60 лв. не са пари, които просто можеш да махнеш с ръка и да ги дадеш на някой, който дори не ти дава отчет какво прави с тях.И аз съм новодомец - вече една година де, но ми се струва, че винаги ще си остана такъв и няма да свикна с новия квартал. При нас се събират по 5 лв. от апартамент - за чистачка и ток на стълбището. Други разходи просто нямаме. Сега обаче една баба отказа да плаща, защото не й трябвало чистачка и освен това тя по тъмно не излизала, така че не й трябвал и ток на стълбището. И се почнаха едни драми и спорове... В нашето блокче един мазен чичо е и касиер, и домоуправител. И така от 20-ина години. Не дава никакъв отчет за парите. Наскоро го попитах какво е посъбрал в касата, защото по моите скромни сметки всеки месец остават 30-40 лв., а има доста неща, които могат да се ремонтират. Като се започне от входната врата, продължим със счупените прозорци, с опасно-падащата мазилка... И той разбира се не ми отговори нищо конкретно, а ми вика:- Теб ще те направим касиер, да видиш какво е!И така, където ме срещне, само ми се хили и разправя на всички, че искам да ставам касиер. Даже сега, като започнаха драмите с тая баба, която не плаща, беше свикал някакво импровизирано събрание на стълбището. И минавам аз случайно оттам, а той и жена му кършат ръце, кълнат бабичката, а като ме видя, домоуправителят каза:- Ето, ще видя какво има в касата - към 300-400 лв. трябва да са (според мен пропуска по една нула) и ще ти ги дам на теб, ти да се оправяш, най-стабилен ми се виждаш!
Та така - просто споделям и аз неволи. Засега съм пълен пас. Дори съжалявам, че го попитах за парите.
![Mr. Green](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Коментар