Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси относно управление на етажната собственост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    Обратната разписка не дойде ли до 3 дни- чакай я след 23, с отбелязване "непотърсено".
    Най вероятно така ще стане, но друг вариант за момента нямам, той се прави на приятно разсеян с обяснението - ми аз какъв съм, че ще ти разписвам, хаха, пълна пародия, но поне имам документ от пощата, че съм пратил писмо до него на еди си коя дата.
    punto HGT

Коментар

didich написа:
      Най вероятно така ще стане, но друг вариант за момента нямам, той се прави на приятно разсеян с обяснението - ми аз какъв съм, че ще ти разписвам, хаха, пълна пародия, но поне имам документ от пощата, че съм пратил писмо до него на еди си коя дата.
      Нищо не доказва обратната разписка и документа. Аз мога още утре да ти пратя празен плик с обратна разписка.

Коментар

Най вероятно си прав, но след като ме посъветваха да предприема това нещо явно има защо, пак ще кажа, не съм юрист.Ако трябва ще му пусна и едно писмо в пощата ей така да знае за какво иде реч, пък нека да се прави на разсеян, че не го е получил.
        punto HGT

Коментар

didich написа:
          ... но съм си обещал от доста време да не позволявам на дребни тарикатчета и наглеци да ми ходят по главата.
          Аз съм така от известно време и май за сега само губя. И другите излизат тарикати щото пак е станало тяхното. Не знам как ще процедирам за напред, но още не съм се отказал. Точно тия дребните неща най ме дразнят защото всеки си мисли че ще мине метър. Това по повод входа, съседите, а и не само. По тоя повод и експедитивно си търсих нова работа. Имаме една зам мениджърка на 61 години която се е взела на сериозно и хем всички мрънкат по нея хем като дойде и са по тихи от водата. Да ама аз така не мога, ако някой не ми е приятен или ме е*ава не мога да лицемернича и да правя мили очи. Знам че понякога е по-добре човек да замълчи, но пак понякога му писва на човек. За това съм и в това положение.Та стискам ти палци с търсенето на правата. До колкото долавям при теб както и при мен нещата са по-скоро принципни, а не толкова за едните 5 лева.Поздрави!
          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
          182A4.000 IAW49F
          LPG - Lovato EasyFast
          ----------------------------
          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Благодаря за подкрепата колега Ewing.Буквално от преди секунди - току що куриерката ми връчи обратната разписка, писмото е получено вчера, от този момент заемам позиция на изчакване ... а са ми спряли чипа, а съм ги почнал
            punto HGT

Коментар

коцев написа:
              Когато бях домоуправител на един 8 етажен вход преди 20 години процедирах по следния начин.Пиша съобщение на входа в което им казвам че на еди коя си дата трябва от всеки апартамент по един да слезне и да почистим около входа . В уречения ден и час слизат двама-трима . Отивам в мазата спирам водата на входа и свалям шалтера да няма ток. Да видиш как всички излизат не по един от апартамент ами по двама и трима и докато не почистим няма пускане на вода и ток . И друго . Тия от първия и втория етаж не искаха да плащат за асансьор. Тогава тия от последния етаж им отговориха че при дъжд ще пуснат водата която им тече в апартаментите от покрива по стълбището /както и направиха един път/ и да видиш тогава как всички общи неща на входа се плащат от всички . Асансьор, стълбище и покрив са общи части и всички заплащат за тяхната поддръжка.С две думи казано не е никак лека работата на домоуправителя.Особенно във вход с много апартаменти.
              Коцев, ти си бил цял диктатор! Преди 20 години може законите да са били други, или домоуправителите да са имали право да ги нарушават, ма нали искаме да живеем в правова държава всички?Пък тия, дето си слагате чипове на асансьорите - няма такъв ИДИОТИЗЪМ НИКЪДЕ!Всеки път като ходя на гости на някой с такъв асансьор, то трябва да слиза до долу да ме вземе.Баси и тъпотията.Да не говорим, че ограничаването на ползването на асансьора на собственик на сградата е противозаконно, без значение дали си е платил или не.Спомням си едно време имаше асансьори във някои входове, които работеха с монети от 1 или 2 стотинки. Нямаш дребни - бъхтиш по стълбите. И пак е по-разумно от тия чипове, каквито имат само живущите.didich, не се предавай, с теб сме!
              snake написа:
              Ежемесечно лепя отчет за приходите и разходите, който обикновено се къса още същия или на другия ден.
              Щото ги лепиш не където трябва.Монтирай едно табло със заключваща се витрина и всичко вътре. Да видим как ще ги отлепят.

Коментар

Коцев, ти си бил цял диктатор
                Без диктатура ,няма ред и дисциплина !
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                  Коцев, ти си бил цял диктатор
                  Без диктатура ,няма ред и дисциплина !
                  Така е, защото преди 20 години ЗУЕС просто не е имало, пък и не си случил на стриктен комшия като мен, който да ти мъти водата Immortal, при нас чипа е само вътре в кабината, не е като тези примерно в болниците, където ти трябва чип даже за да извикаш асансьора да те вземе от даден етаж, сиреч като дойдат гости, просто се качват в асансьора и чакат да ги извикам, със слизането процедираме като цъкам с чипа, те имат време 5-6 секунди да затворят вратата и да си натиснат 1-ви етаж , кефа е голямп.п. за протокола - ден 4-ти - асансьора и чипа все още работят , малко стана като в някое реалити шоу и се отчитам в дневничето всеки ден мило дневниче, днес денят ми ще бъде прекрасен, поради факта, че все още мога да ползвам асансьора на блока в който живея, стискам палци и утре денят ми да е прекрасен...
                  punto HGT

Коментар

Immortal написа:
                    Да не говорим, че ограничаването на ползването на асансьора на собственик на сградата е противозаконно, без значение дали си е платил или не.
                    И къде му е правовата държава в крайна сметка?Ти чувал ли си до сега някой да бъде осъден и съответно входа да си е събрал парите от тези, които не искат да плащат по законов ред?За това в случая аз лично съм за спирането на асансьора за тези, които не си плащат нищо, че не е законно.Както и напред казах - ползваш - плащаш, не плащаш - не ползваш. Какво по-справедливо от това?А най-гадно за живущите такива тарикати да се позовават на закона, да не плащат и да си го ползват, защото не могло да им се спира достъпа.ОК, той не си изпълнява задълженията към народа, народа му го набутва. И той е в пълното си право да съди входа.Или в крайна сметка - каквото почукало, такова се обадило. И двете страни не са редовни, напрежение, разправии и накрая никой не е доволен. Но важното е да има справедливост през това време.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Боби, не е точно така, по принцип има ред за да ми бъде ограничен достъпа на асансьора и той е следният - първо да ми заведът дело, след това да ме осъдят и съда като излезе с решение, че съм виновен, ЧАК тогава господин домоуправителя има право да ми спре достъпа до асансьора, преди това може само и единствено да ме сплашва и обикновенно номера минава, но само за ония, които не си знаят правата, а аз понеже се поинтересувах и вече съм наясно, че ще ми спре асансьора "га цъфнат налъмите"
                      punto HGT

Коментар

didich написа:
                        Боби, не е точно така, по принцип има ред за да ми бъде ограничен достъпа на асансьора и той е следният - първо да ми заведът дело, след това да ме осъдят и съда като излезе с решение, че съм виновен, ЧАК тогава господин домоуправителя има право да ми спре достъпа до асансьора, преди това може само и единствено да ме сплашва и обикновенно номера минава, но само за ония, които не си знаят правата, а аз понеже се поинтересувах и вече съм наясно, че ще ми спре асансьора "га цъфнат налъмите"
                        Ами да де.Спира ти се достъпа до асансьора и си има ред. Съдиш, разправяш се и чак когато осъдиш този, който ти е спрял асансьора, тогава ще ти се пусне. Точно аналогично от обратната страна погледнато.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                          Както и напред казах - ползваш - плащаш, не плащаш - не ползваш. Какво по-справедливо от това?А най-гадно за живущите такива тарикати да се позовават на закона, да не плащат и да си го ползват, защото не могло да им се спира достъпа.
                          Тук ситуацията е друга. Той е спрял да плаща не за да ползва асансьора безплатно, а защото го карат да плаща нещо което не трябва. А именно таксата за член от семейството, който е под 6 години. Неплащането на асансьора е страничен факт просто защото влиза в общата сума за входа. Поне както разбирам. Иначе по принцип е така, да, който не плаща - не ползва. Но в конкретната ситуация мисля не е само "черно и бяло".
                          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast
                          ----------------------------
                          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Е да де, ама пак не е точно така, защото от мойте гледа точка и в моя частен случай, аз съм предплатил едни пари, които те понеже нямат "топки" не пожелаха да вземат решение да ми ги върнат и аз започнах сам да си ги приспадам, тоест в моя случай аз съм редовен платец, а не съм тарикатче, което не си е платило, така че каквото и да направят ако отиден на съд при всички положения делото ще е в моя полза, защо:1. Те ме обвиняват, че не съм плащал 3 месеца, а аз казвам, че съм напред с 140лв и че съм им платил - тука печеля на 100%2. Те ми спират асансьора без да са ме осъдили - съдя ги и печеля на 100%, като минуса за мен тук е, че докато тече делото ще ходя пеша, но има и един + мога да ги съдя за нанесени вреди и т.н. /да се качваш пеша до 6-те етаж с дете на 3-години, без основателна причина/, тоест като го спечеля това дело, най вероятно съда ще им тресне една глоба, която ще трябва да ми изплатят, тЪ може и с пари напред да се видя
                            punto HGT

Коментар

Ти си частен случай и не обсъждам твоето положение.Аз говоря глобално - защото масово хората не плащат, защото просто не дават пари. Като не дават пари, ами няма да се возят. Аз не знам някой да си е предплатил и да има нещо като в твоя случай.Говоря просто, че еди кой си не иска да плаща за асансьор, защото разбрал, че нямат правото да му го спират и е решил, че може да мине без този разход просто. Ами сори, няма да минеш без този разход и друг да ти плаща разхода. Ако зависи от мен спирам асансьора веднага, пък нека ме съди. Дреме ми.Пример от нашия вход. Сложихме чипове. Имах предложение, за да е честно и целия разход да се разпределя пропорционално на ползването, то всеки месец да взимам статистика кой чип колко е ползвал асансьора и накрая разхода се разпределя спрямо реалното използване.Първи проблем - скочиха срещу мен, че системата, която позволява такъв отчет била по-скъпа. Намерих решение - казах - аз ще платя разликата между нормалната и тази, по-скъпата.Втори проблем - ами не било редно така! Е защо не е редно, питам аз? Ами не получих отговор.И всичките хора, които правиха двата проблема, първия и втория бяха само хора с малки деца, които по цял ден го ползват. По спомен само едно семейство с малко дете реши, че е редно наистина така. В крайна сметка хората с малки деца надделяха. И надделяха със скандали и викания, а не с реални доводи. Отказах се, защото не мога да споря със съседи. Ако някой започне да повишава тон при разговора с мен, то директно отказвам да говоря с такива хора. И поради това загубих тази кауза.Аналогично - един нямало да плаща за чистене на входа, защото той бил много чист и едно боклуче не вкарвал във входа. Да си били плащали тези, които цапали, за да им се бърше след тях. Примери много.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

didich написа:
                                Е да де, ама пак не е точно така, защото от мойте гледа точка и в моя частен случай, аз съм предплатил едни пари, които те понеже нямат "топки" не пожелаха да вземат решение да ми ги върнат и аз започнах сам да си ги приспадам, тоест в моя случай аз съм редовен платец, а не съм тарикатче, което не си е платило, така че каквото и да направят ако отиден на съд при всички положения делото ще е в моя полза, защо:1. Те ме обвиняват, че не съм плащал 3 месеца, а аз казвам, че съм напред с 140лв и че съм им платил - тука печеля на 100%2. Те ми спират асансьора без да са ме осъдили - съдя ги и печеля на 100%, като минуса за мен тук е, че докато тече делото ще ходя пеша, но има и един + мога да ги съдя за нанесени вреди и т.н. /да се качваш пеша до 6-те етаж с дете на 3-години, без основателна причина/, тоест като го спечеля това дело, най вероятно съда ще им тресне една глоба, която ще трябва да ми изплатят, тЪ може и с пари напред да се видя
                                Ходил ли си някога в съда, че се изказваш толкова смело и безотговорно???По първа точка има мнооооооого голяма вероятност да изгориш като факла, а изгориш ли по нея следва и втора точка и..... накрая ще останеш с пръст в ....устаВО се опитва от известно време най-деликатно да ти каже, че се вкарваш във филми които са излишни, но правото да си търсиш правата е лично твое, дано да ги намериш.
                                Manowar - Татко
                                Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                                Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                                Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                                Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Working...
                                X