите програми които съм ползвал до сега. Инсталирам, отварям и какво да видя за почти всички сайтове които искат потребителско име и парола са ми зададени и само трябва да ги потвърдя. История, предпочитани..... отново ги има и не ми се налага да ги тегля от друга машина или да ги вкарвам ръчно. Вече няма скрито покрито и трябва да се внимава

Коментар

chaveto написа:
                По скоро глобалното ИП е реално и това ИП си е само за един клиент. Защото когато към едно реално ИП доставчика е закачил 10-клиента и един от тях получи забрана за даден сайт.... я получават автоматично останалите 10.
                Често срещана практика преди години. Сега не знам как е, но не ме и интересува.За инфо - Близу и др. доставчици са с динамични реални ИП адреси. Днес даден адрес е мой, а утре е твой.
                BO написа:
                Ако в сайта са вкарали локейшън сървис и никъде не те пита, това е незаконно. Но това не може да бъде, защото броузъра трябва да те пита в крайна сметка. Освен да използваш някой измислен броузър.По принцип трябва да ти излезе горе в лентата, че този сайт иска разрешение, за да ти вземе местоположението.
                Нагледно:
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

mitkosoft написа:
                  Принципа е прост. Има си локални и глобални IP адреси...локалните са безплатни както например 2.4 Ghz честотата на рутера ти у вас. Локалните адреси са например са 192.168.х.х, такива каквито си задавате в домашните мрежи. Вие сте свързани обаче с рутера си в малка локална мрежа, тази локална мрежа се свързва посредством рутера ви с интернет провайдера ви. Обаче рутера ви във външния свят си има глобално IP. Тези адреси са платени и не се раздават ей така на всеки. Примерно ако си от София ж.к Дружба, провайдера ти изгражда подмрежа на мрежата си, чието IP е регистрирано на доставчика за квартал дружба. Идеята е същата и със сайтовете. Чрез услугата WHOIS, която е достъпна online, може да проследите даден сайт къде се помещава. Важно е да се уточни, че въпреки, че изписвате адреса на сайта с думи, това всъщност си е нормално IP, което е регистрирано на собсвеника си. Посредством DNS услугата(Domain Name System) са ви улеснили живота вместо да пишете цифри да го изписвате с думи. Та накратко знае ви се местоположението понеже IP-то с което се вписвате в глобалната мрежа е регистрирано еди къде си.
                  Въобще не работи системата на този принцип, както си мислиш.Да, реално всеки провайдер ако има за цел да те следи, той знае точно ИП адреса къде е даден и по договор знае дори и апартамента ти в който се намира ИП адреса.Но тези сайтове не използват базата данни на доставчика на Интернет услугата ти, защото те нямат право да разпространяват тази информация - незаконно е.Общо взето се използва алгоритъм от SSID-то ти на AP-то, MAC адреса му, същите тези неща на устройствата около теб, GPS координатите ти и ID-то на клетките за GSM-а ти.Достатъчно за алгоритъма е само да имаш Интернет и да сканираш за налични AP-та около теб и вече може да се ориентира системата къде се намираш.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Другите не знам, но Гугъл действат много интересно в случая. Когато колите на Стрийт Вю обикалят из градовете не правят само снимки, а сканират и wi-fi мрежите, както и силата на сигнала на всяка една от тях в даденият момент. Всичко това го обвързват и с географските координати. От там нататък опира до сметки, да се определи с висока точност кой къде се намира.
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Доколкото си спомням като правих покупка от Гработо/ беще преди 2 седмици/ в един момент ме попита за локализиране и след потвърждаването ми даде номер 18, тук да не би да бъркам нещо, з/о после ходих мап-са да търся точния адрес и път, може и той да ме е питал, все пак беше назад във времето, все пак е доста точно. Колкото до провайдера, наистина той ми знае IP-то на рутера, нали той ми го дава, както може да ми хване и МАС адреса, иначе както използваме логиката на колегите ВО и ГАММА, всико се връзва.Сещам се и за още едно питане. Някъде четох, че като качиш примерно клип в yotube в клипа се закача и IP-то на компа от който се качва, това ме подсеща и за следния въпрос, тогава може ли по някакъв начин да се разбере кой и от къде го е качил, и от друга страна ако го хванеш при изключен комп, съответно рутер може ли да се локализира? Това са полицейски въпроси, но говорим за теория.
                      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

място

Мися че от всякъде може да те следят . Много от програмите-приложения качващи се за андроид има съгласие за показване на мястото или други подобниследи марката, модела на устройството ,мястото къде си .И обикновено се съгласяваме с условията и теглим. Така например знам сина какво е теглил от google pleyОт навигацията знам къде сме били в близките седмици Като се снимаш пак показва къде е направена снимката и то почти точен адрес.

Коментар

NikMar написа:
                          Сещам се и за още едно питане. Някъде четох, че като качиш примерно клип в yotube в клипа се закача и IP-то на компа от който се качва, това ме подсеща и за следния въпрос, тогава може ли по някакъв начин да се разбере кой и от къде го е качил, и от друга страна ако го хванеш при изключен комп, съответно рутер може ли да се локализира? Това са полицейски въпроси, но говорим за теория.
                          Дано не издавам тайни от кухнята, но всяко твое мнение тук е регистрирано с IP-то, откъдето е постнато.Без да съм в специалните служби, в момента виждам данните на доставчика ти Близу и че компа/рутера ти в момента е включен (ако си с реално IP). Специалните служби най-вероятно могат в момента и да те гледат, ако компа ти има камера

Коментар

следене

Дори и да нямаш винаги интернет както е таблета нисамо хваща по Wi-Fiно има GPS навигация на снимките например пише квартал и адрес и после като се включиш или прихванеш интернет може тези данни където са на таблета да ги праща някъде Забелязал съм че всички програми -услуги - свързани в GOOGLE събират информацияhttp://www.androidbg.com/Google-loca...itelite_onlajn и последиците от това следене глобяват Гоогле https://newtrend.bg/digital-company/...elite-na-apple

Коментар

Immortal написа:
                              NikMar написа:
                              Сещам се и за още едно питане. Някъде четох, че като качиш примерно клип в yotube в клипа се закача и IP-то на компа от който се качва, това ме подсеща и за следния въпрос, тогава може ли по някакъв начин да се разбере кой и от къде го е качил, и от друга страна ако го хванеш при изключен комп, съответно рутер може ли да се локализира? Това са полицейски въпроси, но говорим за теория.
                              Дано не издавам тайни от кухнята, но всяко твое мнение тук е регистрирано с IP-то, откъдето е постнато.Без да съм в специалните служби, в момента виждам данните на доставчика ти Близу и че компа/рутера ти в момента е включен (ако си с реално IP). Специалните служби най-вероятно могат в момента и да те гледат, ако компа ти има камера
                              И до там. Нищо друго не може да видиш освен доставчика.Няма как да го локираш къде се намира реално по законен начин.Я ми кажи точно това мнение от къде съм го писал щом ще си играем на детективи.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                              X