didich,каква е таксата на човек и на дете при вас ? Просто за информация да си сравня с нашата тук.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпроси относно управление на етажната собственост
Collapse
X
-
Airfan написа:Тогава какво - развалил си си отношенията
Коментар
-
То е ясно, че всички го използват с цел сплашване за да може даден човек да бъде принуден по този начин да почне да си плаща таксите, но не всеки е юрист и не всеки е запознат с правата си.Последната глупост, която изръси жената на домоуправителя, на която се смях много дълго беше следната - по принцип в закона е записано, че при поискване домоуправителя е длъжен да представи копие от протокола от проведено общо събрание на всеки един собственик. На последното събрание, а и не само поисках да ми бъде дадено копие от протоколите, с които са взели разни смешни решения и съответно получих най умния отговор - "ще ми дадеш тонер и лист хартия и ще ти го разпечатам" , как да не съдиш подобни дебили, които даже не са си направили труда да отворят ЗУЕС.Коцев, парите са 5лв на калпак, като оправданието за вземане на решение да плащат и децата било, че в блока имало много хора, които не живеели, съответно от тях пари не се взимали и тъй като немогли да събират пари да си платят тока и другите разходи решили да събират и на децата - пълно малумие, по принцип ако не стигат парите се взима решение да се вдигнат парите на всички над 6 години, а не да се взимат от деца след една навършена година, ти представяш ли си дете на 1 година само да си отвори вратата, само да ползва асанцьор и общи части, без коментар , а на всичкото отгоре преди около 3 месеца като питах колко пари има в касата касиерката ми каза около 1800лв, ба мааму, те парите не стигат до никъде Immortal, само аз съм черната овца вече във входа, всички останали си плащат за децата и си траят, говорих на последното общо събрание, но с/у 10 човека сам колкото и да викаш никой неможе да те чуе, те са свикнали да плащат по 5лв. от 20-30години и никой да не ги закача за нищо, като са гласували пълно доверие на домоуправителя, а пък той за отчети не е и чувал понеже и никой не му ги търси, чиста и сладка работа.punto HGT
Коментар
-
Защо не вземеш в крайна сметка да станеш домоуправител, тази сладка работа и да вземе да оправиш входа ви? Аз винаги съм бил за справедливостта, макар това понякога да е в разрез на закона. В този ред на мисли моето мнение е, че тези хора, с деца до 6 години, трябва да плащат повече, защото реално използват повече. Остави закона на страна. Просто да е честно.Майките на ден само асансьор използват по 10 пъти повече от тези с деца над 6 години. А лятото като дойде, то асансьора не спира. До вечерта е нагоре-надолу постоянно. И това го правят именно заради децата. Пък макар детето да не може да натисне бутона на асансьора, за да плащало то.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
ЗУЕС трябва да се спазва такъв какъвто е. В противен случай всеки ще го тълкува и прилага, както му е изгодно. Друг е въпросът доколко изобщо е възможно да накараш група хора доброволно да спазват подобни правила, които са свързани със събиране на пари във фонд за ремонти и обновяване, съразмерно с притежаваните идеални части, със събиране на пари за поддръжка на общите части, пропорционално на броя на живеещите в едно домакинство (с изключение на децата до 6 г. и на хора, пребиваващи по-малко от 30 дни годишно), който брой е доста разтегливо понятие и е трудно доказуем и т.н.И да, аз в крайна сметка станах домоуправител на нашия вход. Направихме събрание и старият домоуправител театрално каза, че не желае повече да се разправя с неблагодарни люде (предполагам е имал предвид хора като мен), които не оценяват колосалната работа, която върши. Направи някакъв отчет, без да представи никакви документи (500 лв. платих на онзи майстор, ако го помните и т.н....) Засега нещата са горе-долу добре, въпреки че усещам и враждебност. Ежемесечно лепя отчет за приходите и разходите, който обикновено се къса още същия или на другия ден. Поставил съм си срок поне една година да издържа, независимо какви спънки срещам. А като задача - следващото лято да ремонтираме покрива, пари за който неуспешно са събирани няколко пъти. Няма да се карам с никой, ще видим какво ще излезе.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:ЗУЕС трябва да се спазва такъв какъвто е. В противен случай всеки ще го тълкува и прилага, както му е изгодно. Друг е въпросът доколко изобщо е възможно да накараш група хора доброволно да спазват подобни правила, които са свързани със събиране на пари във фонд за ремонти и обновяване, съразмерно с притежаваните идеални части, със събиране на пари за поддръжка на общите части, пропорционално на броя на живеещите в едно домакинство (с изключение на децата до 6 г. и на хора, пребиваващи по-малко от 30 дни годишно), който брой е доста разтегливо понятие и е трудно доказуем и т.н.И да, аз в крайна сметка станах домоуправител на нашия вход. Направихме събрание и старият домоуправител театрално каза, че не желае повече да се разправя с неблагодарни люде (предполагам е имал предвид хора като мен), които не оценяват колосалната работа, която върши. Направи някакъв отчет, без да представи никакви документи (500 лв. платих на онзи майстор, ако го помните и т.н....) Засега нещата са горе-долу добре, въпреки че усещам и враждебност. Ежемесечно лепя отчет за приходите и разходите, който обикновено се къса още същия или на другия ден. Поставил съм си срок поне една година да издържа, независимо какви спънки срещам. А като задача - следващото лято да ремонтираме покрива, пари за който неуспешно са събирани няколко пъти. Няма да се карам с никой, ще видим какво ще излезе.
Коментар
-
Нищо объркващо няма. Темата е дълга, преди това и аз се бях включил и сега казвам какво е продължението в моя случай. То при мен няма случай или казус - просто бях споделил, че старият домоуправител си прави каквото иска и не дава никакъв отчет за изразходването на парите, които събира от нас. А блокчето ни тъне в разруха.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Боби, едни хора са се събрали, написали са закон, който впоследствие е минал на одобрение през парламента и е влязъл в сила, от там нататък дали е правилно или не мача вече е свирен, за едни е правилно, за други е грешно, но ако този закон го няма анархията ще е пълна, пък и няма как да се угоди по принцип на всички, винаги на някой няма да му е угодно. След като е записано, че деца под 6 години не плащат, значи не плащат, ако ще и по 300 пъти на ден да ползват асансьора. Ние сме ползвали детска количка например точно 1 година и по точно само в летния сезон, тоест реално няма и година, но реплики от сорта на - ми вие с тая количка цапате повече от други кора ??, ама айде някой да ми докаже, че с количката цапам повече от колкото цапа някой с обувките си ??, защото аз количката я ползвам само на стълбищните площадки, докато някой с калните обивки освен, че цапа стълбищната площадка цапа и самите стълби , количката по стълбите не може да мине, тя се носи във въздуха на ръце , отделно се излиза на разходка примерно целия следобят и след това се прибираме, а не излизам на разходка на всеки 15 минути, че да ползвам асансьор днес 10 пъти VIT, сега не ми се рови, но мисля че някъде беше записано, че живущите до 2-ри или 3-ти етаж могат да не плащат разходи за асансьор, като това не ограничава ползването му от тях, но пак трябва да се види точния запис.punto HGT
Коментар
-
Както само каза, то може да се позовеш на закона. В това си прав.Но ако няма взаимно разбирателство във входа, то до никъде няма да го докарате.Ако 99 човека мислят еднакво, а само ти се дърпаш (не си спомням фактите от тази тема), то лично за мен няма смисъл от цялата тази работа.Лично аз бих си платил за 3-ти човек от семейството, ако детето ми е под 6 години. Просто за да съм честен към другите. Защото знам, че ще съм си платил това, което реално съм го използвал нищо, че може и да ми се размине и да не го плащам, позовавайки се на закона. Ако да кажем съм на 1-ви етаж и асансьора ми се заключва и не бих могъл да го използвам, то бих се дърпал, да. Но ако използвам асансьора, за да си кача детето с него, то няма какво да го мисля.Или накратко - пито-платено.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Нямаше да има проблем и нямаше да се дърпам за тия смешни 5лв. на месец, ако всичко във входа беше прозрачно, даваха се отчети и човек можеше да види за какво му се харчат парите, но тъй като всичко е строго секретно, след като закона ми позволява да си потърся правата и да си върна парите от детето ще го направя ако трябва и съда да се произнесе по този казус, аман от тарикати, които са свикнали да живеят с мисълта, че и това ще мине покрай капките, няма да им мине номера тоя път, запънал съм се като магаре на мостpunto HGT
Коментар
-
Няма ли един навит (примерно ти), който да иска да стане домоуправител/касиер, който да дава открит отчет за приходите и разходите?Ако няма, то си връщаш парите, които са ти противозаконно взети и след това какво следва? Ти си с едни ХХ пари напред, те решават да увеличат сумата върху по-големите членове на семейството и пак си в изходно положение. Или реално пак няма да знаеш къде отиват парите, които даваш всеки месец.Да, не знам пълната история, но това не е решение на проблема. В случая не искаш ли да имаш решение на проблема реално?Ама каквото и да пиша аз, с тия съседски взаимоотношения е сложно и винаги има 10% мега малоумни от всеки ход, които малоумни някак си успяват да надделеят над останалите 90%.Въпроса е да не си се паднал във вход с 90% малоумни, че тогава оправия няма.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Когато бях домоуправител на един 8 етажен вход преди 20 години процедирах по следния начин.Пиша съобщение на входа в което им казвам че на еди коя си дата трябва от всеки апартамент по един да слезне и да почистим около входа . В уречения ден и час слизат двама-трима . Отивам в мазата спирам водата на входа и свалям шалтера да няма ток. Да видиш как всички излизат не по един от апартамент ами по двама и трима и докато не почистим няма пускане на вода и ток . И друго . Тия от първия и втория етаж не искаха да плащат за асансьор. Тогава тия от последния етаж им отговориха че при дъжд ще пуснат водата която им тече в апартаментите от покрива по стълбището /както и направиха един път/ и да видиш тогава как всички общи неща на входа се плащат от всички . Асансьор, стълбище и покрив са общи части и всички заплащат за тяхната поддръжка.С две думи казано не е никак лека работата на домоуправителя.Особенно във вход с много апартаменти.
Коментар
-
Не казвам, че е лесно, най трудно се работи с хора, а още по трудно с хора, които си мислят, че са на 100% прави, единствения вариант да обориш техните възгледи най вероятно е да ги вкараш в съда и там компетентните органи да им променят мненията, поне за мен друг вариант няма, ти му говориш, то мига мига и на другия ден сякъш някой му е изтрил паметта и пак се почва същото нещо, смисъла е никакъв, за това за мен единственото решение е да си търся правата по всякакъв законен начин за да разберат, че това не е правилно, по принцоп аз не обичам спора заради спорта, когато не съм сигурен за дадено нещо никога не споря, даже съм склонен и да отстъпя за да не се занимавам с глупости, но съм си обещал от доста време да не позволявам на дребни тарикатчета и наглеци да ми ходят по главата.п.п. м/у друго чипа все още ми работи, кога ще бъда изключен незнам, ще пиша ако има развитие, също и все още не съм получил обратната разписка, че писмото е пристигнало, но за това май е още раноpunto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар