Аз пък не бих го взел, защото функциите му УРУРУ (овлажняване) и САРАРА (обезвлажняване) могат да се ползват само в режим отопление/охлаждане респективно. Моя климатик и без това лятото хвърля литри вода навън заради студения вътрешен топлообменник, т.е обезвлажнява. Зимата като гледам и колко конденз има по прозорците сутрин.. не ми трябва допълнително овлажняване. Бих взел някое чисто ново *DR с йероглифи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
миризма при домашен климатик. нормално ли е?
Collapse
X
-
Ми смени дограмата с хубава и направи качествена термоизолация макар че и да го искаш и финансовия ресурс да имаш не е гаранция че ще стане. Няма фирма която предварително да направи проект със изчисляване на топлозагуби в следствие на много много много фактори които ако почна да ти ги обяснявам ще ти стане лошо. Този тип климатици са най новото творение на инженерната мисъл и не заради уруру сарара която технология никоя фирма друга не предлага а заради вида топлоносител р32 и технологията на компресора. Няма на пазара климатик който да пада до 100 вата и с коефициент на преобразуване над 6. Ама това е друга тема.Послепис. Не мисли че като имаш конденз зимата по дограмата то значи че стаята е влажна.... сложи влагомер и ще установиш че зимата на дали ще минеш 40% при мокри прозорци а ще се будиш със сух нос и гърло. Ето тук влиза уруру сарара в действие.
Коментар
-
evgeni85 написа:.Няма.... и с коефициент на преобразуване над 6. Ама това е друга тема.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Има Тошиби, които падат на 45W, моите падат само до 70W (Дайсекай 5)... Дайкин, правят добри климатици за Японския пазар, но тук предимно се купуват евтините им китайски пръчки.Ewing си е взел хубав климатик като се има предвид цена/възможности. Може би недостатък е честия дефрост зимата, май е на 40мин.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Има Тошиби, които падат на 45W, моите падат само до 70W (Дайсекай 5)... Дайкин, правят добри климатици за Японския пазар, но тук предимно се купуват евтините им китайски пръчки.Ewing си е взел хубав климатик като се има предвид цена/възможности. Може би недостатък е честия дефрост зимата, май е на 40мин.
Коментар
-
Да като цяло съм доста доволен от машината имайки предвид, че това ми е първия инвертор. За консумация в режим охлаждане най-много съм го свалял до 200W вече като спре компресора пада доста 6-7-14-25 в тези граници.Зимата не знам как ще е но мисля че ще е ОК помещението е хол с усвоен балкон и смея да твърдя читава дограма. Общо е към 60м3 без мебелите като броим и тях сугирно ще падне до 55м3. Мисля да му стигне за зимата а даже и да отварям вратата да топли и коридора да щапурка реването.А конкретно за тоя панасоник четах (а и за други марки но то си зависи от модела) под определена температура, да речем -10 прави периодични дефрости на 40 мин. През останалото време се взима под внимание дали датчика за лед е отчел такъв.Изчетах доволно материал къде по форуми къде по други сайтове кое и как при различните модели чисто информативно, дето се казва да взема информирано решение Убеден съм че има и мноооого по добри от тоя ама за тези пари съм доволен за сега като изключим тази миризма. Но докато не се превърне в мухъл съм хепи Само не знам това с тия йонизароти да не се окаже пунта мара, че не го гася пък не се усещам вече по силен, здрав и с много енергия а не се чуствам и в гората или до водопад като работи На теория трябва да работят ама в действителност как е е дуга работа.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Колеги,обяснете на невежата(на мен) как ги мерите тези ватове и аз ще споделя с какви климатици съм у дома,какви градуси е температурата у колко ми е сметката за ток. Климатиците ми не миришат и никога не са мирисали.Монтирани са юни 2008г. Никога не им е правена никаква профилактика , но като ги купувах всички ми казваха че нямам акъл в главата си. Доволен съм вече 7 години.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Продават се по магазините едни уредчета, портативен(домашен) електромер го водят. Аз си взех за 14.99 от баухаус. Има 3 режима: общо часове работа на включения уред, обща консумирана енергия и естествено моментна консумация в лкоято е във W.Има естественои много по-модерни и предполагам по-хубави но моя го пробвах на няколко удера за които знам консумацията и показваш точно и за 15лв. мисля си е ОК.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Ewing написа:Продават се по магазините едни уредчета, портативен(домашен) електромер го водят. Аз си взех за 14.99 от баухаус. Има 3 режима: общо часове работа на включения уред, обща консумирана енергия и естествено моментна консумация в лкоято е във W.Има естественои много по-модерни и предполагам по-хубави но моя го пробвах на няколко удера за които знам консумацията и показваш точно и за 15лв. мисля си е ОК.
Коментар
-
evgeni85 написа:Също така е много сложно да се мъчиш да пресмяташ КОП топлоотдаване и енергопотребление при оптимал или максимум за примерно-5 или -15 градуса. Това даже и производителите не го правят с точност. Дават ти приблизителен КОП естествено леко завишен.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар