60 лв. не са пари, които просто можеш да махнеш с ръка и да ги дадеш на някой, който дори не ти дава отчет какво прави с тях.И аз съм новодомец - вече една година де, но ми се струва, че винаги ще си остана такъв и няма да свикна с новия квартал. При нас се събират по 5 лв. от апартамент - за чистачка и ток на стълбището. Други разходи просто нямаме. Сега обаче една баба отказа да плаща, защото не й трябвало чистачка и освен това тя по тъмно не излизала, така че не й трябвал и ток на стълбището. И се почнаха едни драми и спорове... В нашето блокче един мазен чичо е и касиер, и домоуправител. И така от 20-ина години. Не дава никакъв отчет за парите. Наскоро го попитах какво е посъбрал в касата, защото по моите скромни сметки всеки месец остават 30-40 лв., а има доста неща, които могат да се ремонтират. Като се започне от входната врата, продължим със счупените прозорци, с опасно-падащата мазилка... И той разбира се не ми отговори нищо конкретно, а ми вика:- Теб ще те направим касиер, да видиш какво е!И така, където ме срещне, само ми се хили и разправя на всички, че искам да ставам касиер. Даже сега, като започнаха драмите с тая баба, която не плаща, беше свикал някакво импровизирано събрание на стълбището. И минавам аз случайно оттам, а той и жена му кършат ръце, кълнат бабичката, а като ме видя, домоуправителят каза:- Ето, ще видя какво има в касата - към 300-400 лв. трябва да са (според мен пропуска по една нула) и ще ти ги дам на теб, ти да се оправяш, най-стабилен ми се виждаш! Та така - просто споделям и аз неволи. Засега съм пълен пас. Дори съжалявам, че го попитах за парите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпроси относно управление на етажната собственост
Collapse
X
-
Като се заговорихме за консумативите, нека и аз споделя. Ние сме 12 апартамента (6етажа *2) от 4ти до 6ти плащаме по 17лв, а от 1 до 3 - по 9лв. Демек по 150-160лв на месец. Като сложиш, че двама от горните етажи не плащат стават 120лвСега сметките за ток на входа и асансьора не вярвам да надхвърлят общо 20лв. Казвам го понеже преди живеехме в блок 8етажа по 4 апартамента на етаж и сметките за входа са попадали при моите и знам, че сумарно е толкова. На всеки 3 месеца, пртавят ревизия на хаспела, която струва 50-60лв. Отделно един път годишно правят по генерална инспекция, която е на стойност 200лв. Плаща се и на чистачка, признавам си нз колко е. Но винаги мирише на белина след като е минала, демек препаратиет не са скъпи. Самата жена идва 2-3 пъти в месеца - на дали и дават повече от 30-40на месец. Демек за 12 месеца *120лв (все едно -2ма, които не плащат)=1400лв. Разходите са: 12*20 +4*60+200+12*40=1160лв и като сложим едни 10-20% за счупване на прозорец, пощенска кутия и някви ремонти....горе долу 1300-1400лв. Така, че съм доволен. А ако почнат и всички да си плащат.....ехеее ще вземат и да остават париАаа..пропуснах да кажа, че за хаспела винаги се показват фактурите и при заплащане на месечна вноска, винаги получавам бележка, че съм заплатил. Абе прозрачни смеФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Момчета. Закони, права, отговорности... Добре е да се отстояват, но когато иде реч да севлиза в конфликт ( макар и правен) с хора, с които живееш и пърд_ш на едно място не е желателно да се стига до там.Правил съм компромиси, затварял съм си очите, махал съм с ръка и то само в името на душевния мир и спокойствието. Моите и на семейството ми.Един ден всичко се изплаща. В подкрепа на това си спомням за един мой случай от близкото минало, в който не само на думи, а и на дела установих, че: " По-близък човек от комшията - нямаме". Иначе там, където има битовизъм, значи има живот, а има ли живот, значи ще има и недоразумения. Свиркайте си, спазвайте правилата , поздравявайте се и всичко ще си отиде на мястото.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
didich написа:ntodorov написа:Свиркайте си, спазвайте правилата , поздравявайте се и всичко ще си отиде на мястото.
Коментар
-
Код:А ако го правиш, няма да си в позиция на отстъпилият по-умен, както те съветват по-горе, а ще си в позиция на глупака много естествено.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
knososs написа:didich написа:ntodorov написа:Свиркайте си, спазвайте правилата , поздравявайте се и всичко ще си отиде на мястото.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
След три месеца затишие и отказ от моя страна да заплащам таксата за вход, тъй като почнах сам да си удържам дадените 140лв. в продължение на 2,5 години към ЕС за датето ми, днес симпатягите са ми лепнали съобщение, че поради неплащане на 3 месечни такси ще ми спрат чипа на асансьора и то съобщението е от днес за днес.Звъннах в района и говорих с отдел "Правен", от там ме посъветваха да подам жалба в Софийски районен съд, защото в общината не могли да ми решат проблема с парите, тЪ днес ще напиша една жалба и утре я пускам, пък ще видим кой е прав и кой крив.punto HGT
Коментар
-
Ако излезе, че аз съм виновен ще си платя всичко, което дължа, а и не се срамувам да кажа на някой "извинявай" ако съм виновен Последното, което ме посъветваха и което вече направих е да пусна писмо до домоуправителя с обратна разписка с обяснение, че неплатените такси съм си ги удържал от предплатените такси на детето и че ако все пак ми спре асансьора тази мярка ще я тълкувам за нарушаване на чл. 323 от НК /демек самоуправство/ и вече с кеф ще си пусна жалбата до районната прокуратура.Интересно вчера съобщението го нямаше, а се появи днес, но пък е с вчерашна дата, сиреч би трябвало от вчера да не ми работи чипа, но той все още работи, макар вече да е 12.10.2015г.И друго ми е интересно, за да спрат чипа най вероятно ще трябва да препрограмират всички останали чипове или съм в грешка ??punto HGT
Коментар
-
Абе, я отиди при районен, квартален или какъвто се води. Или кмета на Люлин. Сега преди избори... няма шанс да не ти обърнат внимание.П.П. Само да уточня. Казвам го понеже събота сутринта ми се звъни на вратата. Някакъв общински съветник, който се кандидатирал за нещо си и искал да има пряк допир с хората и звъни лично от врата на врата да пита хората имат някакви предложения с които да се подобри квартала и тем подобни неща. Усмихнах му се и го отпратих. За това предложих, че ако ще се чака някакво съдействие...те сега е моментаФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:Абе, я отиди при районен, квартален или какъвто се води. Или кмета на Люлин. Сега преди избори... няма шанс да не ти обърнат внимание.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
didich написа:И друго ми е интересно, за да спрат чипа най вероятно ще трябва да препрограмират всички останали чипове или съм в грешка ??Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
gamma написа:didich написа:И друго ми е интересно, за да спрат чипа най вероятно ще трябва да препрограмират всички останали чипове или съм в грешка ??punto HGT
Коментар
-
"(1) Собствениците на самостоятелни обекти в сграда в режим на етажна собственост, наричани по-нататък "собственици", имат право да:1. използват общите части на сградата според тяхното предназначение;"По 38 от закона за собствеността асансьорът е обща част и в нито един от двата закона няма записано право наОС или домоуправителя да ограничава достъпа до общите части.Така, че....да хване някой да ми спре чипа за асансьора...ще му съдера задника в съда. Това устройство може да се използва единствено за ограничаване на достъпа до общите части на външни лица, не и за решаване на спорове между самите собственици.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар