Колеги дайте мнение за крома дизел моля.бюджета ми е 5к. Задължително комби и да е дизел. Карам алфа 156 1.9 JTD 105 Hp. Търся за баща ми кола след като изтаркаля семейното вито на магистралата.Алфа вече ме е страх да търся,с това песнопойно окачване,дочувам,че крома е добър вариант. Трябва ми нещо надеждно и с евтина поддръжка. Как е окачването на кромата? Пак ли е с хиляда носача като при 156? Задължително колата трябва да е с климатик. Благодаря ви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за Крома
Collapse
X
-
Всички Кроми са комби. Няма друга версия.Почти всички Кроми са с двузонов климатроник. Няма без климатик. (теоретично има такива без климатроник, но не съм виждал такава досега на живо).Окачването на Крома е абсолютно същото като на Опел Вектра/Сигнум от същите години (2005-2010).Няма нищо общо с окачването на Алфа.Не бих казал, че е евтино за поддръжка. Но пак зависи с какво сравняваш.Мога да кажа че е около 2 до 3 пъти по-скъпо от окачването на Браво/Брава/Марея.Средно издръжливо е.Не знам как са сега цените и какво се предлага на пазара.Моята я купих след пазарлък за 5800, беше обявена на 6500 преди година и 9 месеца (миналата година януари).От тогава съм минал малко над 60 хил. км., по окачването съм сменил следното:Отпред:-Биалетки-Кормилни накрайници-Предни амортисьори.Отзад:-Скърцащи втулки.Освен това - предни дискове и накладки, заден лагер с главина, комплект съединител.Мисля, че всичко минава в графата "консуматив".При избор на дизел трябва да се има предвид и че повечето имат DPF, който в общия случай е задръстен и подлежи или на смяна (2000 лв) или на премахване хардуерно и софтуерно (около 500 лв).Имай предвид още, че при дизела има 3 опции - 1.9 8V, 1.9 16V и 2.4. 2.4 са само с автоматични скоростни кутии, не се произвеждат с ръчни. 1.9 са около 50/50 ръчни към автоматици.
Коментар
-
BO написа:dikanio написа:Immortal написа:Всички Кроми са комби. Няма друга версия.
Коментар
-
Тя и Мерилин Монро е по-красива от Джесика Алба, ама...Показаната стара Крома наистина не е седан. а три-обемен хечбек,популярен още като лифтбек.Но в никакъв случай НЕ Е седан.https://en.wikipedia.org/wiki/Hatchb...2.80.931996.29
Коментар
-
За да не отварям нова тема ще пиша тук. Избрал съм си двигател за момента, но имам някои неясноти. Двигателят е прословутият дизел 1.9 150 коня.Нещо напоследък взех да оглеждам Кромите. Драмите с мотора са ясни.Въпросите са ми следните:Скоростните кутии при Крома и Вектра еднакви ли са?И как са 6-степенните като издръжливост? Кромите гледам са само 6-степенни, а хлопела има и 5-степенна (ръчка).Малко ме е страх от автомата, но пък ми се иска (иска ми се, но не ми стиска :D) - бих събрал няколко мнения за автоматичната кутия.4 бири и турбината да свири
Коментар
-
То и Аз се оглеждам за Крома, ама тези"читавите" нещо липсват. Имам няколко но с с Автоматични скорости , от няколко места ми казаха да стоя далеч от автомата,много ядове има с тях! Всъщност най-съществения проблем бил ,че ако автомобила влезе в авариен режим/някаква повреда по системите/ откзвала и автоматичната скоростна кутия и си оставаш на място.,колко е вярно аз не знам ,но ми го каза човек койо се занимава с такива неща. Всъчщност вече не знам какво търся, от гледане и чудене, накаря нищо!
Коментар
-
VIT написа:То и Аз се оглеждам за Крома, ама тези"читавите" нещо липсват. Имам няколко но с с Автоматични скорости , от няколко места ми казаха да стоя далеч от автомата,много ядове има с тях! Всъщност най-съществения проблем бил ,че ако автомобила влезе в авариен режим/някаква повреда по системите/ откзвала и автоматичната скоростна кутия и си оставаш на място.,колко е вярно аз не знам ,но ми го каза човек койо се занимава с такива неща. Всъчщност вече не знам какво търся, от гледане и чудене, накаря нищо!207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
http://m.mobile.bg/gallery?id=114620..._pic=0Това съм харесал, но трябва да се види на място, а и 200 коня са си 200 ,много са като че ли!!!
Коментар
-
DogForLife написа:За да не отварям нова тема ще пиша тук. Избрал съм си двигател за момента, но имам някои неясноти. Двигателят е прословутият дизел 1.9 150 коня.Нещо напоследък взех да оглеждам Кромите. Драмите с мотора са ясни.Въпросите са ми следните:Скоростните кутии при Крома и Вектра еднакви ли са?И как са 6-степенните като издръжливост? Кромите гледам са само 6-степенни, а хлопела има и 5-степенна (ръчка).Малко ме е страх от автомата, но пък ми се иска (иска ми се, но не ми стиска :D) - бих събрал няколко мнения за автоматичната кутия.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар