Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси относно управление на етажната собственост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дидич, аз съм на мнението на Салвадор. Давай си 5те лв и да ти е мирна главата. Не го приемай, като примирение, а като по умния отстъпва. Няма да стигнеш до никъде. Въпреки, че знам и аз ако си наумя нещо, че не е справедливо ще постъпя като теб. В блока, където живея има така двама братя (чеда полицейски)...то незнам как да ги оприлича. Абе, полицай ги е възпитавал (с цялото ми уважение към колегите от форума служители на реда. Сигурно не всички са такива, ама масово...) Та големите тартори на блока от 2 години не плащат за вход. Единия се оправдава, че се водил инвалид (мозъчен ако питаш мен) абе циркове. И всичките големци на входа в апартаментите си живеят 5+ души. И когато трябваше да се гласува дали да се плаща на човек или на апартамен - познай кое се гласува? Иначе всички са много сладкодумни и ти дават акъл все да не се правиш за 2 лв, а те си мишкуват. Разбрах, че с няма да изляза на глава с тях и реших да си ударя пълен пас. Естествено ако ме закачат за нещо вдигам дандания до небето. Ама то за сега само 2 пъти е ставало. Първия път един мрънкал на жена ми, че не затваряла входната врата. Ама тариката и повишавал тон само когато е сама. Когато сме двамата - НЕ. И тя се прибира един ден разплакана и като ми каза, щях да го изям с парцалите и от тогава се спря. Интересното е, че на този същия, сина му 3 пъти разбива вратата, че нямал ключ и се прибира пиян (келеш на 15год.). А втория път беше свързано с почистването на снега пред входа. При нас се прави един списък по дни и вече късмет дали ще вали на твоя ден. И половината блок, не слизат да си чистят и на едно събрание ми се изтрисат, че аз съм трябвало да чистя постоянно, понеже съм бил млад, прав и корав. Направих един 10минутен монолог, като основния акцент беше "Да ме хванат за Болярския х**" и се приключи и тази сага. Общо взето, идиотите в блока са малко (4 от 12 апартамента ) но си стигат, за да се получават разногласия и проблеми.
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Днес в 11:30ч имам среща с адвокат за консултация, след нея ще реша какво да правя, за полицейски тормоз и превишаване на правата си тоя пич след пускане на жалба от моя страна могат да го уволнят дисциплинарно на 100%.Мина при през акъла и вариант "Господари на ефира", начини има много и то напълно законни, не съм престъпник, че да седна да ги заплашвам силово и т.н., после ще драсна пак някой ред
      punto HGT

Коментар

за 100% не бъди сигурен И аз съм "ЗА", да си търсиш правата, но в някой моменти е по-добре да отстъпиш. Лично аз бих се замислил дали си заслужава за 4-5лв на месец да гледам криви физиономии и да ми развалят деня още от сутринта.Още по малко, че говориш и за млако дете, което утре трябва да си играе с децата на тези хора. Не знам помисли докато е време На мен ми предстои скандал със съсед, който явно е взел ел. китара и до 20ч си дрънка
        Fiat Marea 2.4 JTD+
        Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
        Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
        Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

zlatarov написа:
          за 100% не бъди сигурен И аз съм "ЗА", да си търсиш правата, но в някой моменти е по-добре да отстъпиш. Лично аз бих се замислил дали си заслужава за 4-5лв на месец да гледам криви физиономии и да ми развалят деня още от сутринта.Още по малко, че говориш и за млако дете, което утре трябва да си играе с децата на тези хора. Не знам помисли докато е време На мен ми предстои скандал със съсед, който явно е взел ел. китара и до 20ч си дрънка
          Като ти гледам местожителството...ако наистина си в Студентски, не виждам на кой ще се оплачеш

Коментар

Много е вярно, но не съм "баш" в лудницата цивилизовано е при мен
            Fiat Marea 2.4 JTD+
            Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
            Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
            Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

След срещата с адвоката разбрах, че след като те са решили да не се отчитат и да не си правят ревизия не, че не е невъзможно, за момента нищо не мога да направя по тези теми, но по въпроса за детето и той беше категоричен, че няма как да ме задължат да плащам за дете, нито може само да излезе от вкъщи, нито асаньор да ползва само и т.н.След като се прибрах опитах да направя контакт с домоуправителя, но той беше на работа, както и да е, поговорих си нормално с жена му и обясних най човешки, че трябва да намерим цивилизован вариант да се разберем, като единствената претенция от моя страна е таксата за детето, за всичко останало не искам и да знам. Тя ми обясни, че били взели това решиние преди време, защото имало много собственици, които не обитавали апартаментите си, при което не са успявали да си съберат парите за да плащат сметките за входа, за това го били приели и всички били съгласни и плащали. И все пак ще държа на мойто до последно за детето, пък ще видим какво ще стане.По повод произвола на длъжностното лице - адвоката ме посъветва да пусна жалба/оплакване директно до министъра на МВР, с всички обяснения и т.н., със сигурност последващата проверка от тази моя жалба/оплакване няма да доведе до нищо хубаво за въпростното длъжностно лице, отделно има и инспекторат към МВР, който се занимава със подобни сигнали с/у полицаи, със сигурност на него ще му се стъжни много повече като полицай от колкото на мен като гражданин. Ще изчакам да видя този човек /момченцето е 91-ви набор/ дали ще си промени отношението и държанието към мен и ако продължава в същия дух аз специално считам, че той няма да изкара дълго в редиците на МВР, за сега съм пас.
              punto HGT

Коментар

Дано има мирно и кротко развитие, че саморазправата не е решение. Успех и дано има положителен отзвук.https://www.youtube.com/watch?v=mm_niiQfeWc

Коментар

didich написа:
                  След срещата с адвоката разбрах, че след като те са решили да не се отчитат и да не си правят ревизия не, че не е невъзможно, за момента нищо не мога да направя по тези теми, но по въпроса за детето и той беше категоричен, че няма как да ме задължат да плащам за дете, нито може само да излезе от вкъщи, нито асаньор да ползва само и т.н.След като се прибрах опитах да направя контакт с домоуправителя, но той беше на работа, както и да е, поговорих си нормално с жена му и обясних най човешки, че трябва да намерим цивилизован вариант да се разберем, като единствената претенция от моя страна е таксата за детето, за всичко останало не искам и да знам. Тя ми обясни, че били взели това решиние преди време, защото имало много собственици, които не обитавали апартаментите си, при което не са успявали да си съберат парите за да плащат сметките за входа, за това го били приели и всички били съгласни и плащали. И все пак ще държа на мойто до последно за детето, пък ще видим какво ще стане.По повод произвола на длъжностното лице - адвоката ме посъветва да пусна жалба/оплакване директно до министъра на МВР, с всички обяснения и т.н., със сигурност последващата проверка от тази моя жалба/оплакване няма да доведе до нищо хубаво за въпростното длъжностно лице, отделно има и инспекторат към МВР, който се занимава със подобни сигнали с/у полицаи, със сигурност на него ще му се стъжни много повече като полицай от колкото на мен като гражданин. Ще изчакам да видя този човек /момченцето е 91-ви набор/ дали ще си промени отношението и държанието към мен и ако продължава в същия дух аз специално считам, че той няма да изкара дълго в редиците на МВР, за сега съм пас.
                  Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш. Да речем, че ги навреш в миши гъз и не плащаш за детето и т.н. Тогава какво - развалил си си отношенията, постоянно ще ти правят мизерии, ще ти търсят цаката за всичко. Освен това ще правят мизерии и на детето ти, от което ще страдате всички. И така за 60 кирливи лева на година ще си създадеш неприятности, които ще ти вгорчат живота. Струва ли си?

Коментар

Да ти кажа понякога си заслужава, защото цял живот като търпим то и за това държавата ни е на тоя хал
                    punto HGT

Коментар

didich написа:
                      Да ти кажа понякога си заслужава, защото цял живот като търпим то и за това държавата ни е на тоя хал
                      Принципно си прав, но животът не работи така. В случая ползата е прекалено дребна, за да си заслужава нервите, а и ще ти вреди докато живееш там.

Коментар

60 лева, ако за теб са нищо, за някой хора са жизнено важни(не визирам колегата пуснал темата, не го познавам лично).

Коментар

Bane написа:
                          60 лева, ако за теб са нищо, за някой хора са жизнено важни(не визирам колегата пуснал темата, не го познавам лично).
                          Като не визираш колегата, защо пишеш в темата на колегата? Аз коментирам него и решението му.

Коментар

А ти как реши, че е фрашкан с пари, та вместо да купи нещо на детето, трябва да носи и някакви хрантутници на гърба си?

Коментар

Bane написа:
                              А ти как реши, че е фрашкан с пари, та вместо да купи нещо на детето, трябва да носи и някакви хрантутници на гърба си?
                              Защото до преди една седмица искаше да купи втора кола и сметнах, че 5 лв на месец не са му проблем.

Коментар

Исках да направя бартер, не да купувам друга кола ... няма смисъл от спорове колеги
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X