Да попитам по-запознатите. Става въпрос как се определя точното местоположение на дадено РС. Ясно ми е че по IP адреса, но доколото съм запознат по него можеш да определиш държавата и доставчика, от там нататък ка стигат до улицата и номера ми? Логично е да си помисли човек, че бъркат в базата на доставчика, но не ми се вярва, например при мен ми дава че съм на номер 18, а аз съм на 16 /това ми го даде Гработо/, значи не е точно така. И да уточня, че в момента съм през лаптопа, ако това има значение, но и през РС пак ме намира доста точно. Иначе съм се занимавал доста с компютри, но не съм се задълбочавал до такава степен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Определяне на местоположението
Collapse
X
-
Имат си база данни и там си ги гледат най-вероятно.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
-
Ако в сайта са вкарали локейшън сървис и никъде не те пита, това е незаконно. Но това не може да бъде, защото броузъра трябва да те пита в крайна сметка. Освен да използваш някой измислен броузър.По принцип трябва да ти излезе горе в лентата, че този сайт иска разрешение, за да ти вземе местоположението.Алтернатива иначе е преди да си купувал нещо, да си писал адрес, а след това по ИП адреса ти то да ти предлага автоматично адрес, спрямо последната покупка от същия ИП адрес.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Принципа е прост. Има си локални и глобални IP адреси...локалните са безплатни както например 2.4 Ghz честотата на рутера ти у вас. Локалните адреси са например са 192.168.х.х, такива каквито си задавате в домашните мрежи. Вие сте свързани обаче с рутера си в малка локална мрежа, тази локална мрежа се свързва посредством рутера ви с интернет провайдера ви. Обаче рутера ви във външния свят си има глобално IP. Тези адреси са платени и не се раздават ей така на всеки. Примерно ако си от София ж.к Дружба, провайдера ти изгражда подмрежа на мрежата си, чието IP е регистрирано на доставчика за квартал дружба. Идеята е същата и със сайтовете. Чрез услугата WHOIS, която е достъпна online, може да проследите даден сайт къде се помещава. Важно е да се уточни, че въпреки, че изписвате адреса на сайта с думи, това всъщност си е нормално IP, което е регистрирано на собсвеника си. Посредством DNS услугата(Domain Name System) са ви улеснили живота вместо да пишете цифри да го изписвате с думи. Та накратко знае ви се местоположението понеже IP-то с което се вписвате в глобалната мрежа е регистрирано еди къде си.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
По скоро глобалното ИП е реално и това ИП си е само за един клиент. Защото когато към едно реално ИП доставчика е закачил 10-клиента и един от тях получи забрана за даден сайт.... я получават автоматично останалите 10. Според мен веднъж като си споделиш местоположението и си изгорял. Например пускаш си навигацията на телефона, тя е от тези които искат да си онлайн и си правиш настройки. Вкарваш си моментното положение като дом и вече се знае, това е при положение, че не си ползвал мобилния нет. Онзи ден взимам нов лаптоп за бачкането, започвам да си инсталирам разни неща и решавам да ползвам Хром вместо другите програми които съм ползвал до сега. Инсталирам, отварям и какво да видя за почти всички сайтове които искат потребителско име и парола са ми зададени и само трябва да ги потвърдя. История, предпочитани..... отново ги има и не ми се налага да ги тегля от друга машина или да ги вкарвам ръчно. Вече няма скрито покрито и трябва да се внимава
Коментар
-
chaveto написа:По скоро глобалното ИП е реално и това ИП си е само за един клиент. Защото когато към едно реално ИП доставчика е закачил 10-клиента и един от тях получи забрана за даден сайт.... я получават автоматично останалите 10.BO написа:Ако в сайта са вкарали локейшън сървис и никъде не те пита, това е незаконно. Но това не може да бъде, защото броузъра трябва да те пита в крайна сметка. Освен да използваш някой измислен броузър.По принцип трябва да ти излезе горе в лентата, че този сайт иска разрешение, за да ти вземе местоположението.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
mitkosoft написа:Принципа е прост. Има си локални и глобални IP адреси...локалните са безплатни както например 2.4 Ghz честотата на рутера ти у вас. Локалните адреси са например са 192.168.х.х, такива каквито си задавате в домашните мрежи. Вие сте свързани обаче с рутера си в малка локална мрежа, тази локална мрежа се свързва посредством рутера ви с интернет провайдера ви. Обаче рутера ви във външния свят си има глобално IP. Тези адреси са платени и не се раздават ей така на всеки. Примерно ако си от София ж.к Дружба, провайдера ти изгражда подмрежа на мрежата си, чието IP е регистрирано на доставчика за квартал дружба. Идеята е същата и със сайтовете. Чрез услугата WHOIS, която е достъпна online, може да проследите даден сайт къде се помещава. Важно е да се уточни, че въпреки, че изписвате адреса на сайта с думи, това всъщност си е нормално IP, което е регистрирано на собсвеника си. Посредством DNS услугата(Domain Name System) са ви улеснили живота вместо да пишете цифри да го изписвате с думи. Та накратко знае ви се местоположението понеже IP-то с което се вписвате в глобалната мрежа е регистрирано еди къде си.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Другите не знам, но Гугъл действат много интересно в случая. Когато колите на Стрийт Вю обикалят из градовете не правят само снимки, а сканират и wi-fi мрежите, както и силата на сигнала на всяка една от тях в даденият момент. Всичко това го обвързват и с географските координати. От там нататък опира до сметки, да се определи с висока точност кой къде се намира.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Доколкото си спомням като правих покупка от Гработо/ беще преди 2 седмици/ в един момент ме попита за локализиране и след потвърждаването ми даде номер 18, тук да не би да бъркам нещо, з/о после ходих мап-са да търся точния адрес и път, може и той да ме е питал, все пак беше назад във времето, все пак е доста точно. Колкото до провайдера, наистина той ми знае IP-то на рутера, нали той ми го дава, както може да ми хване и МАС адреса, иначе както използваме логиката на колегите ВО и ГАММА, всико се връзва.Сещам се и за още едно питане. Някъде четох, че като качиш примерно клип в yotube в клипа се закача и IP-то на компа от който се качва, това ме подсеща и за следния въпрос, тогава може ли по някакъв начин да се разбере кой и от къде го е качил, и от друга страна ако го хванеш при изключен комп, съответно рутер може ли да се локализира? Това са полицейски въпроси, но говорим за теория.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
място
Мися че от всякъде може да те следят . Много от програмите-приложения качващи се за андроид има съгласие за показване на мястото или други подобниследи марката, модела на устройството ,мястото къде си .И обикновено се съгласяваме с условията и теглим. Така например знам сина какво е теглил от google pleyОт навигацията знам къде сме били в близките седмици Като се снимаш пак показва къде е направена снимката и то почти точен адрес.
Коментар
-
NikMar написа:Сещам се и за още едно питане. Някъде четох, че като качиш примерно клип в yotube в клипа се закача и IP-то на компа от който се качва, това ме подсеща и за следния въпрос, тогава може ли по някакъв начин да се разбере кой и от къде го е качил, и от друга страна ако го хванеш при изключен комп, съответно рутер може ли да се локализира? Това са полицейски въпроси, но говорим за теория.
Коментар
-
следене
Дори и да нямаш винаги интернет както е таблета нисамо хваща по Wi-Fiно има GPS навигация на снимките например пише квартал и адрес и после като се включиш или прихванеш интернет може тези данни където са на таблета да ги праща някъде Забелязал съм че всички програми -услуги - свързани в GOOGLE събират информацияhttp://www.androidbg.com/Google-loca...itelite_onlajn и последиците от това следене глобяват Гоогле https://newtrend.bg/digital-company/...elite-na-apple
Коментар
-
Immortal написа:NikMar написа:Сещам се и за още едно питане. Някъде четох, че като качиш примерно клип в yotube в клипа се закача и IP-то на компа от който се качва, това ме подсеща и за следния въпрос, тогава може ли по някакъв начин да се разбере кой и от къде го е качил, и от друга страна ако го хванеш при изключен комп, съответно рутер може ли да се локализира? Това са полицейски въпроси, но говорим за теория.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар