Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коли с необичайно широко шофьорско място?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Малко старичка, но: Lancia Kappa. Необикновено широка кола.
    И аз съм за Капата. В сравнение с пасат от 3 на горе, предпочитам Lancia-та. Значително по удобна е за водача.

Коментар

Това е доста интересна за мен тема, макар и да намесих удобството по-горе.Като казах удобство, много малко са колите, които са ми удобни за шофиране.Най-голямо внимание обръщам на това дали мога да си подпра лявата ръка на подлакътника на вратата и свободно да хвана волана с ръка. Следващото по важност е централния подлакътник да е достатъчно висок за да мога да се подпра без да се налага да се накланям.За щастие сегашната ми кола това нещо го предлага. Също много важно за мен е и скоростния лост да е на подходящо разстояние.Предвид тези критерии означава широки кори на вратите и голям подлакътник, което стеснява пространството. Но въпреки това се чувствам на удобно и широко.Правилно разположените лостове на волана са също от съществено значение за мен. Волана задължително трябва да бъде във вертикално положение а не под наклон напред.Относно позицията на седене:Лично аз обичам да стоя възможно най-ниско долу и краката ми да стоят изпънати, а не като седнал в табуретка. Също така предпочитам автомобили с разположени педали като на F1, а не като в някой бус.Доста са нещата на които обръщам внимание, но спирам до тук.Първите автомобили, които се сещам с отвратителна позиция на седене и неудобни седалки това са: Fiat 500L, Renault Scenic.Дори скъпите автомобили си имат кусури, като един от тях, който съм определил е новият Range Rover Sport.

Коментар

Добре де , производителите на съвременни автомобили не отчитат ли антропологичните данни на съвременниците ни ?И колите с по-широки места за водачът не са ли от по-горният клас ?
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Аз затова си взех Еспаса. Толкова е широко, че с левия крак стъпвам в кората на врата. Всичко е сложено на волана и зад него и не е нужно да се протягаш за да направиш каквото и да било.

Коментар

coolboby написа:
            Това е доста интересна за мен тема, макар и да намесих удобството по-горе.Като казах удобство, много малко са колите, които са ми удобни за шофиране.Най-голямо внимание обръщам на това дали мога да си подпра лявата ръка на подлакътника на вратата и свободно да хвана волана с ръка. Следващото по важност е централния подлакътник да е достатъчно висок за да мога да се подпра без да се налага да се накланям.За щастие сегашната ми кола това нещо го предлага. Също много важно за мен е и скоростния лост да е на подходящо разстояние.Предвид тези критерии означава широки кори на вратите и голям подлакътник, което стеснява пространството. Но въпреки това се чувствам на удобно и широко.Правилно разположените лостове на волана са също от съществено значение за мен. Волана задължително трябва да бъде във вертикално положение а не под наклон напред.Относно позицията на седене:Лично аз обичам да стоя възможно най-ниско долу и краката ми да стоят изпънати, а не като седнал в табуретка. Също така предпочитам автомобили с разположени педали като на F1, а не като в някой бус.Доста са нещата на които обръщам внимание, но спирам до тук.Първите автомобили, които се сещам с отвратителна позиция на седене и неудобни седалки това са: Fiat 500L, Renault Scenic.Дори скъпите автомобили си имат кусури, като един от тях, който съм определил е новият Range Rover Sport.
            Да не си карал нещо Джапанско от периода 90-00. Те са такива все едно си седнал на земята. А това за педалите малко не го разбрах. Понеже във Ф1 педалите се падат все едно зад волана. Демек позицията на стоене е, че крачетата за на нивото на зурлата
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Смарта е наистина невероятно просторен, все пак е за двама.
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

kik73bg написа:
                Ако търсиш голяма кола със широко шофьорско място- както са ти казали колегите по-горе започваме от Фиат мултипла (не че я карам),но съм имал много други ,дори и S класа, после Ланчия Капа ,ако обаче търсиш малка кола с пространство за шофьора ти препоръчвам Смарт. Возил съм и познавам доста грамадни хора ,които казват ,че е много удобна за големи и грамадни хора.
                +1 за смарт-а
                Manowar - Татко
                Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

muns61 написа:
                  Смарта е наистина невероятно просторен, все пак е за двама.
                  има и за четирима
                  Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

С удоволствие бих карал смарт, ако всички караха смарт .Аз подхванах темата, защото напоследък взех да посядам в тази и онази кола и съм бил заблуден, че голяма кола е равно на широко за шофьора, далеч не е така. Специално на мен ми е удобно да съм седнал, а не легнал и волана да е максимално полегнал, а не да сочи към гърдите ми.А за Мултиплата...преди седмица разходих едно Санта Фе и много ми хареса, но се колебая, все пак нужна ли ми е такава кола. Жена ми обаче естествено и светнаха очите на джипа и ми казва ’Човек трябва да си следва мечтите, веднъж се живее’. Горката, не знае, че с тези думи ме накара да се върна към старата си Мултипла мечта, а не към джипа. :D

Коментар

На Мултито само подлакътници да искаш :DТова е колата с най-удобните кори на вратите, в която съм се возил!Отпускаш ръката, без никакво напрежение или нужда да я "придържаш" да не падне Единствено ме е яд, че не монтират 2.4 JTD в модела
                      Прикачени файлове
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Фиат Типо, отвън изглежда малка, но вътре си е доста широка. На всеки му правеше впечатление.

Коментар

Малко не разбрах идеята на темата, т.е. колегата търси подходяща кола или правим сравнение на различни коли? Ако е до сравнение, някой сядал ли е в Рено 8 или 10, или в Мерцедес "японка"? В рендето се чудиш как да си нагласиш краката за педалите, а в мерджана се учудих като седнах колко е тясно, че и главата ми опираше в тавана, а съм само 173 см. От друга страна както спомена Румен_Хинчев съвременните производители се съобразяват с антропологичните данни на съвременниците ни, така че споменатите от мен "недоразумения на коли" са избегнати.
                          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Аз съм много очарован от Митсубиши Спейс Стар.На пръв поглед е малък автомобил,но вътре е много просторно и удобно,особенно шофьорското място.Единствения му недостатък е малкия багажник.

Коментар

NikMar написа:
                              От друга страна както спомена Румен_Хинчев съвременните производители се съобразяват с антропологичните данни на съвременниците ни, така че споменатите от мен "недоразумения на коли" са избегнати.
                              Румен ти Хинчев самия той има Крома. Да каже дали наистина тая кола е съобразена с антропологичните данни на съвременниците, било то италианци или българи.Средната конзола е много широка и по време на пътуване коляното на десният ми крак винаги опира в нея, при това без да натискам педала на газта, ползвам круиз-контрол. Просто си е тясно.Воланът се мести нагоре-надолу и напред-назад, ама най-ниското му положение е високо горе в небесата. На мен, дето съм нисък, ама не чак толкоз (167 см), ми е крайно неудобен. Свикнал съм му вече, компенсирам с вдигната високо нагоре седалка (което от своя страна ме прави седнал на табуретка ), ама кво да се прави.Иначе откъм кори и подлакътници са я докарали, супер удобни са, удобен е и скоростния лост (моята е с ръчни и го ползвам често).

Коментар

Immortal написа:
                                NikMar написа:
                                От друга страна както спомена Румен_Хинчев съвременните производители се съобразяват с антропологичните данни на съвременниците ни, така че споменатите от мен "недоразумения на коли" са избегнати.
                                Румен ти Хинчев самия той има Крома. Да каже дали наистина тая кола е съобразена с антропологичните данни на съвременниците, било то италианци или българи.Средната конзола е много широка и по време на пътуване коляното на десният ми крак винаги опира в нея, при това без да натискам педала на газта, ползвам круиз-контрол. Просто си е тясно.Воланът се мести нагоре-надолу и напред-назад, ама най-ниското му положение е високо горе в небесата. На мен, дето съм нисък, ама не чак толкоз (167 см), ми е крайно неудобен. Свикнал съм му вече, компенсирам с вдигната високо нагоре седалка (което от своя страна ме прави седнал на табуретка ), ама кво да се прави.Иначе откъм кори и подлакътници са я докарали, супер удобни са, удобен е и скоростния лост (моята е с ръчни и го ползвам често).
                                Самият Румен Хинчев опраска преди две седмици 600 километра от Разград до Клуж Напока ( Трансилвания , Румъния ) като слезе веднъж да си купи винетка и дважди да го проветри ( всичко за около 30 минути общо ). Нито за секунда тоз раб Божий не усети , че кара кола . Ни конзоли , ни мазоли му пречеха. Аз тази кола я мечтая от лето 2006 га за пръв път я скивах по Макаронско ....Апропо , гореупоменататая персона си вее перчема на 176 см . и оказва натиск от 120 кила връз грешната земя .
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X