kiro_of_the_day написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпроси относно управление на етажната собственост
Collapse
X
-
didich написа:Най вероятно така ще стане, но друг вариант за момента нямам, той се прави на приятно разсеян с обяснението - ми аз какъв съм, че ще ти разписвам, хаха, пълна пародия, но поне имам документ от пощата, че съм пратил писмо до него на еди си коя дата.
Коментар
-
didich написа:... но съм си обещал от доста време да не позволявам на дребни тарикатчета и наглеци да ми ходят по главата.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
коцев написа:Когато бях домоуправител на един 8 етажен вход преди 20 години процедирах по следния начин.Пиша съобщение на входа в което им казвам че на еди коя си дата трябва от всеки апартамент по един да слезне и да почистим около входа . В уречения ден и час слизат двама-трима . Отивам в мазата спирам водата на входа и свалям шалтера да няма ток. Да видиш как всички излизат не по един от апартамент ами по двама и трима и докато не почистим няма пускане на вода и ток . И друго . Тия от първия и втория етаж не искаха да плащат за асансьор. Тогава тия от последния етаж им отговориха че при дъжд ще пуснат водата която им тече в апартаментите от покрива по стълбището /както и направиха един път/ и да видиш тогава как всички общи неща на входа се плащат от всички . Асансьор, стълбище и покрив са общи части и всички заплащат за тяхната поддръжка.С две думи казано не е никак лека работата на домоуправителя.Особенно във вход с много апартаменти.snake написа:Ежемесечно лепя отчет за приходите и разходите, който обикновено се къса още същия или на другия ден.
Коментар
-
Така е, защото преди 20 години ЗУЕС просто не е имало, пък и не си случил на стриктен комшия като мен, който да ти мъти водата Immortal, при нас чипа е само вътре в кабината, не е като тези примерно в болниците, където ти трябва чип даже за да извикаш асансьора да те вземе от даден етаж, сиреч като дойдат гости, просто се качват в асансьора и чакат да ги извикам, със слизането процедираме като цъкам с чипа, те имат време 5-6 секунди да затворят вратата и да си натиснат 1-ви етаж , кефа е голямп.п. за протокола - ден 4-ти - асансьора и чипа все още работят , малко стана като в някое реалити шоу и се отчитам в дневничето всеки ден мило дневниче, днес денят ми ще бъде прекрасен, поради факта, че все още мога да ползвам асансьора на блока в който живея, стискам палци и утре денят ми да е прекрасен...punto HGT
Коментар
-
Immortal написа:Да не говорим, че ограничаването на ползването на асансьора на собственик на сградата е противозаконно, без значение дали си е платил или не.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Боби, не е точно така, по принцип има ред за да ми бъде ограничен достъпа на асансьора и той е следният - първо да ми заведът дело, след това да ме осъдят и съда като излезе с решение, че съм виновен, ЧАК тогава господин домоуправителя има право да ми спре достъпа до асансьора, преди това може само и единствено да ме сплашва и обикновенно номера минава, но само за ония, които не си знаят правата, а аз понеже се поинтересувах и вече съм наясно, че ще ми спре асансьора "га цъфнат налъмите"punto HGT
Коментар
-
didich написа:Боби, не е точно така, по принцип има ред за да ми бъде ограничен достъпа на асансьора и той е следният - първо да ми заведът дело, след това да ме осъдят и съда като излезе с решение, че съм виновен, ЧАК тогава господин домоуправителя има право да ми спре достъпа до асансьора, преди това може само и единствено да ме сплашва и обикновенно номера минава, но само за ония, които не си знаят правата, а аз понеже се поинтересувах и вече съм наясно, че ще ми спре асансьора "га цъфнат налъмите"A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Както и напред казах - ползваш - плащаш, не плащаш - не ползваш. Какво по-справедливо от това?А най-гадно за живущите такива тарикати да се позовават на закона, да не плащат и да си го ползват, защото не могло да им се спира достъпа.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Е да де, ама пак не е точно така, защото от мойте гледа точка и в моя частен случай, аз съм предплатил едни пари, които те понеже нямат "топки" не пожелаха да вземат решение да ми ги върнат и аз започнах сам да си ги приспадам, тоест в моя случай аз съм редовен платец, а не съм тарикатче, което не си е платило, така че каквото и да направят ако отиден на съд при всички положения делото ще е в моя полза, защо:1. Те ме обвиняват, че не съм плащал 3 месеца, а аз казвам, че съм напред с 140лв и че съм им платил - тука печеля на 100%2. Те ми спират асансьора без да са ме осъдили - съдя ги и печеля на 100%, като минуса за мен тук е, че докато тече делото ще ходя пеша, но има и един + мога да ги съдя за нанесени вреди и т.н. /да се качваш пеша до 6-те етаж с дете на 3-години, без основателна причина/, тоест като го спечеля това дело, най вероятно съда ще им тресне една глоба, която ще трябва да ми изплатят, тЪ може и с пари напред да се видяpunto HGT
Коментар
-
Ти си частен случай и не обсъждам твоето положение.Аз говоря глобално - защото масово хората не плащат, защото просто не дават пари. Като не дават пари, ами няма да се возят. Аз не знам някой да си е предплатил и да има нещо като в твоя случай.Говоря просто, че еди кой си не иска да плаща за асансьор, защото разбрал, че нямат правото да му го спират и е решил, че може да мине без този разход просто. Ами сори, няма да минеш без този разход и друг да ти плаща разхода. Ако зависи от мен спирам асансьора веднага, пък нека ме съди. Дреме ми.Пример от нашия вход. Сложихме чипове. Имах предложение, за да е честно и целия разход да се разпределя пропорционално на ползването, то всеки месец да взимам статистика кой чип колко е ползвал асансьора и накрая разхода се разпределя спрямо реалното използване.Първи проблем - скочиха срещу мен, че системата, която позволява такъв отчет била по-скъпа. Намерих решение - казах - аз ще платя разликата между нормалната и тази, по-скъпата.Втори проблем - ами не било редно така! Е защо не е редно, питам аз? Ами не получих отговор.И всичките хора, които правиха двата проблема, първия и втория бяха само хора с малки деца, които по цял ден го ползват. По спомен само едно семейство с малко дете реши, че е редно наистина така. В крайна сметка хората с малки деца надделяха. И надделяха със скандали и викания, а не с реални доводи. Отказах се, защото не мога да споря със съседи. Ако някой започне да повишава тон при разговора с мен, то директно отказвам да говоря с такива хора. И поради това загубих тази кауза.Аналогично - един нямало да плаща за чистене на входа, защото той бил много чист и едно боклуче не вкарвал във входа. Да си били плащали тези, които цапали, за да им се бърше след тях. Примери много.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
didich написа:Е да де, ама пак не е точно така, защото от мойте гледа точка и в моя частен случай, аз съм предплатил едни пари, които те понеже нямат "топки" не пожелаха да вземат решение да ми ги върнат и аз започнах сам да си ги приспадам, тоест в моя случай аз съм редовен платец, а не съм тарикатче, което не си е платило, така че каквото и да направят ако отиден на съд при всички положения делото ще е в моя полза, защо:1. Те ме обвиняват, че не съм плащал 3 месеца, а аз казвам, че съм напред с 140лв и че съм им платил - тука печеля на 100%2. Те ми спират асансьора без да са ме осъдили - съдя ги и печеля на 100%, като минуса за мен тук е, че докато тече делото ще ходя пеша, но има и един + мога да ги съдя за нанесени вреди и т.н. /да се качваш пеша до 6-те етаж с дете на 3-години, без основателна причина/, тоест като го спечеля това дело, най вероятно съда ще им тресне една глоба, която ще трябва да ми изплатят, тЪ може и с пари напред да се видяManowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар