Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси относно управление на етажната собственост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бо, аз съм стигнал до извода, че спорове със съседи не са ми нужни. Не искам да изхабявам толкова енергия да се занимавам с глупости. Въпреки, че ти говориш за общ случай в който даден човек не плаща. Аз при нас направих тиха революция. Има един човек, който не плаща и всички си бият пас. Преди 2-3 месеца, когато ми искаха пари за входа, смао попитах този плащал ли е. Понеже той от 2 години не плаща и обеща на едно събрание,ч е щял всичко да плати. Естествено не стана така. Аз заявих, че докато този не плати и аз спирам. Ефекта от блъфа ми беше лавинообразен и всички от входа се обърнаха с/у въпросния човек. В ситуацията на Дидич-а явно толкова му е кипнало, че е решил да ги гони до дупка и има право. Успех.Обикновено в неговата ситуация, ако някой не ме репликира за нещо, ще си плащам нез да обърна внимание. Но стане ли фал и аз щях да действам като него.Това за асансьора с чиповете не разбирам защо се прави. Сметките за ток на хаспела и входа са не повече от 10-20лв/месец. Сега, че трима външни за входа са се возили в месеца...чудо голямо.П.П. За чистофайниците си много прав. Но ако се занимава човек да им се връзва на тъпизмите, трябва да убие някой.
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Не fihi не съм ходил по съдилища, но след направените ми консултации с адвокат и юристи съм сигурен, че тия дела ако ги започна ще ги спечеля, ако има някакъв риск да загубя не бих се занимавам въобще и бих почнал да си плащам макар да съм предплатил, все пак не съм някакъв облъчен, който се чуди по какъв начин да се заяде с комшиите си, а пък и не съм толко глупав, че да си вкарам сам автогол
      punto HGT

Коментар

didich написа:
        Не fihi не съм ходил по съдилища, но след направените ми консултации с адвокат и юристи съм сигурен, че тия дела ако ги започна ще ги спечеля, ако има някакъв риск да загубя не бих се занимавам въобще и бих почнал да си плащам макар да съм предплатил, все пак не съм някакъв облъчен, който се чуди по какъв начин да се заяде с комшиите си, а пък и не съм толко глупав, че да си вкарам сам автогол
        Успех!
        Manowar - Татко
        Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
        Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
        Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
        Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

fihi написа:
          didich написа:
          Успех!
          Благодаря
          punto HGT

Коментар

...Това за асансьора с чиповете не разбирам защо се прави. Сметките за ток на хаспела и входа са не повече от 10-20лв/месец. Сега, че трима външни за входа са се возили в месеца...чудо голямо......Защото при нас в блока,след като се постави чип на входната врата и асансьора,кокошкарските кражби спряха напълно,а и домовите-също.
            1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

pavyan написа:
              ...Това за асансьора с чиповете не разбирам защо се прави. Сметките за ток на хаспела и входа са не повече от 10-20лв/месец. Сега, че трима външни за входа са се возили в месеца...чудо голямо......Защото при нас в блока,след като се постави чип на входната врата и асансьора,кокошкарските кражби спряха напълно,а и домовите-също.
              За да не се прекара умния българин.

Коментар

pavyan написа:
                Защото при нас в блока,след като се постави чип на входната врата и асансьора,кокошкарските кражби спряха напълно,а и домовите-също.
                За входната врата разбирам. И в нашия вход в Сливен е така. Отваря се или с чип, или ако си външен, звъниш и ти отваря домакинът, при който отиваш.Ма не разбирам що трябва и да слиза до долу за да те вземе с асансьора?Чип на вратата имаме, работеща домофонна уредба имаме, отваряне на входната врата от всеки апартамент имаме, ама такава простотия в асансьора няма как да сложим.НО... може би е важно да уточня, че в нашия вход (40 апартамента) няма нито един, който да се прави на тарикат и да не иска да си плаща.Никога не сме имали проблеми със съседи. Събират се всеки месец повече пари, отколкото отиват за ток, асансьор и чистачка... вкарват се в обща сметка, от която ако се наложи се правят ремонти на асансьор, покрив, друго...Вече 29 години не сме имали никакъв проблем. (Сега там живее брат ми де, но имам поглед все още над нещата).

Коментар

Immortal написа:
                  Чип на вратата имаме, работеща домофонна уредба имаме, отваряне на входната врата от всеки апартамент имаме, ама такава простотия в асансьора няма как да сложим.
                  И ние сме така, даже има бележка на входната врата, че същата се заключва след 20:00ч., да казвам ли, че почти всеки ден заварвам външната врата да стои отворена, понеже автомата го регулират всеки месец и нищо не става, а пък и до сега не съм видял на някой да са му паднали ръцете ако си затвори вратата след себе си както правя аз всеки път като излизам и влизам във входа, но вратата си зее постояноо, предложих да сложим видеонаблюдание и да глобяваме хората, които са меко казано малоумни, но глас в пустинята, да казвам ли че много пъти прибирайки се след 20:00ч, вратата освен, че е отворена, същата не е и заключена, с уникални хора живея, 20ап. са във входа, от които сигурно в 4-5 апартамента никой не живее, сиреч сме една шепа хора и на събрание никой не си признава, кой оставя отворена вратата и т.н. и после как да не роптая и как да не искам да ги съдя, ми аман от лумпени, ако в самото начало знаех с какви ще живея никога не бих си купил апартамента в който живея, ама на живот ли бе да го опишеш Да разкажа една случка. Една вечер малко след 23:00ч усещам мирис на дим, влизам в банята ... бял дим, смрад на пластмаса, жената и детето бяха легнали и слава богу нищо не разбраха, добре, че бях буден, тЪ съм проветрявал до 1ч през ноща, какво се оказа, някой от идиотите пушачи от долните етажи влязъл да пуши в банята и понеже нещото дето му е на раменете не функционира и там не протича никаква мисловна дейност да реши да си хвърли фаса в инсталационния отвор на ВиК тръбите, при това без да го загаси, познай какво се случва - фаса пада на 2-ри етаж на тръбата за отводняване на мивката и тя се запалва, ама не гори а само се топи и пуши зверси, след като се разтърчахме всички по стълбите тръбата беше загасена, но комшията нямаше как да си ползва мивката, защото от тръбата мръсната вода се изливаше директо долу в инсталационния отвор. Да обяснявам ли, че домоуправителя и сина му тичаха по стълбите със запалени цигари да гасят пожар. До ден днешен никой не си призна кой е запалил тръбата на комшията, ама аз съм сигурен, че е именно домоуправителя, защо ... ми защото на 7-ми етаж не пушат, аз съм на 6-ти и сме непушачи, на 5-ти дойде едно младо семейство, което също са непушачи, на 4-ти етаж е домоуправителя, на който цигарата даже и на общите събрания вътре във входа не му пада от устата, на 3-ти етаж след като звъннахме, човека каза, че са спряли цигарите от 6 месеца, на 2-ри етаж се запали тръбата, предполагам човека не си е запалил сам тръбата, а и не съм го виждал никога с цигара в ръка, 1-ви етаж не ги коментирам, понеже едва ли ще са толко изобретателни през отвора да успеят да качат цигарата до 2-ри етаж и така 100 пъти питах на събранието кой запали тръбата и вскички като пукали, никой не си признава и те така Живи и здрави.
                  punto HGT

Коментар

Immortal написа:
                    pavyan написа:
                    Защото при нас в блока,след като се постави чип на входната врата и асансьора,кокошкарските кражби спряха напълно,а и домовите-също.
                    За входната врата разбирам. И в нашия вход в Сливен е така. Отваря се или с чип, или ако си външен, звъниш и ти отваря домакинът, при който отиваш.Ма не разбирам що трябва и да слиза до долу за да те вземе с асансьора?Чип на вратата имаме, работеща домофонна уредба имаме, отваряне на входната врата от всеки апартамент имаме, ама такава простотия в асансьора няма как да сложим.НО... може би е важно да уточня, че в нашия вход (40 апартамента) няма нито един, който да се прави на тарикат и да не иска да си плаща.Никога не сме имали проблеми със съседи. Събират се всеки месец повече пари, отколкото отиват за ток, асансьор и чистачка... вкарват се в обща сметка, от която ако се наложи се правят ремонти на асансьор, покрив, друго...Вече 29 години не сме имали никакъв проблем. (Сега там живее брат ми де, но имам поглед все още над нещата).
                    Сега ще ти дам още една гледна точка, за да видиш, че не всичко е черно и бяло, както си го представяш.При нас всеки етаж си има предверие да го кажем, което предверие имаш опция да си го заключиш, за да стигнеш до апартаментите и асансьора съответно. Демек от стълбището отваряш една врата, за да отидеш до апартаментите или асансьора.Та заключваш достъпа до апартаментите и съответно ограничаваш използването на асансьора свободно, за да не може всеки да отиде на етажа, съответно до апартаментите през асансьора.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                      Immortal написа:
                      pavyan написа:
                      Сега ще ти дам още една гледна точка, за да видиш, че не всичко е черно и бяло, както си го представяш.При нас всеки етаж си има предверие да го кажем, което предверие имаш опция да си го заключиш, за да стигнеш до апартаментите и асансьора съответно. Демек от стълбището отваряш една врата, за да отидеш до апартаментите или асансьора.Та заключваш достъпа до апартаментите и съответно ограничаваш използването на асансьора свободно, за да не може всеки да отиде на етажа, съответно до апартаментите през асансьора.
                      А пожарната безопасност или земетресение ако стане и не намериш ключа за тази врата какво правиш? Има идея , но е и голяма безмислица.
                      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

flippy89 написа:
                        BO написа:
                        Immortal написа:
                        pavyan написа:
                        А пожарната безопасност или земетресение ако стане и не намериш ключа за тази врата какво правиш? Има идея , но е и голяма безмислица.
                        И това е решено, като от вътре се отваря всяка врата директно.То е и голяма безсмислица да си заключваш апартамента или колата при положение, че ако някой иска да краде, то ще влезе и при двата случая, но това не пречи всички да се оключваме от параноя.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                          Няма как да знаеш как си го представям И при нас е така - всеки етаж си има врата от предверието. Обаче асансьорът ни е на стълбищната площадка, извън тази врата, до стълбите.Т.е. достъп до стълбите и асансьора има всеки, пък до апартаментите - не.Иначе както ти си го описал съм виждал много блокове. Но при тях, а предполагам и при вас - асансьорът не тръгва от първия жилищен етаж, а от партер.Т.е. няма как да се заключи достъпът до асансьора. Иначе ще ми е интересно, ако комшиите ви от първия етаж си заключат вратата, как ще бъхтите по басамаците

Коментар

Immortal написа:
                            BO написа:
                            Няма как да знаеш как си го представям И при нас е така - всеки етаж си има врата от предверието. Обаче асансьорът ни е на стълбищната площадка, извън тази врата, до стълбите.Т.е. достъп до стълбите и асансьора има всеки, пък до апартаментите - не.Иначе както ти си го описал съм виждал много блокове. Но при тях, а предполагам и при вас - асансьорът не тръгва от първия жилищен етаж, а от партер.Т.е. няма как да се заключи достъпът до асансьора. Иначе ще ми е интересно, ако комшиите ви от първия етаж си заключат вратата, как ще бъхтите по басамаците
                            Пак изпускаш, че не заключваш самия асансьор, а използването му. И описах каква е причината.Аз се падам под формата на комшиите от първия етаж. И какво като сме заключили предверието, не можах да ти схвана мисълта?
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

То малко трябва, за да ми се схване мисълта.Като си заключите предверието, в което е и асансьора, как ще се ползва от всички съседи, които наистина имат нужда от асансьор - тези, които прибирайки се от работа, искат да се качат на първия етаж в асансьора и да слязат на 8-мия примерно?Причината за заключване ползването на асансьора така и не я разбрах. Поясни ми, че аз иначе съм от село и съм отраснал без асансьори.

Коментар

Immortal написа:
                                То малко трябва, за да ми се схване мисълта.Като си заключите предверието, в което е и асансьора, как ще се ползва от всички съседи, които наистина имат нужда от асансьор - тези, които прибирайки се от работа, искат да се качат на първия етаж в асансьора и да слязат на 8-мия примерно?Причината за заключване ползването на асансьора така и не я разбрах. Поясни ми, че аз иначе съм от село и съм отраснал без асансьори.
                                Е кой нормален ще се качи до първия етаж пеша, за да иска от там да хване асансьора? По тази логика може да го изкараш, че ако иска да се качи през 7-мия етаж, за да слезе на 2-рия, то пак няма да може. Баси и логиката, честно. Аз до сега никога не съм видял такъв ентусиаст да го направи това.Ами аз ти я обясних. Същата е като входната врата. Защо заключваш входната врата? Ако за теб не е важно това, за друг може и да е важно.Но второстепенната роля на чипа е точно това - ако някой случайно не иска да плаща за асансьор, защото не иска да го използва (има реално такива хора във входа), просто нямат чипове и се упражнява един вид контрол, че няма да се възползва от това, като е заявил, че се "отказва’ от услугите му.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X